Haită readuce ”U” Cluj pe locul 2! FC Brașov o încasează și pe Cluj Arena și a rămas pentru următoarele meciuri fără antrenorul Șanta și portarul Mutu

Adi MARICA 08 Nov. 2021, 20:06 Liga 2

”U” Cluj a învins FC Brașov cu 1-0 în etapa a 13-a a Ligii 2, prin golul lui Florian Haită, marcat în minutul 56. Cu acest succes, echipa lui Erik Lincar revine cel puțin pentru o zi pe locul 2 în Liga 2, în timp ce trupa lui Andrei Șanta, antrenor eliminat cu roșu direct în prima repriză, a ajuns la șase eșecuri consecutive și rămâne în partea inferiorară a clasamentului.

Început cu atacuri în valuri pentru clujeni, însă apărarea supraaglomerată a Brașovului a rezistat. Antrenorul Șanta a fost eliminat

Clujenii au început în ofensivă la revenirea pe Cluj Arene, Ribeiro i-a dat emoții lui Mutu încă din startul jocului, după care a venit rândul lui Blejdea sa irosească o ocazie de a deschide scorul.

Apoi, până la finalul primei părți, clujenii au încercat poarta lui Mutu prin șuturi de la distanță, dar portarul brașovenilor a avut de fiecare dată replică.

De cealaltă parte, Șanta a schimbat sistemul și a început cu cinci fundași, cu Gherghe, Fustar și Sabău pe centru. Intențiile brașovenilor au fost cât se poate de clare, astfel ca pe faza ofensivă au creat puțin, doar câteva suturi din afara careului prin Vasile Constantin și Iulian Roșu, iar El Azzouzi și Mihalcea au irosit două șanse bune pe contraatac. Roșu a început ca rezervă, însă în minutul 13 i-a luat locul fundașului dreapta Burlacu.

Șanta nu a încheiat pe bancă prima repriză, antrenorul fiind trimis în tribune pentru proteste la adresa arbitrajului, în minutul 33.

Haită a înscris, Mutu a fost eliminat în prelungiri. FC Brașov trebuia să primească penalty

Clujenii au început în forță și partea secundă. Brașovenii au avut șansă, fiindcă Fustar a scos din fața porții mingea deviată tot de el și care l-a prins pe picior greșit pe Mutu, după care Florian Haită (56) a deschis scorul cu un un șut la colțul lung, în stânga.

Haită, Tescan și Ribeiro puteau majora scorul, dar Mutu a evitat golul de fiecare dată. Pe contraatac, Iurcu a ratat o ocazie bună de egalare, servit ideal de Constantin.

Pe final, Șanta a mutat ofensiv, renunțând la fundașul central Fustar pentru mijloacasul ofensiv Negrean. Deși au atacat, brașovenii nu au pus în pericol poarta clujenilor. Oaspeții au solicitat însă un penalty după un șut din careu al lui Mitroi, fază în care Alercon a intervenit imprudent și l-a luat pe sus pe jucătorul brașovenilor, însă arbitrul n-a vrut să strice finalul clujenilor.

Mai mult, în prelungiri, portarul Daniel Mutu a fost eliminat pentru un henț la marginea careului, la o fază în care a intervenit în fața lui Boiciuc, iar fundașul Sabău a fost nevoit sa între în poartă! Lovitura liberă executată din fața careului de Tescan s-a dus însă direct în zid, iar meciul s-a terminat cu victoria la limită a Universității cu FC Brașov, 1-0.

”U” Cluj se menține la șase puncte în spatele liderului, FC Brașov e pe locul 16

Cu 30 de puncte, ”U” Cluj revine pe locul 2 cu acest succes, cel puțin până mâine, când poate fi devansată la golaveraj de Concordia, dacă învinge Astra la o diferență de cel puțin două goluri. Petrolul e în fața clujenilor cu șase puncte.

La FC Brașov, criza se adâncește și mai mult, echipa ajungând la șase înfrângeri consecutive și cu doar 9 puncte acumulate în 13 etape se află abia pe locul 16.

Peste două săptămâni, când e programată etapa a 14-a, ”U” Cluj joacă în deplasare la Steaua, iar FC Brașov o întâlnește pe teren propriu pe Poli Timișoara. Partidele n-au fost încă programate cu exactitate.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor și rezultatele înregistrate în etapa a 13-a

UNIVERSITATEA CLUJ – FC BRAȘOV 1-0

Florian Haită 56′

”U” Cluj: Gorcea – M. Ciobanu (Vl. Moraru 83′), D. Ispas, Gugu (cpt.), Taub (Mitrea 61′) – Balgiu, Ribeiro (Dican 85′) – Nic. Pîrvulescu (Tescan 61′), Haită, Blejdea (Alarcon 85′) – Boiciuc
Rezerve neutilizate: Micle – Acolatse, Rob. Răducanu, Vomir
Antrenor: Erik Lincar

FC Brașov: D. Mutu (cpt.) – M. Burlacu (Iul. Roșu 16′), Gherghe, Fustar (Negrean 71′), Al. Sabău, Dumbravă – Vas. Constantin, Drăgoi, Rz. Iorga (Mitroi 71′), Vl. Mihalcea (H. Popa 59′) – El Azzouzi (Iurcu 59′)
Rezerve neutilizate: C. Lungu – Boția, Andr. M. Lascu, Cîrstian
Antrenor: Andrei Șanta
Eliminați: Andrei Șanta 33′ (antrenor, roșu direct), Daniel Mutu 90+1′ (roșu direct)

Stadion: Cluj Arena (Cluj-Napoca – Cluj); Arbitru: Marius Omuţ (Satu Mare); Asistenți: Casian Băla (Arad) și Ovidiu Timar (Oradea); Rezervă: Răzvan Lădar (Zalău); Observatori: Ioan Mureșan (Timişoara) și Radu Bitea (Oradea). 

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-fc-brasov-se-joaca-de-la-ora-1730-echipa-lui-erik-lincar-revine-pe-cluj-arena-cea-a-lui-santa-spera-la-puncte-dupa-cinci-etape-de-seceta-19209280

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-13-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-alte-trei-partide-au-loc-tot-astazi-19208751

Adi MARICA 08 Nov. 2021, 20:06 Liga 2
Pe aceeași temă