Antrenorul echipei Minaur Baia Mare se teme că jucătorii nu vor ajunge la condiția fizică din iarnă. Dorin Toma, despre reluarea campionatului: ”E nevoie de patru săptămâni de pregătire și meciuri amicale”

Răzvan STÎNGĂ 20 Apr. 2020, 15:39 Liga 3
Antrenorul echipei Minaur Baia Mare se teme că jucătorii nu vor ajunge la condiția fizică din iarnă. Dorin Toma, despre reluarea campionatului: ”E nevoie de patru săptămâni de pregătire și meciuri amicale”

Pauza pricinuită de pandemia de coronavirus nu poate avea decât urmări negative asupra echipelor din fotbalul românesc, iar părerea este confirmată și de Dorin Toma, antrenorul echipei Minaur Baia Mare. ”Principalul” ocupantei locului secund din Seria a 5-a a Ligii a 3-a, nu a apucat să pună strategia la punct așa cum își dorea, iar acum este nevoit să lucreze cu jucătorii de la distanță, în mod limitat.

Minaur a făcut mai multe transferuri importante în iarnă, cinci la număr. A adus jucători cu nume la echipă, câțiva dintre ei cu multe meciuri în Liga 1: pe atacanții Cristi Bud și Paul Batin, pe mijlocașii Cristian Onțel și Yaya Zoua și pe fundașul Claudiu Pamfile. Acum, Dorin Toma trebuie să aștepte reluarea antrenamentelor pentru a încerca să-i aducă la un nivel cât mai bun din punct de vedere fizic și să omogenizeze lotul.

”Jucătorii urmează programe de pregătire individuală adaptate la spații reduse, de genul apartamentelor, iar cei care au posibilitatea mai și aleargă în aer liber. Cei care nu sunt din Baia Mare au plecat la casele lor și ne vom reuni atunci când va fi ridicată starea de urgență, în funcție de ce va decide Federația Română de Fotbal.

Noi ne bazăm pe încredere că fotbaliștii respectă programul de pregătire și săptămâna viitoare vor trebui să ne comunice parametrii fizici în care se află. La reunirea lotului îi vom testa, din păcate nu dispunem de tehnologia necesară pentru a monitoriza fiecare fotbalist în această perioadă. Dacă jucătorii au respectat programul de pregătire individuală, am mai avea nevoie de trei-patru săptămâni de pregătire în comun ca să putem juca un meci oficial. În plus, ar trebui să jucăm și două partide amicale până la reluarea campionatului”, a declarat Dorin Toma pentru Glasul Maramureșului.

Dorin Toma: ”Întreruperea campionatului nu ne-a picat bine”

Minaur Baia Mare are planuri mari pentru reluarea campionatului. Vrea să continue începutul bun de an și să depășească Fotbal Comuna Recea în fruntea clasamentului.

”Întreruperea campionatului nu ne-a picat bine, deoarece eram >. Am jucat foarte bine în prima etapă a returului, când am învins acasă cu 6-0 Sticla Arieșul Turda. Dar asta este, nu putem spune acum ce s-ar fi putut întâmpla în meciul următor cu ACS Recea. Echipa care va gestiona cel mai bine această pauză forțată și va face o pregătire mai bună va fi avantajată la reluarea campionatului. Să nu neglijăm însă Viitorul Șelimbăr, o echipă foarte periculoasă. În acest moment, Recea are prima șansă la promovare, deoarece se află pe primul loc”, a mai spus Toma.

Luptă strânsă la promovare în Seria 5 din Liga 3

În acest moment, după 16 etape desfășurate din acest sezon, Fotbal Comuna Recea conduce Seria a 5-a cu 35 de puncte. Pe locul 2 se află Minaur Baia Mare, cu 33 de puncte. Podiumul e completat de Viitorul Șelimbăr, cu 28 de puncte.

Foto: CS Minaur fotbal 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bursa-transferurilor/minaur-se-vede-deja-in-liga-2-si-isi-contruieste-echipa-pentru-a-ataca-promovarea-in-liga-1-dupa-bud-cu-baimarenii-au-semnat-si-paul-batin-ontel-si-pamfile-18721343

https://liga2.prosport.ro/liga-3/stiri/planuri-mari-la-baia-mare-minaur-isi-va-schimba-denumirea-si-vrea-doua-promovari-consecutive-am-inregistrat-la-osim-aceasta-marca-se-fac-planuri-si-pentru-un-nou-stadion-18740723

Răzvan STÎNGĂ 20 Apr. 2020, 15:39 Liga 3
Pe aceeași temă