Aerostar Bacău a surclasat Petrolul și a prins tupeu. Gabriel Voicu: ”Când suntem o familie nu ne bate nimeni.” Oficialul moldovenilor, discurs manifest prin care cere schimbarea regulamentului: ”Nu are logică, iar noi suntem prima victimă”

Andrei PASCU 16 Nov. 2020, 22:27 Liga 2

Aerostar Bacău a avut mult noroc la Mogoșoaia, dar a făcut și un meci bun cu Petrolul, în etapa a 12-a din Liga 2, și și-a întrecut adversara rămasă în inferioritate de o manieră clară. Moldovenii s-au impus cu 4-1, prin golurile lui Patrick Popescu (31), Cătălin Vraciu (40), Horia Ilie (60) și Alexandru Cristian Zaharia (89). Pentru ploieșteni, care au jucat în 10 dinaintea golului al doilea al băcăuanilor, a marcat Armando Vajushi (85).

Gabriel Voicu, team-managerul Aerostarului, a fost cel care a ieșit din nou la declarații la finalul meciului. Chiar dacă echipa sa s-a impus în fața uneia dintre cele mai puternice formații din Liga 2, oficialul nu s-a entuziasmat prea mult de victorie și așteaptă o serie de rezultate pozitive, ca Aerostar să iasă din zona ultimelor locuri ale clasamentului.

Gabriel Voicu: ”Când suntem o familie nu ne poate bate nimeni” 

Voicu i-a felicitat însă pe jucători, în special pe cei tineri, care au făcut, poate, cel mai bun meci al carierei contra Petrolului.

Prima dată și prima dată, cele trei puncte vin să ne ridice moralul și să ne arate că suntem uniți, că suntem o familie. Când suntem o familie nu ne poate bate nimeni. Au fost perioade nefavorabile pentru noi, de foarte multe ori din cauza rezultatelor, dar trebuie subliniat faptul că acești copii au o calitate fotalistică foarte bună și atât timp cât li se dă încredere, pot avea rezultate foarte bune. Vreau să îi felicit pe această cale.

Trebuie subliniat un aspect foarte important, Aerostar a terminat azi meciul cu Petrolul cu doi juniori 2002 și cu un copil de 2003 (n.r. – Voicu a uitat să specifice că acest lucru s-a petrecut împotriva unui adversar care juca în inferioritate și din cauza acestui fapt s-a și ajuns la această diferență de scor). Nu vrem să ne gândim la rezultat. Ne gândim că sunt trei puncte în clasament. Sunt trei puncte și atât, nu contează că au venit contra Petrolului.

Oricând ai superioritate numerică te ajută, dar, din câte am înțeles, din câte am văzut pe video, galbenene sunt indiscutabile (n.r. – este vorba despre cele două cartonașe galbene care au dus la eliminarea fundașului Petrolului Andrei Răuță), a declarat Gabriel Voicu la microfonul DigiSport.

Gândul lui Gabriel Voicu și al echipei Aerostar Bacău pleacă acum către următorul meci, contra Rapidului: ”Ne gândim că o să avem un meci extraordinar de greu săptămâna următoare cu Rapid. Au fost două etape pentru noi bune, suntem în progresie sportivă și mai presus de asta, sperăm să câștigăm și cu Rapid acasă.”

Gabriel Voicu cere schimbarea regulamentului în privința reprogramărilor: ”Noi, deocamdată, suntem prima victimă a unui regulament care nu are logică” 

Gabriel Voicu a dorit să aibă și un discurs manifest față de partida pierdută la ”masa verde” contra celor de la Viitorul Pandurii. Meciul nu s-a jucat nici la reprogramare, iar team-managerul moldovenilor nu înțelege de ce echipa lui a fost sacționată, deși ambele cluburi au avut probleme cu infectările de COVID-19.

Voicu a cerut ca regulamentul să fie schimbat, pentru că astfel de momente trăite de Aerostar la meciul cu Viitorul Pandurii se pot repeta, iar anumite echipe pot avea de suferit. În opinia sa, când se va trage linie la finalul sezonului regular, există toate șansele ca partea sportivă să nu primeze.

”Din punctul meu de vedere, trebuie să tragem un semnal consistent de alarmă, cu privire la regulamentul față de reprogramarea meciurilor, în situația echipelor cu probleme. Încercăm să găsim o urmă de logică, în tot ceea ce se întâmplă. Vreau să trag un semnal de alarmă față de toate echipele din campionat. Noi, deocamdată, suntem prima victimă a unui regulament care nu are logică.

Dacă am pățit noi cu Viitorul Târgu Jiu, se poate întâmpla la oricine. Noi când vom avea 13 jucători valizi, vom intra pe teren și ne vom apăra șansele, dar e situație de precedent și trebuie să facem ceva în așa fel încât la sfârșitul campionatului, când se trage linie, să fim pe merit pe locul 8 sau pe locul 15. Clasamentul să fie făcut pe teren, nu făcut de DSP-uri.

Trebuie să găsim o modalitate, să găsim o logică. Noi am fost bolnavi, am reprogramat meciul, la reprogramare ei au fost bolnavi, iar noi am pierdut meciul cu 3-0. Nu știu unde este logica. Sper ca la sfârșitul campionatului latura sportivă să primeze”, a afirmat Gabriel Voicu.

Deși venirea sa în fața microfonului, în detrimentul antrenorului principal Daniel Munteanu, a fost făcută special pentru a vorbi despre acest caz, Voicu nu a fost foarte clar în exprimare atunci când a dorit să spună problema întâmpinată și ceea ce trebuie schimbat în regulamentul. Motiv pentru care, televiziunea care i-a și luat interviul la finalul jocului l-a și scos din direct și nu l-a lăsat să își finalizeze ”manifestul”.

Aerostar Bacău, penultima în Liga 2 

Aerostar Bacău a ajuns la 7 puncte, după victoria surprinzătoare cu Petrolul. Este pe penultimul loc însă în Liga 2, 20, la numai trei lungimi peste ultima clasată, Pandurii Târgu Jiu.

Moldovenii au meci, în etapa cu numărul 13, cu Rapid, acasă. Duelul e programat duminică, 22 noiembrie, de la ora 11:00.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viorel-moldovan-da-vina-pe-ghinion-si-pe-faptul-ca-petrolul-n-a-avut-coloana-vertebrala-din-cauza-covid-19-la-umilinta-cu-aerostar-mi-as-fi-dorit-sa-nu-jucam-acest-joc-19158048

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciul-petrolul-aerostar-pune-punct-pentru-moment-etapei-a-12-a-a-ligii-2-jocul-are-loc-la-mogosoaia-de-la-ora-1930-iar-lupii-pot-urca-pe-locul-2-cu-o-victorie-19157970

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-12-trei-meciuri-au-loc-de-la-ora-1100-la-targu-jiu-slatina-si-recea-doua-partide-au-fost-amanate-din-cauza-problemelor-cu-covid-19-19157338

Andrei PASCU 16 Nov. 2020, 22:27 Liga 2
Pe aceeași temă