Percheziții la campioana Ligii 4 Sălaj! Ce falsuri ar fi făcut clubul al cărui delegat a primit o suspendare de un an. Reacția antrenorului după ce s-a trezit cu poliția la ușă

Andrei PASCU 08 Jun. 2023, 18:36 Liga 4
Percheziții la campioana Ligii 4 Sălaj! Ce falsuri ar fi făcut clubul al cărui delegat a primit o suspendare de un an. Reacția antrenorului după ce s-a trezit cu poliția la ușă

Posibile probleme cu legea în Liga 4 Sălaj, acolo unde campioana din acest sezon, Luceafărul Bălan, a intrat în atenția organelor abilitate.

Sunt acuzații care aduc în discuție ”infracțiuni de falsificare de instrumente oficiale, folosirea instrumentelor false, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals”.

Campioana din Liga 4 Sălaj, Luceafărul Bălan, acuzată că a încălcat legea

Joi, 8 iunie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău au intervenit, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, și au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, în localitățile Jibou și Hida. Sunt mai multe capete de acuzare, iar toate privesc, conform Sportul Sălăjean, campioana din Liga 4, Luceafărul Bălan.

Despre ce e vorba? Oficialii clubului, antrenorul Emil Ionaş şi delegatul Alexandru Colciar, ar fi depus la Asociația Județeană de Fotbal Sălaj mai multe adeverințe presupus false, pentru amânarea unor meciuri, cu Ardealul Crişeni şi Inter Cizer, din campionat.

A fost reprogramat doar duelul cu Ardealul Crişeni, în timp ce partida cu Inter Cizer a avut loc la data stabilită conform programului decis de AJF Sălaj. Deja, a fost acordată o suspendare de un an, conform sursei amintite, delegatului Alexandru Colciar, în urma unei decizii luate de Comisia de Disciplină din cadrul Asociației Județene de Fotbal Sălaj.

Precizările Poliției Municipiului Zalău, cu privire la acțiunea care vizează Luceafărul Bălan

De altfel, în ziua în care au avut loc descinderile, a fost pus în aplicare un mandat de aducere pe numele lui Alexandru Colciar, care a ajuns la sediul Poliției Municipiului Zalău pentru audieri.

Percheziții domiciliare la persoane bănuite de falsificarea de instrumente oficiale, folosirea instrumentelor false, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

În cursul acestei dimineți, 8 iunie a.c., polițiști Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău au pus în executare 2 mandate de percheziție domiciliară, în localitățile sălăjene Jibou și Hida, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de falsificarea de instrumente oficiale, folosirea instrumentelor false, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Din cercetări a reieșit că, în perioada aprilie – mai a.c., delegatul unei echipe de fotbal care activează în liga a patra a campionatului de fotbal din județul Sălaj, ar fi depus la Asociația Județeană de Fotbal Sălaj mai multe adeverințe medicale presupuse a fi false, cu scopul de a amâna două meciuri de fotbal.

A fost pus în executare un mandat de aducere, persoana implicată urmând a fi condusă pentru audieri la sediul Poliției Municipiului Zalău.

La activități au participat luptători ai Serviciul pentru Acțiuni Speciale și polițiști criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj”, se arată în precizările Poliției Municipiului Zalău.

Reacția antrenorului campioanei din Liga 4 Sălaj, Luceafărul Bălan, după descinderi

Emil Ionaş, antrenorul campioanei Luceafărul Bălan, și-a spus punctul de vedere și a negat faptul că ar avea vreo implicare în acest caz în care sunt aduse mai multe capete de acuzare.

Este adevărat că în această dimineaţă au fost percheziţii atât la domiciliul meu din Jibou, dar şi în Hida. Poliţiştii şi procurorul au căutat ştampile, acte sau alte dovezi incriminatorii. Nu au găsit nimic.

Noi nu suntem implicaţi deloc în acest caz. Eu nici măcar nu am văzut acele adeverinţe medicale care au fost eliberate de un medic din Cluj-Napoca. E adevărat, Sandu le-a preluat de la un jucător de-al nostru din Cluj şi le-a depus la sediul AJF Sălaj.

Am dat declaraţii amândoi că nu avem nicio vină în acest caz. Suntem total nevinovaţi”, a declarat Emil Ionaş, antrenorul Luceafărului Bălan, conform Sportul Sălăjean.

Luceafărul Bălan, campioană în Liga 4 Sălaj. Va mai disputa barajul pentru Liga 3?

Mai era o singură etapă din Liga 4 Sălaj când campioana a fost desemnată. AJF-ul a anunțat că titlul a fost decernat, la finalul lunii trecute, mai, formației Luceafărul Bălan, care avea un avans de patru puncte peste locul secund, Barcău Nuşfalău, și 14 peste locul 3, SCO Jibou.

Luceafărul Bălan a terminat cele 24 de etape cu un total de 60 de puncte, în urma a 19 victorii, trei egaluri și două eșecuri, cu patru puncte peste locul 2, Barcău Nuşfalău.

În barajul pentru accederea în eșalonul superior, Luceafărul Bălan trebuie să întâlnească locul 1 din Liga 4 Satu Mare, Olimpia MCMXXI. Rămâne de văzut ce decizie va lua acum AJF Sălaj, în urma judecării cazului și contextului complicat în care se află din cauza informațiilor care-i vizează campioana din Liga 4.

Foto: AJF Sălaj

Andrei PASCU 08 Jun. 2023, 18:36 Liga 4
Pe aceeași temă