Cum s-ar putea termina sezonul de Liga 4 București, acolo unde Steaua e lider detașat: ”Primele șase să joace între ele, iar cele mai bune patru să se califice în acel play-off tradițional.” Anunțul președintelui AMFB

Răzvan STÎNGĂ 12 May. 2020, 18:06 Liga 4
Cum s-ar putea termina sezonul de Liga 4 București, acolo unde Steaua e lider detașat: ”Primele șase să joace între ele, iar cele mai bune patru să se califice în acel play-off tradițional.” Anunțul președintelui AMFB

Federația Română de Fotbal le-a dat mână liberă Asociațiilor Județene de Fotbal și Asociației Municipale de Fotbal București să-și desemneze campioanele din Liga 4, care vor merge la barajul pentru Liga 3. Să stabilească totul după propriile reguli. Astfel, în cazul AMFB-ului, potrivit informațiilor furnizate de președintele Marian Lumânare, sezonul regulat s-ar putea termina cu un sistem play-off / play-out.

Pentru început, primele șase clasate, adică Steaua, Rapid 2, Bucharest United, Progresul București, AFC Asalt și Metaloglobus 2, vor juca între ele. Ulterior, cele mai bune patru echipe vor merge în play-off-ul pentru deciderea campioanei. Câștigătoarea turneului se va califica la mini-grupa de baraj pentru promovarea în Liga 3, acolo unde se va duela cu alte două echipe campioane de județ.

Marian Lumânare: ”Primele șase echipe să joace între ele, iar cele mai bune patru să se califice apoi în acel play-off tradițional”

Marian Lumânare a dat și alte detalii cu privire la eșalonul al patrulea. Astfel, antrenamentele ar urma să se reia în prima zi a lunii iunie, iar campionatul să reînceapă pe data de 15 iunie, dacă Guvernul va da votul de încredere privind reluarea competițiilor colective. Cert este că mai bine de jumătate din echipele din Liga a 4-a București, 12 din 16, cer finalizarea sezonului pe teren, susține Lumânare.

”Până acum este sigur că se vor relua antrenamentele de la 1 iunie. Federația ne-a dat autonomie, dar totul depinde de Guvern. Așteptăm directiva Guvernului României dacă putem relua campionatul pe 15 iunie. Din cele 16 echipe din campionat, 12 vor să continuăm sezonul. Una dintre variantele pentru a finaliza acest sezon este cu play-off și play-out. Primele șase echipe să joace între ele, iar cele mai bune patru să se califice apoi în acel play-off tradițional cu patru echipe.

Ca stadioane pentru disputarea play-off-ului, care, din păcate, se va disputa în acest an fără spectatori, ne gândim la următoarele: Daco-Getica (n.r. – adică Juventus), Dinamo sau Romprim”, a spus Marian Lumânare, pentru Steaua TV.

În urma unui comunicat al Federației Române de Fotbal, s-au stabilit următoarele caracteristici pentru Liga 4:

  • Din Liga 4 în Liga 3 vor promova 14 echipe, câștigătoarele mini-grupe de baraj în trei între reprezentantele județelor. Fiecare echipă va disputa un singur joc împotriva fiecăreia dintre celelalte două echipe din mini-grupă.
  • Data limită pentru comunicarea către FRF a reprezentantei fiecărui județ în parte/a Municipiului București la barajul de promovare în Liga 3 va fi stabilită și comunicată în timp util.
  • FRF va analiza modalitatea de desemnare a fiecărei reprezentante a județelor/Municipiului București, urmând a refuza participarea la barajul de promovare în Liga 3 a echipelor care nu au fost desemnate printr-o procedură transparentă, nediscriminatorie și în care principiul meritului sportiv să primeze.
  • Tragerea la sorți pentru stabilirea mini-grupelor aferente barajului pentru promovarea în Liga 3 va fi efectuată la o dată ulterioară cu mențiunea că se păstrează împărțirea pe zone geografice deja comunicată de FRF pentru organizarea barajului anterior menționat.

Steaua, lider autoritar în Liga 4 București 

În Liga a 4-a București, Steaua este lider detașat, cu 18 victorii în 18 meciuri. A acumulat, așadar, 54 de puncte, și este la o distanță de șapte puncte față de ocupanta locului secund, Rapid 2. Clasamentul primelor șase clasate arată astfel:

  1. Steaua – 54 puncte
  2. Rapid 2 – 47 puncte
  3. Bucharest United – 46 puncte
  4. Progresul București – 40 puncte
  5. AFC Asalt – 40 puncte
  6. Metaloglobus 2 – 25 de puncte

Foto: AS47

https://liga2.prosport.ro/liga-4/oficial-frf-a-schimbat-modul-de-promovare-din-liga-4-in-liga-3-nu-vor-mai-fi-21-de-baraje-ci-14-mini-grupe-de-baraj-care-pot-da-mai-mult-de-21-de-echipe-care-urca-in-esalonul-superior-posibilii-a-19132210

https://liga2.prosport.ro/liga-4/rapid-nu-are-grija-doar-de-uta-ci-si-de-steaua-giulestenii-fac-presiuni-si-recomandari-catre-amfb-sa-nu-i-declare-campioni-ai-ligii-4-pe-militari-pentru-a-putea-19132301

https://liga2.prosport.ro/liga-3/oficial-campionatul-ligii-3-a-fost-inghetat-decizia-frf-in-privinta-retrogradatelor-si-promovatelor-doua-echipe-au-fost-deja-desemnate-campioane-si-trimise-in-liga-2-19132196

Răzvan STÎNGĂ 12 May. 2020, 18:06 Liga 4
Pe aceeași temă