Băcăuanii au prins glas abia după victoria cu Petrolul. Solicită insistent jucarea meciului decis la ”masa verde” cu Viitorul Pandurii. Daniel Munteanu: ”Federația să judece corect recursul nostru”

Răzvan STÎNGĂ 17 Nov. 2020, 10:53 Liga 2

Daniel Munteanu, antrenorul echipei Aerostar Bacău, a lăsat în planul secund victoria la scor contra Petrolului (4-1), din etapa a 12-a din Liga 2. ”Principalul” moldovenilor a declarat imediat după meci că încă se gândește la partida pierdută la ”masa verde” cu Viitorul Pandurii.

Nedisputat în etapa a 7-a a Ligii 2, după ce echipa gazdă a avut cazuri de COVID-19 la nivelul lotului, meciul Aerostar Bacău – Viitorul Pandurii Târgu Jiu nu s-a mai jucat nici la reprogramare, când gorjenii au fost cei care n-au primit acceptul DSP pentru a intra pe teren, tot din cauza problemelor cu coronavirusul.

Conform regulamentului, într-o astfel de situație, meciul nu va mai fi reprogramat o a doua oară, iar echipa din cauza căreia s-a amânat prima dată desfășurarea partidei pierde la ”masa verde”. Asta cu toate că ambele echipe au aceeași vină.

Daniel Munteanu: ”Vrem ca meciul cu Viitorul Pandurii să se decidă pe teren” 

Daniel Munteanu a afirmat că Aerostar Bacău a făcut recurs față de decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF și speră ca membri Comisiei de Recurs să schimbe decizia inițială, iar meciul să fie decis pe teren în urma unei noi reprogramări.

”Este o victorie importantă pentru imaginea și moralul nostru, dar și o revanșă pentru eșecul la scor pe care Aerostar l-a suferit acum două sezoane la Ploiești. Ne bucurăm de acest succes și așteptăm, cu toată încrederea, ca federația să judece în mod corect recursul pe care noi l-am depus în cazul jocului cu Viitorul Pandurii.

Corect ar fi ca meciul să se joace pe teren, astfel încât fair-play-ului să triumfe. Vedem peste tot la meciuri naționale și internaționale bannere cu «no racism» și «fair-play». Haideți să punem aceste lucruri și în aplicare tocmai ca acestea să nu rămână doar vorbe goale. Vrem ca meciul cu Viitorul Pandurii să se decidă pe teren”, a declarat pentru Deșteptarea, Daniel Munteanu.

Până înaintea meciului cu Petrolul, nimeni de la Aerostar nu a scos un cuvânt despre pierderea la ”masa verde” a meciului cu Viitorul Pandurii, deși decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF a fost anunțată tocmai la 5 noiembrie.

Gabriel Voicu, nemulțumit și el de modul în care a fost decis Aerostar Bacău – Viitorul Pandurii 

Despre această problemă, a modului în care a fost tranșat meciul Aerostar Bacău – Viitorul Pandurii, a vorbit și team-managerul moldovenilor Gabriel Voicu, la finalul confruntării cu Petrolul. Cerea modificarea regulamentului pe baza căruia se judecă astfel de situații.

Aerostar Bacău a ajuns la 7 puncte, după victoria surprinzătoare cu Petrolul. Este pe penultimul loc însă în Liga 2, 20, la numai trei lungimi peste ultima clasată, Pandurii Târgu Jiu.

Moldovenii au meci, în etapa cu numărul 13, cu Rapid, acasă. Duelul e programat duminică, 22 noiembrie, de la ora 11:00.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viorel-moldovan-da-vina-pe-ghinion-si-pe-faptul-ca-petrolul-n-a-avut-coloana-vertebrala-din-cauza-covid-19-la-umilinta-cu-aerostar-mi-as-fi-dorit-sa-nu-jucam-acest-joc-19158048

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aerostar-bacau-a-surclasat-petrolul-si-a-prins-tupeu-gabriel-voicu-cand-suntem-o-familie-nu-ne-bate-nimeni-oficialul-moldovenilor-a-surprins-cu-un-discurs-manifest-si-cere-schimba-19158049

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciul-petrolul-aerostar-pune-punct-pentru-moment-etapei-a-12-a-a-ligii-2-jocul-are-loc-la-mogosoaia-de-la-ora-1930-iar-lupii-pot-urca-pe-locul-2-cu-o-victorie-19157970

Răzvan STÎNGĂ 17 Nov. 2020, 10:53 Liga 2
Pe aceeași temă