Nou-promovata Ceahlăul s-a reunit fără nicio achiziție, dar cu gânduri mărețe pentru Liga 2. Nemțenii au anunțat despărțirea de trei jucători

Marius ANGHEL 27 Jun. 2023, 01:14 Liga 2

Nou-promovata în Liga 2 CSM Ceahlăul Piatra Neamț s-a numărat printre multiplele echipe participante în ediția 2023-2024 care au sunat adunarea luni, 26 iunie. Trupa condusă de Cristian Pustai s-a reunit la stadionul Ceahlăul, iar în lot a avut 27 de jucători, potrivit informațiilor furnizate de club.

Nemțenii au anunțat și primele despărțiri după promovare: Adrian Moescu, Cosmin Nemțanu și Lucian Acasandrei.

La primul antrenament pentru pregătirea participării în Liga 2, în tribunele stadionului au fost prezenți și circa 20 de suporteri care și-au făcut simțită prezența prin scandări și fumigene aprinse.

Moescu, Nemțanu și Acasandrei nu mai continuă cu Ceahlăul

La reunirea Ceahlăului după promovarea în Liga 2, Cristian Pustai a avut la dispoziție 27 de jucători. Singurele noutăți au fost reprezentate de jucători care aparțin de club și care au revenit de la echipele de unde au fost împrumutați, ca de exemplu Alexandru Ștefănescu, Teodor Amihăiesei sau Cristian Jalbă.

Ședința de pregătire a fost animată de prezența la stadion a circa 20 de suporteri care au cântat și au aprins fumigene.

Momentan, situația lotului este neclară. Dintre cei cărora le expiră contractul la finalul acestei luni doar portarul austriac Stefan Krell a semnat prelungirea, lucru anunțat de club în urmă cu două zile. În plus, pentru Alexandru Anton a fost obținut în continuareîmprumutul de la Poli Iași, lucru despre care Liga2.ro a scris de acum două săptămâni.

După reunire, Ceahlăul a informat că Adrian Moescu, Cosmin Nemțanu și Lucian Acasandrei (foto, de la stânga spre dreapta) nu vor mai continua cu echipa și în Liga 2.

”În zilele următoare vom anunța jucătorii care și-au prelungit contractul la Piatra Neamț și cei care semnează noi înțelegeri”, a informat, public, trupa nemțeană care va avea un nou președinte, pe Cătălin Anton, fost președinte la FC Botoșani.

Mubarak Ahmed, printre cei care au absentat de la reunirea nemțenilor

În ciuda faptului că nu a avut nicio noutate în lot, în afara celor reveniți după împrumuturi, Ceahlăul își propune un obiectiv îndrăzneț pentru sezonul 2023-2024: terminarea sezonului regular între primele șase clasate, deci calificarea în play-off-ul care determină promovatele în SuperLigă.

Portarul Alexandru Barna a fost învoit și se alătură lotului abia joi, iar un alt goalkeeper, Marius Chelaru, a fost prezent la reunire, dar nu s-a antrenat din cauza unor probleme medicale. Absent a fost și atacantul Mubarak Ahmed, despre care clubul susține că întârzie din cauza problemelor legate de viză.

  • Trebuie spus și faptul că la stadionul din Piatra Neamț au început de curând lucrările de schimbare a pistei de atletism. Din acest motiv, pe marginea terenul de joc s-au aflat multe grămezi cu vechea pistă decopertată.

Lotul prezent la reunirea echipei CSM Ceahlăul Piatra Neamț:

Stefan Krell, Dan Moroșanu, Bogdan Forizs, Denis Lăcustă, Stejărel Vișinar, David Apetrei, Vasile Petra, Patrick Petre, Wiredu Akwasi, Cristian Copoț-Barb, Răzvan Pîntea, Cătălin Ștefănescu, Alexandru Anton, Alexandru Catău, Matei Lungu, Robert Ciobanu, Mihai Neicuțescu, Bogdan Bacalu, Matei Moraru, Matteo Buga, Cătălin Pîntea, Antonio Agafiței, Denis Ciaun, Alexandru Fărăgău, Alex Ștefănescu (revenit de la CSM Bacău), Teodor Amihăiesei (revenit de la CS U Alba Iulia) și Cristian Jalbă (revenit de la SCM Zalău).

Echipa nemțeană se va pregăti la baza proprie până în data de 7 iulie, când va pleca într-un cantonament la Brașov, în perioada 7-21 iulie. Ceahlăul a anunțat până acum amicale cu Olimpic Zărnești (Liga 3 – 10 iulie), Concordia Chiajna (Liga 2 – 12 iulie), FC Brașov (Liga 2 – 15 iulie) și CSM Alexandria (Liga 2 – 19 iulie).

Foto și video: CSM Ceahlăul Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vacanta-ceahlaului-aproape-de-final-portarul-krell-si-a-prelungit-contractul-cu-nemtenii-iar-jucatorii-revin-fericiti-la-antrenamente-dupa-ce-primaria-i-a-premiat-clubul-mesaj-de-rugami-19276010

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-ceahlaul-cantonament-la-munte-si-trei-patru-amicale-19275220

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-ceahlaul-cere-ajutorul-mediului-de-afaceri-din-piatra-neamt-19274987

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-il-lasa-pe-alexandru-anton-inca-un-sezon-la-ceahlaul-mijlocasul-se-gandeste-la-accederea-in-play-off-cu-nemtenii-otelul-este-un-exemplu-ca-se-poate-19274875

Marius ANGHEL 27 Jun. 2023, 01:14 Liga 2
Pe aceeași temă