S-a dat startul în Liga 4 și în Mureș! Mircea Bucur: ”Am găsit soluția și am pornit la drum.” Cele 12 echipe înscrise în competiție

Mihai VEREȘ 17 Apr. 2021, 14:39 Liga 4
S-a dat startul în Liga 4 și în Mureș! Mircea Bucur: ”Am găsit soluția și am pornit la drum.” Cele 12 echipe înscrise în competiție

În urma ultimelor decizii luate de către conducerea Federației Române de Fotbal privind fotbalul amator, Asociația Județeană de Fotbal Mureș a strâns rândurile și a stabilit un program competițional pentru ediția 2020/2021 a Ligii a 4-a. Va fi o ediție disputată ”pe repede înainte”, dacă e să folosim un termen ”la modă” în zilele noastre.

Ținute în ”stand by”, echipele de Liga a 4-a din Mureș s-au pregătit (mai mult sau mai puțin) pentru startul ediției. După ce în campionatul trecut campioana a fost stabilită deja după disputarea unei singure etape din retur, urmată imediat de decretarea stării de urgență din cauza pandemiei, de această dată echipele înscrise vor disputa doar un tur, urmat de jocurile care vor decide campioana. Se știe, condiția de participare la barajul pentru promovarea în Liga 3 este ca echipele să dispute un minimum de șapte partide în miniturneul de Liga 4 în care să ia start minimum patru combatante, iar termenul limită pentru desemnarea campioanei este de 8 mai, deci trei săptămâni începând de astăzi.

Liga a 4-a Mureș are 12 echipe în competiție, împărțite în două grupe

Astfel, cele 12 echipe înscrise au fost împărțite în două serii a câte șase și vor disputa cele cinci etape pe durata a doar două săptămâni, în perioada 17 aprilie – 2 mai, în zilele de marți și sâmbătă.

După cele cinci etape, primele două clasate în cele două serii vor disputa semifinalele, apoi finalele care vor stabili ordinea pe podium.

”Nu avem de ales, a trebuit să așteptăm decizia federației și să ne conformăm, să putem da campioana în data stabilită, pe 8 mai. Cât de pregătite sunt echipele rămâne de văzut. Pe parcurs, când eram întrebat ce se întâmplă, le ziceam tuturor să fie pregătiți că vom începe în curând. De regulă, termenul pe care îl spuneam era de două săptămâni, apoi eram nevoit să justific o nouă amânare. În urma deciziei luată de federație, am căutat să ne conformăm, am găsit soluția și am pornit la drum”, au fost cuvintele președintelui AJF Mureș, Mircea Bucur (foto).

Echipele participante în Seria 1 au înregistrat, astăzi, următoarele rezultate în etapa 1:

Înfrățirea Valea Izvoarelor – Mureșul Chirileu 2-4
CS Iernut – Inter Sânger 4-1
Kinder Sângeorgiu de Mureș – Mureșul Luduș 3-2

În etapa a 2-a vor fi meciurile: Sânger – Valea Izvoarelor, Luduș – Iernut și Chirileu – Sângeorgiu de Mureș.

Echipele participante în Seria 2 au înregistrat, astăzi, următoarele rezultate în etapa 1:

ACS Târgu Mureș 1898-Marosvasarhely SE1898 – Atletic Târgu Mureș 5-3
Târnava Mică Sângeorgiu de Pădure – Viitorul Târnăveni 8-0
Mureșul Rușii-Munți – CSM Sighișoara 5-1

În etapa a 2-a vor fi meciurile: ACS Târgu Mureș – Târnăveni, Sighișoara – Sângeorgiu de Pădure, Atletic Târgu Mureș – Rușii-Munți.

Mihai VEREȘ 17 Apr. 2021, 14:39 Liga 4
Pe aceeași temă