Aerostar Bacău, în pragul crizei sportive. Doru Damaschin: ”Dacă vom pierde cu Viitorul Pandurii, situația devine dramatică.” Contractele câtorva jucători ar putea fi reziliate

Răzvan STÎNGĂ 27 Oct. 2020, 10:10 Liga 2
Aerostar Bacău, în pragul crizei sportive. Doru Damaschin: ”Dacă vom pierde cu Viitorul Pandurii, situația devine dramatică.” Contractele câtorva jucători ar putea fi reziliate

Aerostar Bacău este pe penultimul loc în Liga 2 după nouă etape, iar echipa trece printr-un moment extrem de delicat, care se poate transforma în criză fotbalistică, după cum a declarat președintele Doru Damaschin într-o discuție cu Liga2.ro. Conducătorul singurei echipe din regiunea Moldova în liga secundă a precizat că vor fi luate decizii imediate la echipă, dar totul depinde de anunțul pe care îl va face Federația Română de Fotbal, cu privire la restanța de miercuri, cu Viitorul Pandurii, care are șanse mari să nu se dispute.

Doru Damaschin: ”Vom face o analiză să vedem ce măsuri luăm” 

În funcție de hotărâre, Aerostar Bacău va urma o cale după care va continua sezonul de Liga 2. Se vor lua decizii, potrivit lui Damaschin, astfel încât clubul să iasă cât mai repede din subsolul clasamentului și să obțină salvarea de la retrogradare la finalul campionatului.

”Vom face o analiză după ce primim verdictul cu privire la meciul reprogramat cu Viitorul. Dacă pierdem meciul mergem pe o cale, dacă nu pierdem meciul, mergem pe altă cale. Deci, după ce vom cunoaște rezultatul, vom face o analiză să vedem ce măsuri luăm.

Dacă vom pierde și acel meci, atunci situația este dramatică. Intrăm în criză sportivă și trebuie să luăm măsuri pe baza crizelor sportive. Avem un set de măsuri pe care le luăm în funcție de ce se întâmplă la restanța cu Viitorul. Jucăm, nu jucăm, pierdem sau nu pierdem, să vedem ce se decide”, a declarat Doru Damaschin pentru Liga2.ro.

Aerostar Bacău are un buget de patru milioane de lei pentru acest sezon

Aerostar Bacău a fost foarte aproape să nu ia startul în Liga 2, deși a obținut pe cale sportivă promovarea din Liga 3. Avea probleme majore din punct de vedere financiar, dar acum se pare că lucrurile s-au mai reglat. Doru Damaschin nu își face probleme cu privire la retragerea din campionat, dar în perioada următoare, pentru o balanță și mai echilibrată, s-ar putea renunța la câțiva fotbaliști.

Cei vizați sunt jucătorii cu salarii mari. Bugetul băcăuanilor pentru acest sezon este de patru milioane de lei, aproximativ 820.000 de euro (bugetul este construit exclusiv din venituri. Încasările pe care clubul le va face vor reprezenta suma cu care se vor face plățile). Acesta putea fi și mai mare, doar că, din precizările conducătorului, anumite firme private care au anunțat că vor ajuta echipa după promovare, s-au retras din cauza problemelor cauzate de pandemie.

”Toate aceste probleme sportive se suprapun și peste o posibilă criză financiară, pentru că economia băcăuană suferă mult în perioada asta de pandemie. Am început campionatul cu unele promisiuni din partea anumitor privați. De la bugetul local e greu de crezut că o să primim ceva. Dar privații au și ei probleme cu pandemia. Nu mai sunt aceleași baze de valori pentru sponsorizări.

Încă nu e criză economică, dar criza sportivă o poate trage pe cea economică. Putem termina campionatul, nu e o problemă din punctul acesta de vedere. Poate mai eliberăm din costuri, poate mai renunțăm la jucătorii cu salarii mari, dar nu se pune problema să nu terminăm. E posibil să renunțăm la jucători și înainte de pauza de iarnă. Am început sezonul cu patru milioane de lei buget”, a mai declarat Doru Damaschin.

Doru Damaschin și antrenorul cu care Aerostar Bacău a început sezonul de Liga 2, Cristian Lupuț, demis între timp.

Aerostar Bacău are doar trei puncte în opt partide

Aerostar Bacău se află pe poziția a 20-a în Liga 2, după etapa a 9-a și după opt partide disputate. Are doar trei puncte, acumulate în urma unei victorii cu 3-2 contra celor de la FK Csikszereda. Moldovenii erau programați să joace următorul meci din campionat miercuri, cu Viitorul Pandurii, într-o restanță din etapa a 7-a. Confruntarea nu va mai avea loc, din cauza infectărilor cu COVID-19 în rândul echipei din Târgu Jiu. Prima dată jocul a fost amânat din cauza cazurilor de COVID-19 de la Aerostar.

Ulterior, în calendar urmează o deplasare extrem de dificilă, contra liderului U Craiova 1948 SA.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-trei-scenarii-oficiale-luate-in-calcul-pentru-restanta-aerostar-bacau-viitorul-pandurii-doru-damaschin-o-varianta-e-sa-castigam-cu-3-0-decizia-poate-sa-vina-cu-sase-or-19154520

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-9-sase-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-metaloglobus-poate-urca-pe-locul-1-cu-o-victorie-obtinuta-cu-ciucul-partida-de-la-buzau-a-picat-rapid-sta-19153909

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-u-cluj-lovita-si-ea-de-covid-19-costel-enache-n-a-deplasat-la-mioveni-patru-jucatori-importanti-din-lot-dupa-ce-au-iesit-pozitivi-la-noul-coronavirus-19154547

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 27 Oct. 2020, 10:10 Liga 2
Pe aceeași temă