Altul la rând! Marin Mitran a rezistat doar un an ca președinte la FC Brașov. ”Am dorit să mă întâlnesc cu primarul. Am discutat, ne-am strâns mâna și asta a fost tot.” Unde va ajunge și favoritul să-i ia locul

Adi MARICA 28 Jun. 2023, 14:10 Liga 2
Altul la rând! Marin Mitran a rezistat doar un an ca președinte la FC Brașov. ”Am dorit să mă întâlnesc cu primarul. Am discutat, ne-am strâns mâna și asta a fost tot.” Unde va ajunge și favoritul să-i ia locul

Marin Mitran şi-a încheiat mandatul de președinte la FC Braşov și va continua cu un alt club din Liga 2, cu nou-promovata Ceahlăul Piatra Neamț, la care a mai activat în trecut.

Marin Mitran e istorie la FC Brașov

Doar un an a durat mandatul lui Marin Mitran la gruparea brașovană din Liga 2. Contractul ca președinte al FC Brașov a expirat vineri, 16 iunie, iar de atunci echipa nu are conducător.

Mitran a tot așteptat un semn din partea primarului Allen Coliban pentru a continua la Brașov, adică din partea celui care l-a și numit în funcție în vara trecută, în locul altui numit politic care a rezistat doar un an, Ioan Mărginean.

În această dimineață, Mitran s-a întâlnit cu Allen Coliban. ”Înainte de a pleca de la FC Brașov am dorit să mă întâlnesc cu primarul. Am discutat, ne-am strâns mâna și asta a fost tot. Eu sunt mândru că am fost președintele lui FC Brașov timp de un an și chiar nu a fost ușor”, a spus Mitran, care a și plecat la Piatra Neamț, de unde avea ofertă.

”După un an în care a condus pe FC Braşov, Marin Mitran şi-a încheiat mandatul de președinte al clubului. Într-un sezon în care FC Brașov s-a luptat până în ultimele minute pentru accederea în play-off-ul Ligii a 2-a, şi în care a câștigat seria de play-out, Marin Mitran a reușit să facă la Braşov o performanță mai bună decât sezonul anterior. «A fost un sezon foarte greu, însă am trecut cu bine peste toate greutățile şi am ajuns cu bine la final. Le mulţumesc tuturor colaboratorilor şi sponsorilor care ne-au ajutat să ajungem cu bine la final de sezon. Le mulţumesc colegilor, jucătorilor, antrenorilor şi staff-ului administrativ că m-au înțeles și cu care am colaborat foarte bine. Împreună am dus la capăt un sezon foarte greu, însă foarte frumos. Le urez multă baftă pe mai departe tuturor celor care rămân FC Braşov. Le doresc să își îndeplinească toate obiectivele propuse şi să ne vedem cu bine!», a spus Marin Mitran la despărțirea de FC Braşov”, a transmis FC Brașov referitor la despărțirea de Marin Mitran.

Mitran se întoarce la Ceahlăul, sub Cătălin Anton

Marin Mitran se va întoarce la ACSM Ceahlăul Piatra Neamț, gruparea unde a activat în trecut, în Liga 3, înainte de mandatul de un sezon la Gloria Buzău.

Acesta are o relație bună cu Anton Măzăreanu, finanțatorul clubului nemțean, dar și cu antrenorul Cristian Pustai, cu care a colaborat în sezonul 2021-2022 la FC Buzău (actuala Gloria Buzău).

Mitran mai fost președinte la Ceahlăul în sezonul 2019-2020. Acesta va fi prezentat joi, în cadrul unei conferințe de presă, la Piatra Neamț, ca președinte executiv, alături de Cătălin Anton, cel care va ocupa funcția de președinte al clubului după despărțirea sa de FC Botoșani.

Mitran a fost prezent luni la reunirea echipei nemțene (foto jos), marți a revenit la Brașov unde a predat ștampila. Mitran a avut în iarnă o tentativă de a pleca de la Brașov. Demisia i-a fost acceptată, după care, surprinzător, a ajuns la un acord cu superiorii săi pentru un contract valabil până pe 16 iunie, cu opțiune de prelungire din partea clubului.

”Prima oară am fost contactat telefonic de Sebastian Bădulescu. Am fost deschis la discuții. A doua oară m-a contactat primarul Allen Coliban. Am venit cu gânduri bune la Brașov și sper ca împreună cu colegii mei din club și cu cei din conducerea orașului să îndeplinim obiectivul: accederea în play-off”, spunea Mitran în vara trecută, la prezentarea la FC Brașov.

Interesant este că Mitran a făcut în această vară strategia de transferuri împreună cu antrenorul Dan Alexa. Soluția la îndemână a primarului Allen Coliban ar fi avansarea lui Cristian Mățău din funcția de secretar general în cea e președinte.

Mățău nici nu a confirmat, dar nici nu a infirmat zvonurile referitoare cu o posibilă numire ca președinte la FC Brașov. Marian Ivan este o altă variantă vehiculată, însă fostul atacant al Brașovului nu este agreat de Coliban.

Foto: FC Brașov și Sportul Nemțean de Performanță

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihael-onisa-o-fosta-speranta-a-fotbalului-romanesc-vrea-sa-si-relanseze-cariera-in-liga-2-dupa-sase-cluburi-bifate-in-italia-printre-care-fc-torino-a-semnat-cu-o-nou-promovata-19276293

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-boboc-continua-in-liga-2-dupa-despartirea-de-fc-brasov-semneaza-cu-o-echipa-condusa-de-un-antrenor-cu-care-a-mai-lucrat-la-alte-trei-formatii-19276284

https://liga2.prosport.ro/seria-1/telenovela-izata-a-ajuns-la-final-la-brasov-echipa-lui-dan-alexa-a-anuntat-inca-trei-jucatori-de-care-s-a-despartit-19276222

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nou-promovata-ceahlaul-s-a-reunit-fara-nicio-achizitie-dar-cu-ganduri-marete-pentru-liga-2-nemtenii-au-anuntat-despartirea-de-trei-jucatori-19276148

Adi MARICA 28 Jun. 2023, 14:10 Liga 2
Pe aceeași temă