O echipă de la retrogradare în Liga 2, mai bună decât liderul SuperLigii! Metalul Buzău a făcut de râs ”U” Cluj și s-a calificat în grupele Cupei. Valentin Stan: ”0 zi împlinită, n-ai ce să îți mai dorești”

Andrei PASCU 30 Aug. 2024, 15:29 Cupa României

Metalul Buzău a fost mai bună decât liderul din SuperLiga României! Formația din Liga 2, la retrogradare în acest moment, nu a arătat că este mai prejos decât Universitatea Cluj și a eliminat-o din Cupa României, iar astfel a acces în faza grupelor.

Buzoienii lui Valentin Stan au trecut cu 1-0 de Universitatea Cluj și au reușit o performanță majoră în istoria clubului, acum așteptând să vadă ce echipe va întâlni în grupe.

Metalul Buzău a făcut de râs liderul SuperLigii României. A învins Universitatea Cluj

Echipa din divizia secundă a făcut un meci solid pe teren propriu, în play-off, iar victoria nu a fost deloc una întâmplătoare. Succesul a fost meritat, chiar dacă diferența s-a făcut la numai un gol, 1-0, în urma reușitei semnate de Matei Constantinescu, în minutul 62, la puțin timp după ce a intrat pe teren.

  • Metalul Buzău, contra Universitatea Cluj: G. Micle – Alb. Olaru, M. Manea (Perju 82′), Panaite, Rz. Radu – Opaiț, Tudorică (cpt.), Borțoneanu, A. Manea (Mat. Constantinescu 61′) – Ad. Moldovan (Petra 82′), Val. Robu
    Rezerve: Iul. Dinu – Ed. Rusu, D. Mihai, Dr. Lazăr, D. Stan, I. Croitoru

E, poate, cel mai frumos moment din cariera lui Valentin Stan, care a avut cuvinte multe de laudă la adresa jucătorilor și analizând așa cum era de așteptat un astfel de succes, o calificare în grupele Cupei României. Obiectivul poate nu era acesta în competiție, la modul sincer, dar Metalul Buzău se numără printre formațiile din ligile inferioare care vor evolua în grupele întrecerii.

Vreau să le mulțumesc băieților, au arătat spirit de sacrificiu chiar și în momentele în care resursele de energie erau epuizate aproape. Au găsit puțină energie în adâncul lor și au reușit să păstreze scorul și să câștigăm. Această glorie, a Metalului, trebuie sărbătorită așa cum trebuie, prin muncă și să încercăm și în campionat să aducem puncte, acolo doare cel mai tare.

(N.r. – Despre faptul că Matei Constantinescu abia intrase pe teren când a marcat) Când introduci un jucător și marchează, se spune că ești inspirat. Dar, poate în unele cazuri chiar nu ai alte soluții și îl introduci. El era singura soluție în atac, am încercat să îl duc pe Robu în zona mediană, să fiu mai puternic acolo, are un fizic puternic, iar Matei să meargă în față, să facă ce știe mai bine.

Am jucat cu o echipă din Liga 1, iar orgoliul ei a fost zgândărit de faptul că a fost învinsă de o formație nou-promovată în Liga 2, cu puține puncte. Am avut emoții până la final! (…)

Faptul că am învins Universitatea Cluj e o mândrie! Nu mai zic că am învins un antrenor atât de important, care la final a venit, mi-a strâns mâna și m-a felicitat, mi-a spus că am fost mai buni. E o zi împlinită, nu ai ce să îți mai dorești! (…)”, a declarat Valentin Stan în privința jocului și victoriei cu Universitatea Cluj.

Ioan Ovidiu Sabău, de părere că Metalul Buzău a învins meritat Universitatea Cluj

Ioan Ovidiu Sabău, fostul mare fotbalist al României, o persoană apreciată pentru că spune mereu lucrurilor pe nume, a declarat că Universitatea Cluj a meritat să piardă partida de la Buzău. A văzut echipa pe care o antrenează neputincioasă și a evitat ”să dea vina” pe faptul că pe teren nu au fost jucătorii pe care mizează, în mod normal, în campionat.

Sabău a punctat că aceia dintre fotbaliști care au intrat pe teren sunt la fel de importanți și că se aștepta să aibă mai multă motivație, dar și să câștige duelurile cu adversarii. Altfel, antrenorul ”studenților” a ținut să laude Metalul Buzău pentru cum a evoluat și pentru cum s-a prezentat.

O calificare ratată, doare, ne-am dorit foarte mult! Am format un lot numeric mare, am crezut că ne putem califica, s-a văzut clar că adversarul a fost superior la dueluri, a avut mai multă ambiție. Am jucat pe sintetic, dar dacă ai valoare trebuie să te adaptezi.

Jucătorii care au intrat sunt jucători importanți, să ne uităm la ce nivel au jucat, în străinătate. Sunt jucători importanți pentru noi! Nu puteam folosi jucătorii care au evoluat luni în campionat. Au foarte, foarte multe meciuri. Am jucat și pe sintetic acum, și e foarte greu.

Nu vreau să o iau ca pe o scuză, am avut două zile să ne pregătim cât am putut, dar trebuia să facem tot ce puteam ca să fim la nivelul Metalului ca atitudine, să ne câștigăm duelurile, să ne luptăm cu ei, să ne adaptăm la condiții.

Felicit adversarul, asta e realitatea! Am avut două ocazii în prima repriză, dar și ei au avut trei ocazii clare, iar a doua repriză noi am fost destul de apatici. Când am putut să pasăm, nu am pasat, am centrat la întâmplare, iar când am atacat, fundașii Metalului au câștigat aproape toate duelurile.

Asta e, trebuie să învățăm din această înfrângere, să tragem concluzii corecte și să vedem ce avem de făcut ca să ne îmbunătățim jocul. Sper ca jucătorii să fie afectați de această înfrângere, să se gândească mai mult la ce avem de făcut, să fim mai buni, pentru că e un campionat lung.

Suntem pe locul 1 în campionat, dar și Cupa României era un obiectiv pentru noi. Voiam să jucăm finala, acesta era obiectivul, asta e realitatea! Nu putem să ne ascundem, că nu am vrut. Trebuie să fim realiști, am vrut, dar jucătorii nu au arătat cum doream. Am fost moi și nu ne-am adaptat gazonului sintetic”, a spus Ioan Ovidiu Sabău.

Buzău, meci cu alt lider, cu primul loc din Liga 2

Metalul Buzău, în urma a patru meciuri disputate în Liga 2, are o victorie (3-0 cu CSM Focșani) și trei eșecuri (1-3 cu CSC Dumbrăvița, 0-1 cu Steaua și 1-2 cu FC Bihor Oradea).

În etapa a 5-a din Liga 2, Metalul Buzău va evolua pe terenul liderului din Liga 2, contra FK Miercurea Ciuc, marți, 3 septembrie, de la ora 18:00.

Reacțiile lui Valentin Stan, Ioan Ovidiu Sabău și Gheorghe Guiu, după Metalul Buzău – Universitatea Cluj 1-0:


Foto și video: Metalul Buzău

Andrei PASCU 30 Aug. 2024, 15:29 Cupa României
Pe aceeași temă