Romică Buia, înfrânt pe Știința la scor de tenis. ASU Poli s-a specializat în a dat câte șase goluri

Liderul alb-violet a obținut sâmbătă al doilea succes consecutiv cu același scor în doar patru zile. După CS Giroc a venit și rândul Progresului Gătaia să plece de pe „Știința” după un 2-6. Mai mult, evoluția scorului a semănat, oaspeții conduși din teren de Romică Buia au condus cu 1-0, dar s-au văzut apoi „demolați”. Cu cinci etape rămase de jucat în Liga a IV-a Timiș ASU Politehnica rămâne în pole position pentru duelurile de baraj ce duc în Liga 3.

Gătaia s-a prezentat în fața galeriei alb-violete cu favoritul din urmă cu peste o decadă de pe „Dan Păltinișanu”, Romulus Buia, dar și cu un echipament asemănător cu cel al concitadinei ACS Poli. Adulat la scenă deschisă la start, cel cu nr. 20 pe tricou nu a venit să se predea. În teren i-a mai avut lângă el pe Costel Ionilă, tot un fost polist, dar și pe Popoviciu și Vișan – sosiți chiar de la ASU. Mai mult, cel din urmă s-a bucurat de golul de 1-0 după doar două minute de joc. Replica gazdelor nu s-a lăsat însă așteptată și Vucea a egalat peste nouă minute. Minutul 18 restabilea cursul firesc pentru fanii viola, înlocuitorul lui Drăghici (dat accidentat), Sebastian Budur, a împins mingea în poartă din pasa lui Naidin. Până la pauză timișorenii aveau să mai rateze șanse bune prin Ghinescu și Naidin. Între aceste șanse s-a strecurat un henț neacordat, dar și golul de 3-1 reușit de Vucea (min. 43) cu un șut din unghi.

ASU Poli a presat și în parte a doua și același Ionuț Vucea și-a completat hattrick-ul printr-un șut din careu (min. 62). La acest scor oaspeții au punctat pe o contră prin nou intratul Deaconescu (80′), care l-a surprins cu un lob pe Rusu, introdus și el în locul lui Burtic. Gavriluță a refăcut însă diferența cu o lovitură de cap bine plasată când mai erau doar trei minute din timpul regulamentar. Ultima fază, un nou gol, Budur a săltat acum mingea în plasă și a făcut 6-2. Violeții rămân astfel cu 6+ la capitolul puncte față de „Ripi”, câștigătoare la Jimbolia (2-0 cu „Marcel Băban”).

„Se pare că asta ne motivează mai bine, dacă luăm gol atunci apăsăm pe accelerație și schimbăm fața jocului. Sunt nemulțumit, cred că în primul minut am luat gol, am fost neatenți, dar una peste alta sunt mulțumit ca joc, am avut posesie foarte bună. Am pasat, am combinat, acțiuni de poartă, am dat șase goluri. Făceam glume pe bancă despre faptul că ne place 6-2, cred că e cel mai des cu care am câștigat. Dar nu vreau să glumim, mai sunt cinci etape și avem un calup de cinci meciuri dificile, trebuie să ne pregătim bine și să nu oferim surprize pe final. Sunt meciuri grele și la Sânnicolau, cu Orțișoara și la Mașloc, vreau să fim modești și bine pregătiți”, a spus Sorin Brîndescu, tehnicianul lui ASU Poli, după fluierul final.

ASU Politehnica: Burtic – Contescu, Gavriluță, Gălan, Taub – Naidin (cpt.), Rebenciuc – Vucea, Ad. Ilie, Ghinescu – S. Budur. Au mai intrat: Rusu – Damian, M. Stancu și Al. Rus. Antrenor: Sorin Brîndescu.

Progresul Gătaia: Florescu – Militar, Apro, Ionesi, Crainic – Nichitean, Noje, Ionilă, Popoviciu – Buia – Vișan. Au mai intrat: Deaconescu, Parvanyi, Olar și Sladocs. Antrenor: Romulus Buia.

Schimb de brigăzi

Se pare că brigada de la meciul ASU Poli – Gătaia a suferit trei modificări. Conform informațiilor noastre inițial „central” trebuia să fie Alexandru Manea, care ar fi suferit o accidentare. După Daniel Neagoe s-a ajuns la soluția Liviu Bălăcescu. Prestația sa și a colegilor Ciprian Pandia și Ion Șerban nu a fost însă apreciată de cele două părți. Ambele au avut ceva de reproșat și noroc că partida a fost destul de „ușoară”. Timișorenii au fost privați de un penalty și au fost sancționați ușor de multe ori. Buia a fost și el vehement la finele primei părți, la un moment dat s-a răstit la arbitrul fără reacție. Întrebat de stiuație Brîndescu a precizat: „Nu cunosc, am înțeles că arbitrul inițial s-a accidentat, dar nici nu am știut cine a fost și nu m-a interesat acest aspect”.

Ripensia Timișoara se impune în fața Jimboliei după „dubla” lui Briciu

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)

Pe aceeași temă