AJF Caraș Severin vrea să-și decidă reprezentanta la barajul pentru Liga 3 prin cel puțin două jocuri

Andrei PASCU 13 Jul. 2020, 14:31 Liga 4
AJF Caraș Severin vrea să-și decidă reprezentanta la barajul pentru Liga 3 prin cel puțin două jocuri

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Caraş-Severin este hotărâtă să se țină de cuvânt și să termine sezonul în Liga 4 prin jucare de meciuri. Campionatul este format din două serii, Oravița și Caransebeș, și deocamdată, potrivit președintelui Viorel Lolea, nu s-a decis un format clar, dar din precizările sale ”ar fi nevoie de cel puțin două jocuri pentru a putea stabili campioana județeană”. Ceea ce înseamnă că sunt șanse ca primele clasate din cele două serii să joace una împotriva celeilalte, tur-retur, iar învingătoarea să se califice la barajul pentru promovarea în Liga 3.

Clasamentul primelor clasate în Liga 4 Caraș-Severin:

  • Seria Oravița: 1- Progresul Ezeriș (39 puncte); 2- Voința Lupac (33 puncte); 3- Moldova Nouă (25 puncte)
  • Seria Caransebeș: 1- Rapid Buchin (31 puncte); 2- Oțelu Roșu 2005 (27 puncte); 3- Magica Caransebeș (27 puncte)

Viorel Lolea: ”Așteptăm să se stabilească locul unde se vor desfășura partidele. Noi ne întâlnim zilnic să putem să creionăm un sfârșit de campionat, astfel încât să putem stabili campioana județului”

Câștigătoarea Ligii 4 Caraș-Severin va evolua pentru accederea în eșalonul superior cu alte două campioane de județ, din Gorj și Arad. Partidele vor avea loc pe 1,5 și 9 august.

in , a spus Viorel Lolea pentru Radio Reșița.

La baraj vor participa 42 de campioane județene, însă barajele nu vor mai avea loc în dublă manșă între două echipe, ci vor fi organizate 14 mini-turnee de câte trei echipe din care prima clasată promovează, iar a doua are și ea șanse de a urca în Liga 3. Pentru că meciurile vor avea loc în primele zile ale lunii august, mai multe Asociații Județene de Fotbal și-au anunțat deja campioanele în Liga 4.

Mai multe AJF-uri și-au desemnat campioanele 

Primele care au decis să suspende definitiv întrecerile au fost AJF Suceava, din cauza problemelor foarte mari din cauza pandemiei de COVID-19, și AJF Bihor. Ulterior, AlbaVâlceaArad, Olt, Călărași și Ilfov au decis ”înghețarea” Ligii a 4-a și desemnarea echipelor clasate pe locul 1 drept campioane și reprezentante la barajul pentru promovarea în Liga 3. CSO Siretul Dolhasca, CA Oradea, CS Ocna Mureș, Minerul Costești, Victoria Zăbrani, Petrolul Potcoava, ACSM Oltenița, ACS Viitorul Domnești sunt primele campioane județene care vor juca la barajul de promovare în Liga 3.

Foto: ACS Progresul Ezeriș

 

Andrei PASCU 13 Jul. 2020, 14:31 Liga 4
Pe aceeași temă