Fanii Rapidului l-au cucerit pe Brighton Labeau: ”Dragostea lor pentru club ne oferă forţa de a juca”. Cu cine îi compară atacantul francez

Răzvan STÎNGĂ 17 Apr. 2020, 15:45 Liga 2

Brighton Labeau (24 de ani), atacantul echipei Rapid, abia așteaptă ca Liga 2 să se reia! Fotbalistul este nerăbdător să revină pe teren și să încerce, alături de colegii săi, să promoveze în Liga 1. Labeau crede că, în ciuda rezultatelor nu foarte bune din ultimele meciuri, giuleștenii vor arăta diferit după pauza impusă de pandemia de coronavirus.

Brighton Labeau: ”Punctul forte al Rapidului sunt suporterii, dragostea lor pentru club ne oferă forţa de a juca”

Rapid are, spre deosebire de celelalte formații, fani foarte dedicați, iar acest aspect va conta foarte mult în lupta la promovarea în Liga 1, spune Brighton Labeau, care îi compară cu suporterii echipei Marseille.

”Avem şanse să promovăm în prima ligă. Chiar dacă acest coronavirus a întrerupt sezonul, vom reveni pe teren şi vom face tot posibilul ca Rapid să ajungă din nou în top. Punctul forte al Rapidului sunt suporterii, dragostea lor pentru club ne oferă forţa de a juca. Cred că i-aş compara cu suporterii lui Marseille, aceeaşi stare de spirit, suporteri ce dau totul pentru club, ce străbat mii de kilometri pentru a-şi vedea echipa. Aşa fac şi suporterii din Marseille, adevăraţi fani ai echipei lor”, a declarat Labeau pe pagina de Facebook a clubului Rapid.

  • Crescut la juniorii lui AS Monaco, cu care a evoluat în 2014 în Youth League, Labeau s-a transferat în 2017 în prima ligă franceză, la Amiens, bifând două jocuri în Ligue 1, contra lui Angers, dar și pe Parc-des-Princes, împotriva lui PSG. În returul sezonului 2017/2018, Labeau a fost împrumutat la Creteil, iar în 2018/2019 a fost din nou cedat pe perioadă determinată de timp de către Amiens la Villefranche, în Ligue 3, unde a marcat de cinci ori în 24 de meciuri și a ajuns până în optimile Cupei Franței. Cu Rapid a semnat în vara anului trecut. Până acum a adunat 22 de meciuri, a marcat de trei ori și a oferit trei pase decisive.

Dan Alexa pune totul la punct și vrea să o ducă pe Rapid în Liga 1 

Rapid a schimbat banca tehnică, dar rămâne de văzut ce urmări va avea acest aspect asupra jocului echipei. Conducerea l-a ales pe Dan Alexa, care se folosește de suspendarea campionatului pentru a pune la punct strategia echipei. Se documentează mult în această perioadă și chiar vorbește cu antrenorii cu care a lucrat pe vremea în care era fotbalist.

”Mi-am creionat primul 11 deja, sper să fiu inspirat. E greu să antrenezi jucători online. Contează de când ni se permite să antrenăm până la primul meci. Dacă se prelungește starea de urgență, la 16 mai, cred că se îngheață campionatul. Ne-ar avantaja sistemul cu play-off, ne așteaptă o lună de foc”, a spus Dan Alexa la ProSport Live.

Rapid ocupă locul 6 în Liga 2 după 24 de etape, cu 37 de puncte, cu două mai puțin decât CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele, ocupantele locurilor 2, respectiv 3, care asigură promovarea în Liga 1, respectiv disputarea barajului pentru promovare.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-pancu-da-de-pamant-cu-florin-manea-a-profitat-de-dezorganizrea-din-club-nu-voi-mai-lucra-cu-astfel-de-specimene-19129999

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-ipoteza-surprinzatoare-a-lui-dan-alexa-daca-se-prelungeste-starea-de-urgenta-cred-ca-ingheata-campionatul-19129891

Răzvan STÎNGĂ 17 Apr. 2020, 15:45 Liga 2
Pe aceeași temă