EXCLUSIV | CSM Reșița își pierde căpitanul și golgheterul. Marian Drăghiceanu va juca din nou în prima ligă

Marius ANGHEL 14 Jun. 2024, 13:46 Liga 2
EXCLUSIV | CSM Reșița își pierde căpitanul și golgheterul. Marian Drăghiceanu va juca din nou în prima ligă

Răsturnare de situație la CSM Reșița! Clubul se desparte de căpitanul și golgheterul echipei în ultimul sezon, Marian Drăghiceanu, la o săptămână de la anunțul că s-a prelungit contractul cu acesta.

Oferta primită de Drăghiceanu a activat acordul verbal dintre el și președintele Cristian Bobar, astfel că mijlocașul primește șansa să joace din nou în prima ligă.

Fotbalistul lansat de Ceahlăul va semna cu SC Oțelul Galați și se va alătura de luni trupei antrenate de Dorinel Munteanu.

Marian Drăghiceanu se desparte de CSM Reșița și merge în prima ligă, la SC Oțelul. Bobar: ”Cuvântul rămâne cuvânt”

Marian Drăghiceanu a semnat cu CSM Reșița în vara anului 2021, după ce se despărțea de Rapid, cu care promova atunci în prima ligă, dar nu-l menținea în lot. Cobora, atunci, în Liga 3 și juca două sezoane pentru bănățeni în acest campionat, până s-a reușit promovarea în Liga 2. În ediția recent încheiat a ligii secunde a fost unul dintre jucătorii de bază ai Reșiței, cu 23 de meciuri din 25 jucate în campionat (1899 minute) și 14 goluri marcate.

Drăghiceanu a fost căpitanul Reșiței în multe dintre jocurile din acest sezon încheiat recent și cu cele 14 reușite a terminat pe primul loc în clasamentul golgheterilor, la egalitate cu stelistul Bogdan Chipirliu. Ambele echipe au evoluat, însă, în play-out-ul Ligii 2.

Cristian Bobar, președintele CSM Reșița, a explicat decizia de a-l lăsa pe Drăghiceanu la SC Oțelul, în condițiile în care săptămâna trecută anunțase prelungirea contractului cu micuțul mijlocaș central.

”Noi am prezentat săptămâna trecută prelungirea, dar i-am dat cuvântul și pentru mine acesta este cel mai important, cuvântul. Îi mulțumesc frumos. El și-a făcut datoria la Reșița. Are un contract semnat cu noi, dar cuvântul e mai presus de toate și i-am promis că dacă are ofertă din Liga 1 sau din străinătate îi dăm drumul. Și cuvântul rămâne cuvânt.

Probabil că am pierdut unul dintre cei mai importanți jucători, dar vom găsi soluții. Este golgheterul Ligii a 2-a, alături de Chipirliu. Este o pierdere, dar acum fotbalul se joacă în continuare. Este șansa lui, până la urmă și eu chiar mă bucur pentru el. Momentan este în vacanță și urmează să se alăture Oțelului de luni”, a spus Bobar pentru Liga2.ro.

Drăghiceanu are 3 meciuri în Liga 1 pentru Ceahluăl și Dunărea Călărași

În cariera sa, Marian Drăghiceanu a mai jucat în prima ligă la Ceahlăul Piatra Neamț, clubul care l-a lansat în fotbalul mare, și la Dunărea Călărași. Pentru nemțeni a avut un meci jucat, 1-4 la Galați, la 15 mai 2015, chiar contra echipei căreia SC Oțelul îi continuă tradiția, iar pentru călărășeni a evoluat în două partide în vara anului 2018.

Drăghiceanu a jucat în Liga 2 pentru Ceahlăul, Dunărea Călărași, Rapid și CSM Reșița.

Cu Ceahlăul a retrogradat în Liga 3 în 2016, fostul clubul nemțean fiind atunci într-o situație dezastruoasă, care i-a și adus mai apoi falimentul, iar cu Dunărea Călărași și Rapid a bifat promovări din Liga 2, în 2019, respectiv 2021.

La un moment dat, lui Drăghiceanu i se spunea ”noul Hagi”. În data de 7 iulie, mijlocașul originar din Săvinești va împlini 25 de ani.

UPDATE: Mesajul oficial al CSM Reșița privind despărțirea de Marian Drăghiceanu a fost următorul:

”Deși și-a prelungit contractul cu clubul nostru, primind o ofertă de la Oțelul Galați, Marian DRĂGHICEANU a beneficiat de acordul clubului pentru un transfer la o echipă din Superligă!
Îți mulțumim pentru tot Drăghi și îți dorim mult succes la noua echipă!”

Alexandru Sabău nu mai continuă nici el cu CSM Reșița

Altfel, Cristian Bobar ne-a comunicat că CSM Reșița s-a mai despărțit și de fundașul Alexandru Sabău (foto, într-un amical cu FCU Craiova). Acesta se alătură celor patru despre care clubul a anunțat în mod oficial în prima zi a acestei săptămâni: Francisc Cristea, Luca Napoleone, Mediop Ndiaye și Ciprian Rus.

Alexandru Sabău (26 de ani, la 12 iulie) a evoluat în sezonul recent încheiat al Ligii 2 în 8 meciuri din Liga 2 (398 minute) pentru CSM Reșița. În patru dintre ele a început ca titular și doar în două a fost integralist.

Fundașul arădean a mai jucat în Liga 2 pentru FC Brașov, Petrolul și Steaua.

”Ne dorim un atacant și un mijlocaș central”, a spus Cristian Bobar despre ceea ce caută CSM Reșița în această perioadă, pentru a-și completa lotul.

Săptămâna trecută, CSM Reșița anunțase continuarea colaborării cu antrenorul Flavius Stoican și jucătorii Alin Dudea și Marian Drăghiceanu, apoi prezentarea achiziției Marius Cioiu, cât și rămânerea jucătorilor Andrei Burlacu, Vlad Chera, Elton da Silva, Erico da Silva, Nicușor Fota, Andrei Lascu, Alexandru Negru și Sergiu Rimovecz.

Foto: Valentin Macrea (Sport Pictures), CSM Reșița și FCU Craiova

Marius ANGHEL 14 Jun. 2024, 13:46 Liga 2
Pe aceeași temă