Iustin Popescu, prezentat de noua sa echipă după despărțirea de Chindia. ”Sper să reușim un sezon pe inima tuturor suporterilor noștri!”

Marius ANGHEL 07 Jun. 2024, 18:18 Liga 2
Iustin Popescu, prezentat de noua sa echipă după despărțirea de Chindia. ”Sper să reușim un sezon pe inima tuturor suporterilor noștri!”

După mijlocașul Cătălin Golofca, plecat încă din iarnă și ajuns acum la CSM Slatina, un alt fotbalist cu nume pe care l-a avut Chindia în lot în sezonul recent încheiat de Liga 2 și-a găsit o nouă echipă.

Portarul Iustin Popescu a semnat cu SC Oțelul Galați, acesta fiind și motivul pentru care a cerut rezilierea contractului cu târgoviștenii mai repede cu o lună.

Iustin Popescu a ajuns la SC Oțelul Galați după despărțirea de Chindia

A treia experiență a lui Iustin Popescu la Chindia s-a încheiat cel mai rapid, după doar un sezon de Liga 2, în care goalkeeperul craiovean a primit șanse de joc în special în partea a doua a campionatului, după despărțirea de internaționalul moldovean Dorian Railean, plecat în iarnă la Dinamo.

Popescu a apărat în toate cele zele meciuri din 2024 disputate de echipa târgovișteană în campionat, în 11 în total în sezonul recent încheiat de Liga 2, și a fost unul dintre cei mai buni jucători ai clubului în acest an.

”Nu am avut nicio propunere concretă de a rămâne la echipă, asta deși fusese o discuție de principiu cu președintele Gabriel Boriga, înainte de închereiea sezonului, după care nu m-a mai căutat nimeni”, declara Popescu pentru Liga2.ro, la momentul despărțirii de Chindia, reacție care a făcut clubul să-și iasă din minți și să aibă un comunicat halucinant, chiar josnic după ce a apelat inclusiv la un episod nefericit din trecutul îndepărtat, în care portarul a înjurat suporterii după un meci disputat la Brăila.

”Luând act de dorința jucătorului de a evolua într-o ligă superioară, chiar și cu pierderi financiare semnificative pentru el, AFC Chindia a fost de acord cu propunerea lui Iustin Popescu și a acceptat terminarea contractului înainte de termen, luând în considerare în primul rând dorința expresă a jucătorului de a pleca de la echipa, dorința afirmată în scris, în repetate rânduri. Nu ne putem împotrivi niciodată dorinței de a progresa a unui sportiv ce a activat în cadrul clubului nostru”, transmitea, printre altele, Chindia, despre Popescu. Se înțelege că portarul va câștiga în prima ligă, la SC Oțelul, mai mulți bani decât primea de la Chindia, în Liga 2. Nu asta pare să fi contat neapărat pentru goalkeeper atunci când a preferat să plece de la Târgoviște.

Popescu a semnat pe doi ani cu Oțelul: ”Este o provocare să lucrez cu domnul Dorinel Munteanu”

SC Oțelul va fi al 9-lea club din cariera de fotbalist a lui Iustin Popescu, după Chindia, Fortuna Poiana Câmpina, Dinamo, ACS Berceni, Petrolul, Unirea Tărlungeni, CS Mioveni și Concordia Chiajna.

”Este o bucurie să fiu la Oțelul, revelația anului recent încheiat în Superligă. Este o provocare să lucrez cu domnul Dorinel Munteanu, dar și să joc în fața unui stadion plin meci de meci, așa cum am văzut că este la Galați. Sper să reușim un sezon pe inima tuturor suporterilor noștri!”, a fost prima reacție a lui Iustin Popescu după ce a semnat cu finalista Cupei României.

Cu Oțelul a semnat un contract valabil pe doi ani.

”Portarul Iustin Alin Popescu, care și-a încheiat relațiile contractuale cu gruparea de Liga 2 Chindia Târgoviște, a semnat pe doi ani cu SC Oțelul Galați. Iustin se află deja la Galați, sub comanda managerului tehnic Dorinel Munteanu, și va merge de duminică, alături de lotul roș-alb-albastru, în cantonamentul de la Vatra Dornei.

Iustin Alin Popescu, 1.88 metri, 30 de ani, vine de la Chindia Târgoviște, fiind considerat unul dintre cei mai valoroși goalkeeperi ai stagiunii de Liga 2 recent încheiate. Născut la Craiova, Popescu este un produs al Școlii de Fotbal Gheorghe Popescu. Ulterior, el a îmbrăcat și tricoul echipelor Poiana Câmpina, Dinamo București, CS Berceni, Petrolul Ploiești, Unirea Târlungeni, CS Mioveni și Concordia Chiajna.

Convocat la începutul carierei la naționala Under 17 a României, noul portar roș-alb-albastru a apărat în stagiunea 2023-2024 buturile Chindiei Târgoviște în 16 jocuri oficiale (11 în campionat, 5 în Cupa României), în opt dintre acestea reușind să nu primească gol. El a semnat cu SC Oțelul Galați un contract valabil până la data de 30 iunie 2026.

Bun venit la Oțelul, Iustin!”, sună anunțul clubului din Galați.

SC Oțelul nu și-a anunțat până acum componenții lotului, cu toate că a avut reunirea miercuri. În sezonul recent încheiat, gălățenii i-au avut ca portari pe Eduard Pap (30 ani, 14 meciuri), Cosmin Dur-Bozoancă (26 ani, 14 meciuri) și Relu Stoian (28 ani, 12 meciuri).

Foto: Marius Tudor și SC Oțelul Galați

Marius ANGHEL 07 Jun. 2024, 18:18 Liga 2
Pe aceeași temă