„În urma acestor promovări are de câștigat întreg fotbalul călărășean”. AJF Călărași a stabilit programul Ligii a 4-a și a 5-a și a anunțat formarea unei noi competiții

Marius ANGHEL 21 Jul. 2015, 11:48 Stiri

Sâmbătă, 18 iulie, în sala de ședințe a Consiliului Județean Călărași, a avut loc ședința de lucru cu delegații echipelor din Liga a 4-a și a 5-a din cadrul Asociației Județene de Fotbal Călărași. În cadrul acesteia s-a stabilit programul celor două campionate și calendarul primei runde din Cupa României, faza pe județ. Mai mul, pentru prima dată, reprezentanții cluburilor au votat, în unanimitate, excluderea unui observator din cadrul CJA Călărași.

Președintele AJF Călărași, Dorinel Dincă, a deschis ședința cu delegații prin a felicita echipele nou-promovate în Liga a 4-a și accederea în Liga 2, respectiv Liga 3 a cluburilor Dunărea și CSM Oltenița.

„Aș vrea să încep prin a felicita echipele care au promovat în Liga a 4-a și aici aș enumera: Curcani, Dragalina, Ștefan cel Mare și Belciugatele. La fel vreau să felicit echipa Victoria Chirnogi pentru că a câștigat Cupa României, faza județeană în ediția trecută de campionat. Bineînțeles, nu putem trece cu vederea promovarea în Liga a 3-a a echipei CSM Oltenița din liga noastră și urăm succes formației călărășene Dunărea în Liga a 2-a. Noi nu putem să fim decât bucuroși că din rândul nostru, așa cum ne spun unii Liga Tractoriștilor, este al doilea an când o echipă promovează în Liga a 3-a. În urma acestor promovări are de câștigat întreg fotbalul călărășean. Îi felicit pe conducătorii echipelor de fotbal, primarii, antrenorii, delegații, arbitrii, observatorii și toți care sprijină această activitate fotbalistică”, a declarat, la începutul ședinței cu delegații echipelor din fotbalul județean, președintele AJF Călărași, Doru Dincă.

Liga a 4-a începe pe 8 august

În cadrul ședinței de sâmbătă s-a stabilit ca Liga a 4-a Călărași, sezonul 2015-2016, să înceapă pe data de 8 august. În prima etapă vor avea loc următoarele partide:

Viitorul Curcani – Victoria Chirnogi
Agricola Brocea – Unirea Mânăstirea
AS Belciugatele – Venus Independența
Dragoș Vodă – Rapid Ulmeni
Unirea Dragalina – Progresul Fundulea
Ștefan cel Mare – Spicul Roseți
Dunărea Ciocănești – Lehliu Gară
Dunărea Grădiștea – Steaua Radovanu

Nou-promovatele Dragalina și Belciugatele vor avea adversari dificili în prima rundă. Dragalina primește vizita celor de la Progresul Fundulea, iar Belciugatele așteaptă, pe teren propriu, formația cu cele mai multe trofee din Liga a 4-a, Venus Independența. O altă nou-promovată, Curcani, joacă acasă cu câștigătoarea Cupei României – faza județeană, Victoria Chirnogi, trupă pregătită de prof. Adrian Cristea, iar Ștefan cel mare cu Roseți.

Ciocănești – Lehliu, primul derby

Derby-ul primei runde va avea loc la Ciocănești. Dunărea primește vizita echipei din Lehliu Gară, un meci la care anul trecut, în penultima etapă a Ligii a 4-a, a ieșit un mare scandal. Partida s-a încheiat cu scorul de 1-1, însă, spre finalul jocului, edilul din Lehliu Gară a fost agresat de un jucător al echipei gazdă și s-a lăsat cu multe suspendări la Comisia de Disciplină din cadrul AJF Călărași.

