Al doilea ”transfer” în această iarnă al Politehnicii, un tânăr promițător din cadrul clubului. ”Va trebui să muncesc de zece ori mai mult decât am făcut-o până acum”

Marius ANGHEL 28 Dec. 2020, 16:18 Liga 2
Al doilea ”transfer” în această iarnă al Politehnicii, un tânăr promițător din cadrul clubului. ”Va trebui să muncesc de zece ori mai mult decât am făcut-o până acum”

Pe lângă aducerea fundașului central Cristian Bocșan (25 de ani), fost la ACS Poli, ultima dată la CSC Ghiroda și Giarmata Vii, în Liga 3, ASU Politehnica a mai perfectat o achiziție în acest final de an, înainte de Crăciun. De fapt, conducerea alb-violeților a promovat la prima echipă un tânăr promițător din cadrul clubului. E vorba tot de un fundaș central, de Tudor Moțiu, un ”exponent al promiţătoarei generaţii 2004”, așa cum anunță gruparea aflată pe locul 5 în Liga 2.

ASU Poli spune despre Moțiu că ”şi-a făcut un cadou frumos” atunci când a acceptat să semneze cu Politehnica Timişoara primul său contract de fotbalist profesionist.

Tudor Moțiu a semnat contract de jucător profesionist cu ASU Poli

Jucătorul de 16 ani (născut la 14 mai 2004) originar din Timișoara a debutat deja la echipa mare a Politehncii, în meciul din turul 4 al Cupei României cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii, când divizionara secundă a avut mari emoții pentru a obține calificarea, câștigând cu 4-3 după prelungiri.

”Am jucat 120 de minute, am fost foarte solicitat din punct de vedere fizic şi mental. Şi stafful şi prietenii m-au felicitat după debut. Am avut trac, am încercat să nu arăt lucrul acesta, dar a fost o emoţie puternică”, și-a amintit Moţiu, care a semnat contractul de jucător profesionist chiar în Ajunul Crăciunului: ”Clar este un cadou foarte frumos pentru acest Crăciun, sunt conştient că e doar primul pas pentru mine şi că va trebui să muncesc de zece ori mai mult decât am muncit până acum.”

Contractul este valabil până în iunie 2023.

”Vreau să mulţumesc familiei, pentru sprijinul acordat, domnului profesor Alin Ionescu, m-a ajutat mult şi m-a format, eu trebuie doar să muncesc în continuare”, a mai spus Tudor Moțiu.

Mulți dintre tinerii promovați de la juniori au fost împrumutați de ASU Poli la Becicherecu Mic

În vara lui 2020, ASU Politehnica a promovat mai mulți jucători de la grupa 2003 la prima echipă, însă pe majoritatea i-a împrumutat apoi în Liga 3, la Fortuna Becicherecu Mic.

Tot atunci, doi tineri născuți în 2004 semnau contracte de profesioniști cu echipa timișoreană. Robert Ehling era cedat apoi tot la Fortuna, în timp ce Mario Andrei Cuzmanovici a rămas în cadrul clubului, însă n-a fost utilizat până acum la prima echipă.

La capitolul despărțiri, ASU Poli s-a despărțit până acum de mijlocașul Bogdan Vasile (25 de ani).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-politehnica-a-parafat-din-liga-3-primul-transfer-pentru-indraznetul-obiectiv-al-promovarii-cristian-bocsan-revine-sub-comanda-lui-dan-alexa-19162939

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-despartire-la-asu-politehnica-bogdan-vasile-a-plecat-de-la-clubul-alb-violet-le-doresc-sa-indeplineasca-dorinta-unui-oras-intreg-19162752

https://liga2.prosport.ro/seria-1/octavian-benga-si-a-gasit-un-nou-contract-dupa-despartirea-de-asu-poli-va-face-parte-din-stafful-universitatii-craiova-19163166

Marius ANGHEL 28 Dec. 2020, 16:18 Liga 2
Pe aceeași temă