Republica fotbalistică România: un jucător din Africa, cedat pe două containere metalice către o echipă din Liga 2!

Anda DELIU 02 Sep. 2023, 16:54 Liga 2
Republica fotbalistică România: un jucător din Africa, cedat pe două containere metalice către o echipă din Liga 2!

O mutarea parafată pe ultimele zile ale perioadei de transferuri din această vară ne arată ce fotbal aiuritor există în România. CSM Lugoj, din Liga 4 Timiș, a cedat un jucător african la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, în Liga 2. Până aici, nimic neobișnuit, dar nu s-a plătit nicio sumă de transfer, ci jucătorul a ”costat” două containere metalice!

Aziz Njoya Njifakue a forțat ”mâna” clubului din Lugoj să-l lase la Viitorul Pandurii

Personajul principal al acestei povești se numește Aziz Njoya Njifakue. Conform cluburilor, el are 27 de ani.

Jucătorul cu profil ofensiv provine din Camerun. Fotbalistul face parte dintr-un lot de africani ajunși la Lugoj, după ce unii dintre ei au ajuns în România ca refugiați. De altfel, noua achiziție a Viitorul Pandurii nu figurează pe niciun site de profil unde apar jucători, semn că nu a avut neapărat o carieră fotbalistică în sensul clar al cuvântului.

Din informațiile Liga2.ro, jucătorul nu se mai prezentase la activitățile echipei lugojene recent, cel mai probabil, pentru a forța clubul să-i dea drumul cu două eșaloane mai sus, din Liga 4 Timiș în Liga 2, la echipa timișoreanului Călin Cojocaru, antrenorul Viitorului Pandurii.

Prețul lui Njifakue: două containere metalice!

Lugojul a anunțat vineri plecarea nouarului său, printr-un mesaj inițial unde nu dă detalii, ci filosofează că ”așa este mai bine”.

”Pierdem numărul 9 al echipei, după o perioadă în care a marcat un număr impresionant de goluri, acest lucru a făcut să îl remarce o echipă de liga a doua, ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Așa este mai bine pentru toți. Urăm succes atât celor ce l-au achiziționat, cât și jucătorului. Clubul a pierdut pe o parte, dar a câștigat pe alta”, anunțau lugojeni, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Amănuntul neprecizat în anunț, de ce s-a câștigat pe o parte, apare ulterior, căci cel ce administrează pagina echipei de fotbal a mai răspuns în comentarii unor lugojeni curioși de detalii. O doamnă a întrebat pe ce sumă de tranfer a plecat jucătorul, și iată răspunsul. ”Clubul a primit două containere, pe care le vom folosi pe post de vestiare la baza nouă de la liceul Agricol”, a fost răspunsul primit de femeia microbistă.

Viitorul Pandurii îl vor pe Njifakue de golgheter

Și noul club al lui Aziz Njoya Njifakue a anunțat mutarea.

”Bun venit, Aziz Njifakue!
Bienvenue , Aziz!
Aziz este un vârf camerunez în vârstă de 27 de ani, care ni se alătură de la CSM Lugoj (Liga 4 Timiș), pentru care a înscris 44 de goluri în sezonul trecut, în campionat și cupa româniei.
Îți urăm multă baftă la Târgu Jiu!
Bonne chance, Aziz!”, sună anunțul clubului Viitorul Pandurii, patronat de afaceritul gorjean Nicolae Sarcină, probabil deținător de multe containere.

Tot din postarea lugojenilor, la comentarii, se menționează că de Aziz se interesase și CSM Reșița, altă echipă din Liga 2.

Debut cu asist la Viitorul Pandurii pentru Aziz Njoya Njifakue

Prezentat vineri, Aziz Njoya Njifakue și-a făcut debutul la Viitorul Pandurii o zi mai târziu, sâmbătă, când echipa gorjeană a evoluat pe teren propriu, pe stadionul Municipal ”Constantina Diţă” din Târgu Jiu, cu FK Miercurea Ciuc, în etapa a 5-a a Ligii 2.

Africanul a început meciul cu ciucanii ca rezervă și a fost introdus de Călin Cojocaru la debutul părții secunde, în minutul 46, în locul lui Dragoș Popa, un atacant de 20 de ani.

Njifakue nu a avut nevoie de prea mult timp pentru a se remarca și a-și arăta calitățile.

Condusă din prima repriză și rămasă în inferioritate numerică din minutul 72, când alt african, Charles Acolatse, a faultat și a primit cartonașul roșu, Viitorul Pandurii a egalat și cu ajutorul nou-venitului.

Njifakue a primit mingea în fața careului, a șutat puternic pe jos, cu dreptul, la colțul lung, portarul Mate Simon a respins în față, iar Alex Gîrbiță a marcat din apropiere, aducând egalarea în minutul 85. Înainte de gol, Njifakue a fost aproape să înscrie. În minutul 78 a șutat din zona centrală, cu piciorul stâng, însă nu l-a învins pe goalkeeperul ciucanilor.

Foto: CSM ”Vulturii” Lugoj și Viitorul Pandurii Târgu Jiu

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romario-moise-si-catalin-hlistei-au-semnat-cu-concordia-19283499

https://liga2.prosport.ro/seria-1/grigore-turda-si-costinel-tofan-nu-mai-vor-la-cfc-arges-19283510

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-5-liga-2-19283414#google_vignette

 

Anda DELIU 02 Sep. 2023, 16:54 Liga 2
Pe aceeași temă