Aerostar Bacău se pregătește de Liga 3. E retrogradată matematic, având doar 10 puncte cu trei etape înainte de finalul play-out-ului. Reacțiile fanilor

Andrei PASCU 19 Apr. 2021, 16:19 Liga 2
Aerostar Bacău se pregătește de Liga 3. E retrogradată matematic, având doar 10 puncte cu trei etape înainte de finalul play-out-ului. Reacțiile fanilor

Aerostar Bacău este a treia echipă din Liga 2 care retrogradează matematic în Liga 3. Moldovenii, văzuți ”favoriți” cerți la unul din ultimele două locuri în Grupa B a play-out-ului, înaintea startului primei etape, nu și-au depășit condiția, iar după a 4-a etapă lucrurile sunt clare pentru ei.

Aerostar Bacău și-a semnat sentința după 1-5 cu Viitorul Pandurii 

În cele trei meciuri jucate în play-out, Aerostar Bacău a înregistrat trei eșecuri. A început cu un 0-2 contra CSM Reșița, a urmat un 1-3 cu Concordia Chiajna, iar în runda a 4-a a cedat la scor contra Viitoului Pandurii, 1-5. Așa se face că acum, când mai are trei meciuri din grupa de retrogradare, e picată deja în Liga 3.

Aerostar Bacău a strâns doar 10 puncte în această primă și singură stagiune de la revenirea în Liga 2. Problemele păreau unele mari în cadrul clubului încă înainte de începerea campionatului, când instabilitatea economică a fost la un pas să ducă la retragerea echipei din campionat. În cele din urmă, Aerostar Bacău a început sezonul, dar cum totul s-a făcut pe fugă acolo, acest lucru s-a reflectat în joc și în rezultate.

Dacă statistica își mai are rostul în vreun fel, Aerostar Bacău nu a mai câștigat din noiembrie anul trecut, când în etapa a 12-a a sezonului regular învingea, surprinzător, Petrolul, în deplasare, cu 4-1. De atunci, au urmat 11 meciuri în care s-au scos doar trei puncte, din trei egaluri.

Fanii au reacționat pe site-urile de socializare 

Daniel Paraschiv (3, 40), Alex Băican (37), Alin Țegle (81) și Darius Buia (88) au marcat pentru Viitorul Pandurii, în timp ce pentru Aerostar a punctat golul de onoare Alexandru Zaharia (10). Ultimele două reușite ale gorjenilor au venit în ciuda faptului că jucat în inferioritate numerică, după eliminarea lui Vlad Costea (57). Antrenorul Viitorului Pandurii, Cristian Lupuț, și-a luat astfel revanșa față de Aerostar, echipă pe care a condus-o în primele patru etape ale acestui sezon, după care era demis, după ce băcăuanii nu obținuseră niciun punct și nici măcar nu marcaseră vreun gol.

Fanii echipei din Bacău nu au putut să vadă nici măcar un meci pe viu al favoriților în acest sezon de Liga 2, din pricina pandemiei. Astfel, la finalul partidei cu gorjenii, ei și-au exprimat toate nemulțumirile pe pagina de Facebook a clubului, criticând modul în care echipa s-a prezentat.

Mai bine vă retrageți…”, ”Bătaie de joc”, ”Retrogradată și matematic!”, ”Și Guradiola să vină antrenor și tot nu poate sa obțină rezultate cu asemenea jucători, jucători de liga satelor. Sau poate nu sunt rezultate că jucătorii ori nu sunt multumiți de salariile pe care le iau, ori nu le convine antrenorul”, au fost câteva dintre mesajele fanilor, nervorși pe sezonul eșuat al Aerostarului.

Aerostar Bacău, a treia echipă retrogradată matematic din Liga 2

Indiferent de schimbările care s-au făcut la echipă, în special la nivelul băncii tehnice, Aerostar Bacău nu s-a ridicat la nivelul cerințelor fotbalistice de Liga 2, în acest moment având cel mai slab punctaj din grupele de play-out. Până și Pandurii, retrogradată matematic în Liga 3 înaintea ei, are un punctaj superior, 14 puncte.

În Liga 3, retrogradată din Liga 2, în afară de Aerostar Bacău și Pandurii, mai este CSM Slatina. Acestea două din urmă cad din Grupa A a play-out-ului. În Grupa B, lupta pentru evitarea poziției a 6-a, direct retrogradabilă, se va da între Unirea Slobozia și CSM Reșița, distanțate de un singur punct. Avantajul este de partea formației din Valea Domanului.

Clasamentul Grupei B a play-out-ului, după etapa a 4-a:

  1. Viitorul Pandurii – 35 de puncte (3 meciuri)
  2. Petrolul – 35 de puncte (3 meciuri)
  3. SCM Gloria Buzău – 31 de puncte (3 meciuri)
  4. Concordia Chiajna – 31 de puncte (4 meciuri)
  5. CSM Reșița – 25 de puncte (3 meciuri)
  6. Unirea Slobozia – 24 de puncte (3 meciuri)
  7. Aerostar Bacău – 10 puncte (3 meciuri)

Foto: Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto) și Deșteptatea

 

Andrei PASCU 19 Apr. 2021, 16:19 Liga 2
Pe aceeași temă