Victor Pițurcă a dezvăluit motivul pentru care a refuzat oferta Stelei: ”Am stat de vorbă cu comandantul, dar nu mi s-a părut o discuţie serioasă.” Ce le reproșează fostul selecționer celor de la club

Răzvan STÎNGĂ 05 May. 2020, 12:41 Liga 4
Victor Pițurcă a dezvăluit motivul pentru care a refuzat oferta Stelei: ”Am stat de vorbă cu comandantul, dar nu mi s-a părut o discuţie serioasă.” Ce le reproșează fostul selecționer celor de la club

Steaua pare că și-a găsit în sfârșit ritmul și va promova în Liga 3, după doi ani ratați, în care nu s-a regăsit. În acest sezon are victorii pe linie, 18 din 18, și accederea în divizia următoare pare o chestiune de timp. Victor Pițurcă, fostul mare fotbalist al Stelei, a dezvăluit că a primit o ofertă de la cei din conducere pentru a prelua echipa, după ratarea promovării în sezonul trecut.

Negocierile au fost purtate înainte ca Pițurcă să meargă la U Craiova 

Discuțiile au fost purtate chiar înainte ca fostul selecționer al României să semneze cu U Craiova. Refuzul pentru echipa din Ghencea a venit imediat din partea lui Victor Pițurcă, întrucât nu s-a regăsit în proiectul pe care l-au înaintat oamenii care decid soarta clubului. În primul rând, nu s-a obișnuit cu ideea că echipa este condusă de oficiali ai statului. După părerea lui, la club trebuie să vină persoane / entități private, pentru a se putea face performanță.

”Da, la un moment dat, înainte să plec la Craiova a fost o mică discuţie. M-a chemat fostul comandant şi am stat de vorbă, dar nu mi s-a părut o discuţie serioasă. Nu a fost interesant pentru mine. Adică ce se întâmplă acolo acum… Conduce Ministerul Apărării clubul şi nu este normal. Adică echipa de fotbal trebuie să fie echipă profesionistă de fotbal pentru a putea atinge performanţele pe care trebuie să le atingă Steaua Bucureşti”, a spus Piţurcă la TelekomSport.

Fostul selecționer al naționalei României este sceptic în ceea ce privește participarea în Liga 3 a Stelei. Se teme de faptul că echipa va avea aceeași traiectorie ca în Liga 4, când a ratat promovarea doi ani consecutivi. Pițurcă apreciază că, la un astfel de nivel, e nevoie să se pună accentul pe academie. Cei de acolo să se axeze pe cei mai buni fotbaliști din pepiniera proprie, dar în același timp să dezvolte centrele și să aducă cei mai buni tineri din țară.

”Acum este doar Liga a 4-a, s-au pierdut ani importanţi. Probabil anul ăsta echipa va promova în Liga a 3-a. Să vedem în Liga a 3-a ce se va întâmpla. Însă acolo trebuie dezvoltată academia. Trebuie lucruri multe acolo de făcut pentru că viitorul este important şi trebuie să ţi-l pregăteşti dinainte. Ori în momentul ăsta nu sunt oameni, nici în Ministerul Apărării Naţionale care să îşi dorească ca echipa Steaua să ajungă ce a fost”, a mai spus Pițurcă.

Steaua, lider autoritar în Liga 4 București

Steaua este lider în Liga a 4-a București după 18 etape disputate în acest sezon, în care are punctaj maxim acumulat, 54 de puncte. ”Militarii” au un avans de șapte puncte față de echipa de pe locul secund, Rapid II. Podiumul este completat de Bucharest United, cu 46 de puncte.

În primele două meciuri din acest an, trupa lui Daniel Oprița a trecut cu 9-1 în deplasare de CS FC Dinamo și cu 18-0 de ACS Electrica. Înaintea suspendării campionatului, meciul următor ar fi trebuit să îl joace în deplasare la Unirea Politehnica (locul 12).

Pentru a ajunge în Liga 3, în cazul în care câștigă Liga a 4-a pe București, Steaua ar trebui să joace și un baraj cu reprezentanta județului Giurgiu.

Steaua poate debuta în Liga 3 pe noul stadion. Lucrările au termenul de finalizare spre sfârșitul lui 2020, iar echipa ar putea debuta repede pe el. Arena este gata în proporție de peste 80 la sută.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/conditii-draconice-pentru-cluburi-pentru-a-si-readuce-sportivii-la-antrenamente-si-apoi-in-competitii-ministrul-tineretului-si-sportului-sunt-complexe-si-descriu-un-regim-strict-de-izolare-19131507

https://liga2.prosport.ro/liga-4/foto-pe-stadionul-steaua-se-monteaza-nocturna-si-tabela-de-marcaj-ultimele-informatii-cu-privire-la-stadiul-lucrarilor-din-ghencea-19130954

Răzvan STÎNGĂ 05 May. 2020, 12:41 Liga 4
Pe aceeași temă