Romulus Buia a devenit director tehnic la ACS Poli. Cum a fost convins ”Figo din Banat” să se alăture echipe din Liga 3

Anda DELIU 25 Sep. 2020, 15:02 Liga 3
Romulus Buia a devenit director tehnic la ACS Poli. Cum a fost convins ”Figo din Banat” să se alăture echipe din Liga 3

Deși pare greu de crezut, ACS Poli mai reușește să convingă oameni să se alăture clubului. Romulus Buia, fostul atacant atât de iubit pe stadionul ”Dan Păltinișanu” a acceptat să devină director tehnic la echipa timișoreană din Liga 3 și se alătură astfel staffului antrenorului principal Silviu Bălace.

În vârstă de 50 de ani, Romului Buia a jucat la Poli, dar și la Baia Mare, pe meleagurile natale, Universitatea Craiova, Sportul Studențesc sau Dinamo. A fost antrenor sau director tehnic la echipele din Baia Mare sau comuna Recea. După experiența maramureșeană, Buia a revenit la Timișoara, iar prietenii nu au ezitat să-l abordeze.

”Am revenit la Timișoara. Am stat 12 ani în Timișoara după ce am venit la Poli și cinci ani la Baia Mare. Acum m-am întors. M-am întâlnit cu foștii colegi, Silviu Bălace, Răzvan Ionilă, Mușat. Ei mi-au propus să vin la club”, a declarat Romulus Buia pentru Liga2.ro.

Buia nu va sta pe banca echipei ACS Poli

Clubul timișorean l-a anunțat oficial, dar, deocamdată, nu s-a și semnat contractul. Buia spune că nu va sta pe banca echipei la meciuri, dar o va însoți în deplasările care sunt foarte scurte în seriile actuale de Liga 3. Atribuțiile nu au fost încă împărțite. ”Astăzi merg la meciul cu Lipova. Nu am semnat încă. Luni semnez contractul”, a mai spus cel poreclit ”Figo din Banat”.

ACS Poli, salvată de pandemie

Pandemia de coronavirus a făcut ca și activitatea instanțelor să fie amânată, iar termenul pentru aprobarea planului de reorganizare pentru ACS Poli sau intrarea în faliment nu a avut loc. ”Înghețarea” sezonului trecut a făcut ca echipa să rămână în Liga 3. Totuși, sunt multe semne de întrebare privind viitorul clubului fost în Liga 1, dar Buia nu se teme că va fi curând o desființare. ”Nu cred că se va desființa deocamdată”, a mai spus fostul atacant.

În trecut, ASU Poli s-a gândit la Buia ca variantă de antrenor, dar nu s-a ajuns la negocieri concrete. Ultima dată a fost director tehnic la Minaur Baia Mare, echipă care a ratat promovarea în Liga 2 în această vară în urma barajului cu Fotbal Comuna Recea, echipă pe care a antrenat-o.

? Doamnelor și domnilor, legenda se întoarce la Poli Timișoara.? bit.ly/2G3Szqg

Publicată de Poli Timișoara pe Joi, 24 septembrie 2020

Anda DELIU 25 Sep. 2020, 15:02 Liga 3
Pe aceeași temă