Alberto Olaru, trup și suflet pentru Petrolul. ”Sunt mândru că joc aici, e un vis devenit realitate”. Fundașul de doar 22 de ani e cel mai vechi component al lotului echipei ploieștene | INTERVIU

11 Apr. 2020, 12:04 Liga 2
Alberto Olaru, trup și suflet pentru Petrolul. ”Sunt mândru că joc aici, e un vis devenit realitate”. Fundașul de doar 22 de ani e cel mai vechi component al lotului echipei ploieștene | INTERVIU

Petrolul Ploiești are pretenții mari în 2020. Speră să promoveze în Liga 1, după câțiva ani în care a dus greul prin diviziile inferioare. În acest sezon pare că e foarte aproape să își îndeplinească obiectivul. Dar cum se vede mirajul primelor locuri cel mai bine, dacă nu din perspectiva unui jucător care a trăit toate momentele grele, de la primele meciuri în ligile județene și până acum. Alberto Olaru (22 de ani) este singurul jucător din lotul Petrolului care a rămas la echipă de la începutul proiectului, din Liga a 4-a.

Fundașul lateral dreapta a oferit un interviu pentru site-ul oficial al clubului ploieștean în care a vorbit despre toți acești ani de când a venit la Petrolul, din 2016 mai exact, dorința de promovare și despre situația grea prin caree trece România, din cauza pandemiei de coronavirus.

Oli, ești singurul dintre cei care porneați la drum în 2016 și care face parte și acum din lotul Petrolului!
E adevărat, sunt de la începutul proiectului aici, din vara lui 2016! Sunt mândru că joc pentru această echipă, mai ales că, pentru mine, ca unul care am început fotbalul în curtea Petrolului, a fost, practic, un vis devenit realitate.

Au fost ani intenși. Cum i-ai trăit?
Totul s-a petrecut foarte repede. Au fost promovări succesive, a fost foartă multă muncă, am ajuns rapid în liga secundă și ne-am bătut pentru promovarea în primul eșalon! Însă, am făcut totul cu multă plăcere! Iar acesta este, din punctul meu de vedere, cel mai frumos lucru posibil, să poți să faci ceea ce-ți place!

Alberto Olaru: ”N-am făcut de mic primii pași în fotbal”

Hai să dăm un pic timpul înapoi. Când și cum ai ajuns la Petrolul?
N-am făcut chiar de mic primii pași în fotbal! Aveam o vârstă destul de înaintată, dacă pot spune așa, undeva în jur de 13 ani, atunci când am ajuns la Petrolul. Tatăl meu mi-a promis că, dacă o să învăț bine, o să mă ducă să dau probe la echipă! La început mi-a fost greu, până m-am obișnuit cu naveta, pentru că, stând într-o localitate de lângă Vălenii de Munte, trebuia sa merg cu microbuzul sau cu trenul până la Gara de Nord, de unde, apoi, o luam pe jos până la Vega, acolo unde făceam antrenamente. Dar, repet, făceam totul cu plăcere!

Cine ți-a fost primul antrenor?
Domnul Lucian Sotir, însă am lucrat cu dânsul doar aproximativ trei luni. Apoi ne-a preluat domnul Claudiu Toader, cel de la care am învățat, practic, bazele fotbalului.

Ce îți aduci aminte din acea perioadă? Din generația ta cine mai joacă la seniori la nivel de primele eșaloane?
Am fost o grupă bună, eram foarte uniți, atât pe teren, cât și în afara lui. Pot să spun că, în acea perioadă, colegii și antrenorul îmi erau ca o a doua familie. Din generația mea mai joacă, sper să nu greșesc, Mihai Velisar (Gaz Metan Mediaș), Cosmin Lambru, Eugen Rudaru și Valentin Ursu (toți trei la CS Blejoi, în Liga 3).

Ai apucat să fii vreodată copil de mingi la meciurile seniorilor?
Cred că în jur de doi ani am făcut asta! Îmi aduc aminte, în primul rând, de jocurile din cupele europene, din 2013 și 2014, atunci când era o atmosferă cu totul aparte pe stadion, iar eu eram lângă gazon!

Alberto Olaru: ”Am ajuns să joc alături de preferații mei” 

Care erau favoriții tăi din echipa de atunci a Petrolului?
Îmi plăcea foarte mult de Geraldo Alves, de Younes Hamza, de Laurențiu Marinescu sau de Jeremy Bokila. Îmi doream să joc alături de ei și iată că am ajuns să-i am coechipieri pe doi dintre ei!

Cum fost momentul în care ai jucat primul meci pentru echipa ”mare”?
Am debutat chiar la primul meci oficial disputat de Petrolul după demararea noului proiect, în vara lui 2016. S-a jucat la Păulești și, pentru mine, a fost o senzație unică să fiu încurajat, pentru prima dată în cariera mea, de atât de multă lume! Nici nu știam cum să reacționez! Din păcate nu am reușit să obținem cele trei puncte atunci, am plecat la drum cu un rezultat de egalitate.

Ai jucat de fiecare dată acolo unde a fost nevoie. Fie fundaș dreapta, fie fundaș central, chiar și mijlocaș. Totuși, unde te simți cel mai bine?
Cred că, în momentul de față, cel mai bine mă simt ca fundaș central. Dar știu că-mi trebuie mai multă experiență și încerc să-i ascult pe cei mai în vârstă din echipă, atunci când îmi dau sfaturi. Dar, pot juca și fundaș dreapta, îmi place și acest post.

Care ar fi, după tine, cel mai bun meci al tau?
Nu am un meci în care să spun că am fost bun, sau un altul în să zic că nu am fost! Eu încerc să mă perfecționez de la o zi la alta și să muncesc tot mai mult. Fotbalul este un joc colectiv și încerc să dau totul pe teren, pentru că trebuie să-mi ajut echipa să câștige fiecare meci! E normal să mai și greșesc, nimeni nu e perfect, dar vreau să învăț din aceste erori!

Ai și vreo dezamăgire legată de ultimii ani?
Firesc, este aceea a ratării promovării în primul eșalon, sezonul trecut. Știu că nu am putut să ajut mai mult echipa ca să ne putem îndeplini obiectivul, dar sper, și sunt încrezător, că o să ne bucurăm la finalul acestui campionat.

Alberto Olaru: ”O să dăm totul să reușim promovarea”

Nimeni nu știe exact cum va continua campionatul după această pauză forțată. Să sperăm, însă, că lucrurile vor reveni repede la normal și competiția va continua de acolo de unde s-a întrerupt. Cum vezi, în aceste condiții, lupta pentru promovare?
Va fi, în continuare, foarte strânsă. Sunt, însă, convins că toată echipa este montată și concentrată să dea tot ce e mai bun, astfel încât să reușim promovarea.

Alberto Olaru a prins în acest sezon 16 meciuri (15 în Liga 2 și unul în Cupa României). A ieșit în evidență cu o pasă decisivă, în partida din campionat cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, terminată cu victoria Petrolului, scor 3-1.

Foto: Alexandru DOBRE / Mediafax Foto și Petrolul Ploiești 

11 Apr. 2020, 12:04 Liga 2
Pe aceeași temă