Aerostar Bacău nu e sigură de prezența în noua ediția a Ligii 2, însă și-a depus dosarul de certificare

Marius ANGHEL 06 Jun. 2020, 16:07 Liga 2
Aerostar Bacău nu e sigură de prezența în noua ediția a Ligii 2, însă și-a depus dosarul de certificare

Declarată direct promovată în Liga 2 de FRF, în urma deciziei de a ”îngheța” actualul sezon al Ligii 3, din cauza pandemiei de COVID-19, Aerostar Bacău și-a depus dosarul de certificare pentru noua ediție a eșalonului secund. Cum, de altfel, toate celelalte cluburi care aveau acest drept au făcut-o: ocupantele locurilor 7-18 din Liga 2, câștigătoarele seriilor 1 și 4 din Liga 3, care au fost anunțate direct promovate, cât și primele două clasate din seriile 2, 3 și 5 ale Ligii 3, formații care urmează să joace baraj de promovare.

Câștigătoarea Seriei 1 a Ligii 3, Aerostar Bacău, urmează, astfel, pașii pentru a îndeplini condițiile să se poată înscrie în ediția 2020/2021 a Ligii 2 în cazul în care conducerea clubului va avea certitudinea că poate asigura prezența echipei la acest nivel. După anunțul FRF, în care Aerostar era declarată direct promovată în eșalonul secund fiindcă avea un avans mai mare de trei puncte față de a doua clasată, președintele clubului băcăuan a anunțat că nu e sigur de revenirea formației sale în Liga 2.

Obținerea certificării pentru noul sezon al Ligii 2 nu înseamnă neapărat și participarea în Liga 2

La data de 13 mai, după anunțul FRF, președintele Aerostar Bacău, Doru Damaschin, a anunțat că vestea promovării ”nu m-a entuziasmat”. Conducătorul a enumerat într-un comunicat motivele pentru care nu se bucură de această promovare și transmitea că Aerostar ia în calcul neînscrierea în ediția viitoare a Ligii 2.

”O decizie finală vom lua după ce cunoaștem cu precizie cum va fi organizată competiția din liga secundă (o serie, două serii)”, a susținut Damaschin, care preciza că sponsorul principal al clubului, Societatea Aerostar, înregistrează scăderi ale vânzărilor cu 40-60 la sută în această perioadă, în contextul instalării pandemiei, și că ”nu am găsit până acum acea strategie de activitate sustenabilă a clubului”.

Aerostar susținea că, în contextul actual, cel cu criza economică generată de pandemia de COVID-19, nu mai are aceeași siguranță financiară ca până acum din partea sponsorului principal și că o înscriere în acest eșalon va fi analizată după ce va ști care vor fi cheltuielile pentru participarea în liga secundă. Clubul băcăuan anunța, prin președintele Doru Damaschin, că are ”nevoie de o restructurare pentru a asigura continuitatea activităților acestuia”.

Depunerea dosarului de certificare pentru Liga 2 nu înseamnă automat că Aerostar va și evolua în noua ediție a eșalonului secund, dar își asigură posibilitatea de a o face.

Întreg comunicatul clubului Aerostar Bacău, semnat de președintele Doru Damaschin, îl poți citi AICI.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/oficial-campionatul-ligii-3-a-fost-inghetat-decizia-frf-in-privinta-retrogradatelor-si-promovatelor-doua-echipe-au-fost-deja-desemnate-campioane-si-trimise-in-liga-2-19132196

https://liga2.prosport.ro/liga-3/declarata-direct-promovata-in-liga-2-aerostar-bacau-anunta-ca-are-mari-probleme-financiare-si-ca-ia-in-calcul-neinscrierea-in-editia-viitoare-a-esalonului-secund-ce-asteapta-de-la-frf-si-cand-va-lua-19132389

Marius ANGHEL 06 Jun. 2020, 16:07 Liga 2
Pe aceeași temă