EXCLUSIV | Ipoteză surprinzătoare a lui Dan Alexa: ”Dacă se prelungește starea de urgență, cred că îngheață campionatul”

Cornel POPESCU 14 Apr. 2020, 11:52 Liga 2

Dan Alexa, directorul tehnic al echipei Rapid, a vorbit în cadrul emisiunii ProSport LIVE despre ceea ce a găsit la formația din Giulești după plecarea lui Daniel Pancu. Mai mult, a comentat și situația creată de pandemia de coronavirus în fotbalul românesc. Antrenorul crede că se va ajunge la înghețarea campionatului dacă se prelungește încă o dată starea de urgență în România.

”Am fost la baza Coresi, unde am urmărit online câteva antrenamente ale juniorilor. L-am văzut și pe micul Lobonț, băiatul lui Bogdan, e un copil foarte bun, un jucător de perspectivă. Mi-am plăcut ce am văzut. Îmi va fi greu să promovez juniorii la ceea ce a rămas de jucat în acest sezon.

Indiferent la ce echipă am antrenat, nu a fost un interes mare pentru copii și juniori. Aici, la Rapid, pare că se creează o filozofie și e extraordinar ceea ce se întâmplă acum. Sunt terenuri bune la Rapid și asta e bine, avem o infrastructură bună. Gazonul din Regie e o problemă mare. O echipă care vrea să promoveze are nevoie de un gazon bun. M-am uitat la toate jocurile de până la venirea mea. Se poate juca în două-trei sisteme”, a declarat directorul tehnic al Rapidului la ProSport LIVE.

Dan Alexa: ”Dacă se prelungește starea de urgență, cred că se îngheață campionatul” 

Alexa se folosește de suspendarea campionatului pentru a pune la punct strategia echipei. Se documentează mult în această perioadă și chiar vorbește cu antrenorii cu care a lucrat pe vremea în care era fotbalist.

”Mi-am creionat primul 11 deja, sper să fiu inspirat. E greu să antrenezi jucători online. Contează de când ni se permite să antrenăm până la primul meci. Dacă se prelungește starea de urgență, la 16 mai, cred că se îngheață campionatul. Ne-ar avantaja sistemul cu play-off, ne așteaptă o lună de foc”, a mai punctat Dan Alexa.

Rapid ocupă locul 6 în Liga 2 după 24 de etape, cu 37 de puncte, cu două mai puțin decât CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele, ocupantele locurilor 2, respectiv 3, care asigură promovarea în Liga 1, respectiv disputarea barajului pentru promovare.

Data reluării campionatului este incertă în acest moment din cauza pandemiei de coronavirus, la FRF încercându-se în această perioadă să se găsească variante optime pentru continuarea competițiilor sportive.

Cornel POPESCU 14 Apr. 2020, 11:52 Liga 2
Pe aceeași temă