Adorian Himcinschi, din nou antrenor în Liga 3. Echipa pe care a preluat-o fostul fundaș al CFR Timișoara sau Apulum Alba Iulia

Marius ANGHEL 19 Jan. 2024, 17:23 Liga 3
Adorian Himcinschi, din nou antrenor în Liga 3. Echipa pe care a preluat-o fostul fundaș al CFR Timișoara sau Apulum Alba Iulia

Industria Galda, echipă din județul Alba revenită în vară în Liga 3 și situată în acest moment pe locul 9 din 10 în Seria 9, își schimbă antrenorul în această iarnă.

Clubul a renunțat la colaborarea cu Doru Oancea, cel care a condus echipa în ultimii doi ani și a promovat-o în Liga 3, și a bătut palma cu Adorian Himcinschi.

Adorian Himcinschi, noul antrenor al echipei Industria Galda

Înlocuirea lui Doru Oancea cu Adorian Himcinschi este numită o ”mutare șoc” pe banca tehnică a Industriei Galda de către Ziarul Unirea.

Noul antrenor are ca obiectiv menținerea echipei în Liga 3. ”Sunt încrezător, vreau să salvăm Industria Galda de la retrogradare. Acesta e principalul obiectiv pe teremen scurt. Știu în mare parte lotul, există potențial. Este dificil, dar încercăm”, a spus, pentru sursa citată, Adorian Himcinschi, ultima dată antrenor la Hidro Șugag, în Liga a 4-a Alba.

Acesta va semna un contract valabil pe 6 luni, care se va prelungi automat cu încă un an, în cazul în care se va reuși menținerea în Liga 3.

Adorian Himcinschi, fost fundaș la Progresul Timișoara, CFR Timișoara, Apulum Alba Iulia, Soda Ocna Mureș și Minerul Zlatna, a mai antrenat în Liga 3 echipele AFC Unirea Alba Iulia (2010 și 2017) și Performanța Ighiu (2014-2016 și 2018-2019), de câte două ori pe fiecare.

  • Doru Oancea a evitat să comenteze înlocuirea sa, iar secundul Dan Comșa, dorit în continuare la club, înclină să plece după renunțarea la Oancea.

Luptă cu Avântul Reghin și Viitorul Cluj pentru menținerea în Liga 3

Penultima clasată în Seria 9 a Ligii 3, cu 9 puncte acumulate în 15 meciuri, are programată reunirea luni, 22 ianuarie, iar una dintre posibilele achiziții este aceea a mijlocașului Daniel Lupșan, care ar reveni, astfel, la Industra Galda, scrie Ziarul Unirea. El a lucrat cu Himcinschi la Hidro Șugag în turul Ligii 4.

”Cu siguranță vom mai aduce doi-trei jucători, în aceste zile se vor lămuri multe dintre necunoscute”, a spus Himcinschi.

Industria Galda se va lupta pentru menținerea în Liga 3 în special cu Avântul Reghin (locul 8, 11 puncte) și Viitorul Cluj (locul 10, 6 puncte), toate trei fiind matematic în play-out. Două dintre el vor retrograda sportiv. Următoarea clasată deasupra lor, în acest moment, Metalurgistul Cugir, cu 20 de puncte, este greu de crezut că va avea emoții pentru menținerea în acest eșalon.

În ultimele trei etape din sezonul regular, Galda are jocuri cu Metalurgistul Cugir (deplasare / locul 7, 20 puncte), ACS Mediaș (acasă, locul 2, 30 puncte) și ACS Târgu Mureş (deplasare, locul 5, 23 puncte), toate candidate la play-off.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-unirea-alba-iulia-are-doua-achizitii-din-liga-2-si-tinteste-si-altele-19297749

https://liga2.prosport.ro/liga-3/robert-stanici-a-semnat-cu-afc-campulung-muscel-19297737

https://liga2.prosport.ro/liga-3/analiza-11-echipe-din-liga-3-sunt-matematic-calificate-in-play-off-iar-jumatate-din-locurile-pentru-play-out-sunt-ocupate-cu-trei-etape-inainte-de-finalul-sezonului-regular-19296050

Marius ANGHEL 19 Jan. 2024, 17:23 Liga 3
Pe aceeași temă