ACSM Reșița chiar e gata de Liga 2. Cristian Bobar, detalii despre echipă și obiectivul pentru sezonul următor

Andrei PASCU 28 Jul. 2024, 16:37 Liga 2
ACSM Reșița chiar e gata de Liga 2. Cristian Bobar, detalii despre echipă și obiectivul pentru sezonul următor

ACSM Reșița se află pe ultima sută a procesului de pregătire, pentru sezonul următor, după ce reunirea a avut loc pe 25 iunie. Zilele trecute, formația din Valea Domanului s-a întors din Slovenia, din cantonamentul de la Rogla. A ajuns acolo pe 15 iulie și a revenit în Valea Domanului pe 26 iulie.

După cum a mai declarat, președintele Cristian Bobar vrea mai mult decât s-a reușit în campionatul precedent. Revenită în divizia secundă vara trecută, ACSM Reșița a transmis de ceva timp că face procedurile necesare pentru a avea drept de promovare în SuperLiga României.

A obținut dreptul de a putea juca mai sus de Liga 2, doar că în stagiunea 2024/ 2025 nu are obiectiv promovarea, ci prinderea play-off-ului, să fie în primele șase echipe la finalul stagiunii regulare.

ACSM Reșița chiar e gata de Liga 2. Cristian Bobar, detalii despre echipă

De câteva zile, echipa din Reșița se numără printre trupele care pot evolua mai sus de Liga 2, iar performanța din sezonul trecut i-a dat încredere să facă pași în acest sens, chiar dacă a ratat, până la urmă, play-off-ul și a evoluat în play-out.

Antrenorul Flavius Stoican se concentrează acum pe partea sportivă, dorind să pună la punct toate detaliile. E convins că echipa din Reșița va arăta bine în noul sezon al Ligii 2, când va debuta contra FCU Craiova FC, iar Cristian Bobar este de aceeași părere, mai ales că a vorbit încrezător în aceste zile.

Oricum, și de acum înainte, ACSM Reșița va beneficia de sprijin din partea autorităților locale, dar și din partea autorităților județene.

Este un lucru mare că am reușit într-un timp scurt să transformăm clubul din societatea de drept public în drept privat. Am avut o echipă în spate și s-a muncit trei – patru luni de zile la toate aceste demersuri. Împreună cu primarul Ioan Popa ne-am dorit foarte mult și chiar am ținut mult să să schimbăm acest statut și să fim un club normal. În primul an am vrut să ne consolidăm în Liga a 2-a, iar în al doilea an să încercăm să prindem play-off-ul pentru că acesta este obiectivul în prima fază, să fim în primele șase echipe.

Despre lot, acesta a fost întărit, au venit jucători puternici pentru Liga a 2-a,  jucători care au evoluat și în Liga I, este vorba de Cioiu, de Haită, de Moussa, acesta fiind împrumutat pentru un an de zile de la CFR Cluj. Este exact ce a vrut Flavius Stoican. Mai suntem deficitari un pic la juniori under 2006, aici sunt puțin supărat pe jucătorii din academia noastră pentru că unii pe care i-a convocat Flavius Stoican la antrenamente, nu au făcut față pregătirii sau nu s-au prezentat în cantonament. Dacă nu îți doresc să facă parte din echipa de seniori, atunci ne reorientăm. Zilele următoare, probabil, vom mai perfecta încă un transfer.       

După încheierea cantonamentului de la Rogla, lotul se va întoarce acasă și urmează două zile libere, după care se abordează pri,mul meci din campionat, cel cu Craiova.  Așteptăm la joc cât mai mulți suporteri, pentru că echipa chiar are nevoie de ei. Jocul cu Craiova îl văd foarte echilibrat și ne dorim să-l câștigăm, desigur.   

În ceea ce privește obiectivul echipei pentru această ediție de campionat,  nu vreau să pun căruța în fața cailor și să spun că este promovarea. Noi avem un obiectiv clar să prindem play-off-ul.

Este important că Primăria Reșița este alături de noi, vreau să le mulțumesc și celor de la conducerea de la Consiliul Județean pentru că ne-au alocat 80.000 de euro pentru o echipă, bani care vin din proiecte.

În acest moment lucrăm la un protocol pentru că vom avea nevoie și de două grupe de fete pentru a fi, la licențiere, 100% în regulă.

Abonamentele pentru suporteri au fost puse în vânzare de acum două săptămâni, s-au vândut în jur de 2500 de abonamente. La sediul clubului vom pune în vânzare cu două zile înainte de joc și biletele pentru întâlnirea cu Craiova”, a spus Cristian Bobar, președintele clubului din Valea Domanului, conform Radio Reșița.

Amicalele disputate de ACSM Reșița în această vară

În privința pregătirilor de vară, în țară, ACSM Reșița a jucat amicale cu Nera Bogodinț (scor 5-1) și FCU Craiova (scor 0-2). Apoi, în cantonamentul din Slovenia, meciurile de verificare din stagiu le-a început cu ND Ilirija Ljubljana, antepenultima clasată în ediția trecută a ligii secunde din Slovenia, contra căreia a cedat cu scorul de 1-2. Apoi le-a întâlnit pe ND Gorica, a patra clasată în liga secundă din Slovenia, și CSM Unirea Alba Iulia, din Liga a 3-a din România. Cu ultimele două a jucat într-un triunghiular, câte 45 de minute meciul, pe ambele învingându-le cu 2-0, respectiv 1-0.

În fine, în ultimul meci, trupa lui Flavius Stoican a remizat la scorul de 1-1 cu NK Kety Emmi Bistrica, tot o echipă din liga secundă a Sloveniei.

Foto: ACSM Reșița

Andrei PASCU 28 Jul. 2024, 16:37 Liga 2
Pe aceeași temă