Noutate – Supercupă pe județ

Pentru prima dată în istoria AJF Călărași, la propunerea președintelui Doru Dincă, delegații echipelor din Liga a 4-a și a 5-a, au votat în unanimitate să se desfășoare Supercupa României, faza pe județ. Astfel, câștigătoarea Ligii a 4-a și echipa care obține trofeul Cupa României pe județ să joace pentru Supercupă înaintea începerii campionatului 2016-2017.

Sâmbăta și duminica, Liga a 5-a

În ședința cu delegații s-a mai stabilit și calendarul competițional al Ligii a 5-a. Acesta este format din două serii, A și B.

Seria A are în componență 14 echipe și se desfășoară duminica, iar Seria B va avea 12 echipe și s-a stabilit ca zi de desfășurare sâmbăta. Liga a 5-a, sezonul 2015-2016, va începe pe 15 august.

Prima etapă a Cupei pe județ

Tot sâmbătă, 18 iulie, s-a stabilit și prima rundă a Cupei României, faza județeană. Cele 14 meciuri din care fac parte echipe din Liga a 5-a, pe care le vom vedea înaintea începerii campionatelor, sunt următoarele:

Lumina Frumușani – AS Belciugatele
Voința Nana – Avântul Luica
CS Budești – Viitorul Plătărești
Rapid Răzvani – Unirea Frăsinet
Atletic Dorobanțu – Mostiștea Ulmu
Viitorul Mitreni – Unirea Spanțov
Viitorul Șoldanu – Viitorul Curcani
Fortuna Tămădău – Dinamo Sărulești
Petrolul Ileana – Steaua Lupșanu
AS Gâldău – Viitorul Dichiseni
Valea Argovei – Steaua Lehliu Sat
Tricolorul Jegălia – Conpet
FC Independența – Spicul Vâlcelele
Cuza Vodă – Unirea Dragalina

Din cadrul primei runde fac parte și nou-promovatele în Liga a 4-a, Dragalina și Conpet. De la 1 august vor intra în scenă și formațiile din Liga a 4-a.    

Președintele nu a tăcut…

Unul dintre cele mai „spumoase” momente al ședințe a avut loc spre finalul întâlnirii, atunci când, la propunerea Comitetului Executiv al AJF, s-a decis excluderea pe un an de zile, din cadrul Corpului de Observatori, a lui Mircea Brândușă. Delegații au votat în unanimitate excluderea sa pentru mai multe motive.

Șeful AJF, Doru Dincă, a venit „înarmat” cu mai multe dovezi care l-au pus într-o postură jenantă pe ziaristul Brândușe, acesta nefiind prezent în sală. „Domnul Brândușă a scris un articol la adresa mea în care se întreabă: „De ce tac?”. Ei bine, din acest moment nu voi mai tace și vin în fața dumneavostră pentru că am vrut să fiți primii care aflați poziția mea și, bineînțeles, eu vin și cu anumite dovezi. Domnia sa a fost prins copiind la ultima testare a observatorilor, avem și dovezi pe care le prezint în cadrul acestei ședințe. A făcut anumite amenințări la adresa mea și a unor persoane din cadrul Colegiului de Arbitrii și multe alte aspecte care murdăresc imaginea Asociației Județene. În acest context, Comitetul Executiv nu i-a aprobat cererea de înscriere”, a spus Doru Dincă.

După ce au votat în unanimitate excluderea lui Brândușă, o parte din delegați au afirmat faptul că s-au săturat de modul în care fostul observator avea și alte „obiceiuri”. „Ne-am săturat să-l tot vedem la meciuri cu sacoșa. Un interlop, acest Brândușă”, a afirmat un delegat în ședința de sâmbătă. „Așa-zisul ziarist, Mircea Brândușă, mergea la meciuri și se folosea de numele unor personalități din politica locală și județeană. Este și angajat al Consiliului Județean Călărași”, a mai afirmat un alt delegat.

Articol și foto de Cătălin NIȚU (Ediția.ro)

Marius ANGHEL 21 Jul. 2015, 11:48 Stiri
Pe aceeași temă