Alexa, prezentat oficial la noua sa echipă: „Mă onorează să antrenez Rapidul”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 28 Aug. 2015, 12:06 Actualizat: 28 Aug. 2015, 12:07 Liga 2

Tehnicianul Dan Alexa a declarat, joi, în conferința de presă în cadrul căreia a fost prezentat oficial la conducerea echipei Rapid, că îl onorează să antreneze formația giuleșteană, chiar dacă aceasta se confruntă cu mai multe probleme în ultima perioadă.

„Sunt foarte bucuros, am venit foarte motivat la Rapid, chiar dacă acum nu este o situație tocmai plăcută aici din multiple cauze. Rapid a avut un impact mare asupra mea atunci când am jucat aici și pe mine mă onorează foarte mult că antrenez Rapidul începând de astăzi. Eu am reziliat azi cu Timișoara și semnat cu Rapid un contract pe un an cu opțiune de prelungire pe încă unul. Obiectivul e clar promovarea. Toată lumea se așteaptă să fie ușor în Liga a II-a, dar cu siguranță nu va fi așa. Dar cu toate acestea am încredere că vom reuși să îndeplinim obiectivul”, a spus Alexa.

Alexa: „Trebuie să ne întărim”

Antrenorul a menționat că una dintre condițiile puse conducerii FC Rapid a fost întărirea lotului. „Am stat alături de echipă două zile, cred că lotul este OK. Dar una dintre condițiile venirii mele aici a fost să completăm lotul acesta. Și am promisiuni că se va face repede acest lucru. Liga a II-a este mult diferită de Liga I, fiecare luptă, dă totul, vor fi terenuri proaste și de aceea trebuie să ne întărim pentru că trebuie să promovăm”, a explicat el.

Alexa a afirmat că a discutat cu Florin Marin, antrenorul cu care a făcut schimb de echipe la începutul acestei săptămâni. „Este ceva inedit că am făcut schimb cu domnul Florin Marin. Îl apreciez foarte mult pe dânsul, este unul dintre cei mai buni antrenori cu care am lucrat. Sunt convins că va reuși la ACS Poli Timișoara, cred că este cea mai bună soluție acolo. Am luat informații de la dânsul despre Rapid, și dânsul a luat de la mine despre Poli. Și sunt sigur că atunci când voi mai avea nevoie mă va ajuta, așa cum voi face și eu”, a menționat Dan Alexa.

Burcă: „Am luat cea mai bună decizie”

În cadrul aceleiași conferințe de presă, președintele FC Rapid, Ovidiu Burcă, a declarat că Dan Alexa este cea mai potrivită alegere pentru formația giuleșteană. „După plecarea domnului Florin Marin am profitat că Dan Alexa era liber. El este un fost jucător al Rapidului, cunoaște foarte bine clubul și are experiență mare la nivelul Ligii a II-a. De aceea cred că am luat cea mai bună decizie privind instalarea lui la Rapid. Și el și eu suntem la început de carieră și avem ambiții foarte mari”, a precizat Burcă.

Dan Alexa a venit, marți, la București pentru a negocia preluarea funcției de antrenor principal al echipei Rapid, lăsată liberă de tehnicianul Florin Marin. Acesta din urmă a solicitat, luni, rezilierea contractului cu FC Rapid, iar marți a fost prezentat oficial la ACS Poli Timișoara.

Dan Alexa a demisionat de la ACS Poli Timișoara, vineri seară, după meciul cu FC Viitorul, pierdut cu scorul de 0-4. În locul său, conducerea grupării bănățene l-a instalat pe Florin Marin care și-a reziliat contractul cu FC Rapid pentru a antrena din nou în Liga I. Ulterior, Dan Alexa a fost contactat de oficialii FC Rapid care i-au propus preluarea conducerii tehnice a echipei giuleștene.

Echipa Rapid va disputa primul meci în noua ediție a Ligii a II-a, sâmbătă, de la ora 11.00, pe teren propriu, cu formația CS Balotești.

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 28 Aug. 2015, 12:06 Actualizat: 28 Aug. 2015, 12:07 Liga 2
Pe aceeași temă