Jiul s-a înscris în campionat. Tudorache: „Mai rămâne să găsim un sponsor”

Jiul s-a înscris în campionat.** Tudorache:

„Primăria Petroșani și-a ținut promisiunea față de noi și a înscris echipa în campionat”, spune managerul CSM Jiul Petroșani, Marin Tudorache.

CSM Jiul Petroșani a fost înscrisă oficial în campionatul județean de fotbal, iar vizele jucătorilor au fost plătite de către Primărie. Mai rămâne de rezolvat contractele de joc, pe care, în mod legal, Primăria nu le poate plăti decât sub un mod de sponsorizare.

Oficialii Jiului spun că respiră ușurați, cel puțin din acest punct de vedere. „Primăria Petroșani s-a ținut de promisiune și ne-a ajutat. Mai rămâne să găsim un sponsor pentru contractele jucătorilor. Totul este pe drumul cel bun și ne bucurăm”, spune managerul Jiului, Marin Tudorache. Acesta nu a ascuns faptul că unii jucători au plecat în probe la alte echipe, dar nici faptul că va aduce jucători de la alte echipe din Vale, precum Hercules Lupeni și CS Vulcan. „Chiar și în liga a patra totul costă. Să transferi un jucător te costă 100 de lei, iar noi ne dorim să aducem câțiva jucători pentru că vrem să ne întărim”, spune oficialul.

Tudorache, nemulțumit că echipa de rugby vrea să joace pe terenul întreținut de ei

Tudorache a ținut să facă referire și la doleanța jucătorilor de la echipa de rugby Știința Petroșani. „Am tot citit în ziar cum că jucătorii de la Știința vor să joace meciuri la noi. Terenurile noastre la care noi am muncit și am făcut pe muncitorii arată acum impecabil, iar un meci de rugby le-ar distruge. E normal ca cine vrea să joace să plătească chiria la fel cum facem și noi. Noi când am vrut să jucăm un meci sus la Universitatea, pe un teren sintetic, ni s-a cerut suma de 250 de lei. Dar nu cred că se pune problema să se joace un meci de rugby la noi pentru că suprafața de joc nu suportă astfel de meciuri”, au spus oficialul Jiului.

Oricum, conducerea Universității a anunțat faptul că baza Științei va fi renovată din temelii. Deocamdată, investițiile sunt în faza de proiect, pentru că se așteaptă fonduri de la Ministerul Educației Naționale. Reprezentanții Universității Petroșani speră să redea echipei de rugby Știința Petroșani, cândva terenul la o formă excelentă de joc pentru la anul.

Articol scris de Loredana Juglea

 

Pe aceeași temă