Unirea Dej l-a cedat în prima ligă pe Cristian Chira. Ardelenii susțin abia acum că transferul ar fi fost făcut din iarnă!

Andrei PASCU 08 Jun. 2024, 15:27 Liga 2

Unirea Dej a cedat un fotbalist în SuperLiga României! Încă din iarnă a decis clubul din Cluj să îl transfere pe Cristian Chira la SC Oțelul, după cum a anunțat în aceste zile, acum oficializând trecerea jucătorului la gruparea antrenată de Dorinel Munteanu.

În vârstă de 22 de ani, născut chiar la Dej, Cristian Chira evoluează pe postul de mijlocaș, iar în sezonul trecut de Liga 2 a bifat 24 de partide.

Unirea Dej l-a cedat pe Cristian Chira la SC Oțelul

Chira a fost unul dintre jucătorii importanți de la Unirea Dej, la echipă ajungând în august 2020, de la CFR Cluj U19, iar anterior evoluând pentru FC Viitorul Mihai Georgescu – Cluj, o școală de fotbal.

Pe lângă faptul că a fost jucător de bază la Unirea Dej în stagiunea recent încheiată (18 partide în sezonul regular și șase în play-out), Chira a și marcat de trei ori, toate reușitele fiind consemnate în prima parte a stagiunii.

În urma unui acord încheiat încă din iarnă între FC Unirea Dej și Oțelul Galați, mijlocașul Cristian CHIRA (22 de ani) va evolua în următorul sezon în SuperLiga României.
Îi mulțumim lui Cristian pentru tot ceea ce a făcut în tricoul Unirii Dej și îi urăm mult succes la noua sa echipă!”, a transmis Unirea Dej în privința trecerii lui Cristian Chira la SC Oțelul.

Cristian Chira, coleg cu Iustin Popescu la SC Oțelul

SC Oțelul l-a prezentat deja pe Cristian Chira, care a precizat că este entuziasmat de faptul că face pasul în SuperLiga României, punctând la rândul său că a semnat contractul cu gălățenii încă din iarnă. Mijlocașul a început deja pregătirile cu noua lui echipă, unde îl are coleg pe fostul său adversar din Liga 2, pe Iustin Popescu, portar care sezonul trecut a evoluat pentru Chindia Târgoviște.

Încă din iarnă am semnat cu Oțelul și mă bucur să fac pasul la primul eșalon. Ca orice tânăr jucător, vreau să-mi demonstrez calitățile, iar stilul de joc al noii mele echipe cred că mi se potrivește. Vreau să reușesc o pregătire bună alături de noii mei colegi și să reușim jocuri pe seama așteptărilor publicului gălățean. Hai, Oțelul!”, a transmis Cristian Chira, potrivit SC Oțelul.

Unirea Dej va face schimbări, probabil, totale de lot

În această vară, clujenii vor trebui să refacă echipa din temelii, pentru că tot stafful tehnic și jucătorii și-au terminat contractele. Până acum, la nivel oficial, un alt jucător plecat de la Unirea Dej, Mihai Kereki, va continua în Liga 2, la Steaua, unde a și fost prezentat.

Oamenii din structura de conducere trebuie să gândească proiectul pentru ce se va întâmpla din vară, cât va investi și dacă se poate aștepta revenirea în Liga 2 atât de repede, în stagiunea care va începe în curând, dar până atunci visează că va putea evolua în eșalonul din care a retrogradat, dacă vreuna din echipe nu va înregistra criteriile de primire a certificării.

Foto: Flaviu Buboi (Mediafax Foto), SC Oțelul, Unirea Dej

Andrei PASCU 08 Jun. 2024, 15:27 Liga 2
Pe aceeași temă