2022, anul de grație al Universității Cluj? Ioan Ovidiu Sabău aduce argumentele pro revenirii în Liga 1: ”Văd echipa promovată”

Răzvan STÎNGĂ 10 Nov. 2021, 14:50 Liga 2
2022, anul de grație al Universității Cluj? Ioan Ovidiu Sabău aduce argumentele pro revenirii în Liga 1: ”Văd echipa promovată”

Fostul fotbalist și antrenor al Universității Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, vede echipa lui Erik Lincar drept o favorită certă la promovarea în Liga 1, deși din Liga 2 nu s-a terminat încă sezonul regular, iar apoi, în cazul în care ardelenii se vor califica în play-off, vor urma meciuri de foc.

Ioan Ovidiu Sabău o vede pe ”U” Cluj capabilă să promoveze în Liga 1: ”Are ritm, atitudine şi câţiva jucători interesanţi” 

Fostul mare internațional sesizează o stabilitate din toate punctele de vedere la Universitatea Cluj, ceea ce nu a remarcat în sezoanele trecute. Pe lângă lucrurile clare de la nivelul conducerii și aspectul financiar, Ioan Ovidiu Sabău a remarcat și un parcurs foarte bun la nivelul echipei. În afara rezultatelor pozitive din Liga 2 a evidențiat și o exprimare solidă a ”studenților”.

Erik Lincar a avut mână liberă în vară, când a făcut multe transferuri, iar lotul a fost schimbat semnificativ față de stagiunea trecută. Anumiți fotbaliști chiar i-au atras atenția lui Ioan Ovidiu Sabău.

Îmi place Universitatea Cluj, are ritm, atitudine şi câţiva jucători interesanţi. Anul acesta cred că sunt şanse mari la promovare şi chiar o văd promovată. S-a întors şi Radu Constantea, iar cât a fost el situaţia financiară a fost ok şi nu au fost emoţii. E un plus că a revenit, pentru că e foarte corect în ce face şi va da o stabilitate clubului din punct de vedere financiar.

Cât a fost el, nu au fost probleme. Văd echipa promovată pentru că are jucători care înţeleg ce înseamnă liga a doua. Trebuie să fii modest, nu să pregăteşti meciurile de pe poziţie de superioritate, cu jucători care au aere de vedetă”, a spus Sabău, la Look Sport.

”U” Cluj a urcat pe locul 2 în Liga 2. Excelează în partidele de pe teren propriu 

Universitatea Cluj are parte de liniște în această pauză pricinuită de partidele echipelor naționale. Ardelenii au trecut de FC Brașov în etapa a 13-a și au urcat pe locul 2 în clasament, cu 30 de puncte, fiind la șase lungimi de liderul Petrolul. Formația lui Erik Lincar e la egalitate de puncte cu poziția a 3-a, Concordia Chiajna, și la două față de locul 4, FC Hermannstadt.

Deși mai sunt șase etape din sezonul regular, ”U” Cluj este ca și calificată în play-off. Avansul față de locul 7, Metaloglobus, este de nouă puncte.

Un aspect la care excelează ardelenii este legat de meciurile de pe teren propriu. Au câștigat toate cele șapte confruntări din campionat în care au fost gazde, performanță cu care se poate lăuda doar Petrolul.

Foto: Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/succesul-la-limita-cu-fc-brasov-si-multele-ocazii-ratate-nu-o-ingrijoreaza-pe-u-cluj-robert-panduru-felicit-jucatorii-pentru-daruire-pentru-cat-au-alergat-pentru-cat-isi-19209404

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florian-haita-decisiv-pentru-u-cluj-cu-fc-brasov-trebuie-sa-fim-putin-mai-atenti-in-fata-portii-sa-transam-meciul-mai-repede-ce-spune-despre-jocul-cu-steaua-19209392

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-tine-ritmul-catre-liga-1-chiar-daca-i-da-emotii-pe-final-si-contra-astrei-lui-claudiu-niculescu-m-a-stors-de-energie-analiza-ofensivei-si-defensivei-chiajnei-problema-c-19209514

https://liga2.prosport.ro/seria-1/azdren-llullaku-pe-ganduri-desi-concordia-chiajna-a-invins-astra-doua-aspecte-scoase-in-evidenta-de-albanez-sper-sa-se-schimbe-daca-ajungem-in-liga-1-19209519

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 10 Nov. 2021, 14:50 Liga 2
Pe aceeași temă