Lovitură de imagine la Sporting! Florin Șoavă este noul antrenor al roșiorenilor

Mihai Andries 02 Feb. 2013, 18:59 Ligi județene
Lovitură de imagine la Sporting!** Florin Șoavă este noul antrenor al roșiorenilor

Lidera Ligii a 4-a, Sporting Roșiori, are începând de azi un nou antrenor, în persoana lui Florin Șoavăƒ, fostul jucÄător al Universității Craiova, Rapid București și Spartak Moscova. Roșiorenii au reușit să-l convingă pe Șoavăƒ să preia echipa după ce Liviu Achim, antrenor pe care Sporting îl numise inițial pe banca tehnică pentru retur, nu a mai putut să vină la Roșiori invocând probleme familiale. Florin Șoavă a luat azi pentru prima oară contact cu noua sa echipă, fiind prezent la meciul dintre Sporting și Salcia.
 
Cine este Florin Șoavă?
Șoavă, 34 de ani, s-a retras din activitatea de fotbalist în toamna anului trecut, ultima echipă la care a evoluat fiind Apă Craiova, formație din Liga 3, pe care a și antrenat-o pentru câteva etape. Florin Șoavă are o carieră impresionantă în spate, cu 22 de meciuri la echipa națională și cu prezențe constante în Liga I și în campionatele Rusiei și Ucrainei, la echipe precum Universitatea Craiova, Rapid București, Spartak Moscova, Arsenal Kiev, Krilya Sovetov Samara. În România, Florin Șoavă a câștigat un campionat, o Cupă a României și o Supercupă, toate cu Rapid București.

 

 Florin Șoavă: „€œObiectivul meu la Roșiori coincide cu cel al conducerii, adică promovarea în Liga a III-a”
 
Florin, cum ai fost convins de conducerea Sportingului să vii la Roșiori?
– Am vorbit cu Garbriel Vlădulescu, el m-a contactat, mi-a prezentat un proiect frumos al echipei și așa am ajuns la Roșiori.
 
– E un pas înapoi pentru tine venirea în Liga 4, mai ales că acum un an evoluai în prima ligă din Ucraina?
– Deloc. Din ce am văzut la Roșiori, pot spune că aici am găsit condiții peste divizia C, s-au pus bazele unei echipe competitive care își dorește să facă lucruri frumoase pentru acest nivel. Eu îmi doresc să antrenez, vreu să fiu în circuit, nu consider că e un pas înapoi pentru mine.
 
– Care sunt obiectivele lui Florin Șoavă la Roșiori?
– Obiectivele mele sunt aceleași cu ale conducerii. Eu am venit aici să câștigăm seria și să mergem în Liga 3.
 
– Ce știe Florin Șoavă despre Liga 4 Teleorman?
– Știu că Sporting e pe primul loc, la un singur punct de următoarele trei echipe, ceea ce înseamnă că este un campionat foarte strâns. Mai știu că în această ligă evoluează Turris Tr. Măgurele, fosta formație a lui Vali Bădoi, fostul meu coleg.
 
Ați văzut echipa în meciul de azi cu Salcia. Ce impresie v-au lăsat jucătorii?
– Mi-au lăsat o impresie bună. De luni când voi începe antrenamentele o să am mai mult timp să-i cunosc. Sper că împreună să reușim ceea ce ne-am propus.
 
Îl vom vedea pe Florin Șoavă și pe terenul de joc?
– Nu, nu voi mai juca fotbal. Voi fi doar antrenor al acestei echipe.
 
Cum este Florin Șoavă ca antrenor?
– Îmi place să joc ofensiv și sunt adeptul sistemului 4-3-3. Acest sistem îl voi adopta și la Sporting. Vom încerca să jucăm în aceeași formulă și la juniori și la echipa secundă.

 

Sporting Roșiori – Voința Salcia (Liga V) 9-0 (7-0)
Au marcat:
Cîndea, Săvescu, Neacșu 2, Bujorescu 2, Mircea Ilie. L. Oprea 2

Sporting: Gălan – D. Popescu, M. Geacă, V. Găiceanu, M. Ciobanu – Bujorescu, C. Săvescu, L. Lăcoviste, G. Cîndea – M. Ilie, I. Neacșu.

Miercuri, Sporting are programat un nou meci amical, în compania echipei SC Plosca, formație care activează tot în Liga 5.

 

 

Sursa: TereSport

Mihai Andries 02 Feb. 2013, 18:59 Ligi județene
Pe aceeași temă