AJF Bihor, Satu Mare și Sălaj amână la rândul lor reluarea Ligii 4. Competiția din Bihor nu începe mai devreme de februarie 2021

Răzvan STÎNGĂ 22 Oct. 2020, 20:37 Liga 4
AJF Bihor, Satu Mare și Sălaj amână la rândul lor reluarea Ligii 4. Competiția din Bihor nu începe mai devreme de februarie 2021

Asociațiile Județene de Fotbal încep să facă anunțuri cu privire la amânarea debutului de sezon în Liga 4. Astfel de decizii au fost luate și în județele Sălaj, Satu Mare și Bihor. Motivele au la bază pandemia cu noul coronavirus; gravitatea situației din ultimele luni și faptul că echipele din eșalon nu pot să respecte protocolul medical.

Liga 4 Bihor nu se reia mai devreme de februarie 2021

Asociația Județeană de Fotbal Bihor a decis, în urma întrunirii Comitetului Executiv, că Liga 4 nu se poate relua foarte curând, iar competiția se amână până cel mai devreme februarie 2021. Dacă situația nu se îmbunătățește, începerea sezonului 2020/2021 primește un nou termen.

Întrunită în prezența majorității membrilor săi, Comitetul Executiv al AJF Bihor a luat următoarele hotărâri:

Ținând cont de menținerea stării de alertă pe teritoriul României, dar și de faptul că majoritatea Cluburilor și Asociațiilor Sportive nu pot respecta actualul protocol medical impus prin Ordinele Ministerelor Tineretului și Sportului și cel al Sănătății, iar până la mijlocul lunii octombrie nu s-a luat o decizie privind relaxarea/diminuarea/renunțarea măsurilor de siguranță sanitară (testarea COVID-19 prin RT-PCR), astfel încăt să se permită reluarea competițiilor organizate de Asociațiile Județene de Fotbal, Comitetul Executiv al AJF Bihor hotârește cu unanimitate de voturi:

  1. Amânarea începerii campionatelor organizate de către AJF Bihor pentru sezonul 2020/2021;
  2. Campionatele organizate de către AJF Bihor vor începe cel mai devreme în luna februarie a anului 2021.
  3. Menținerea cuantumului taxelor și cotizațiilor cu mențiunea ca jucătorii cărorea le-a fost aplicată viza anuală pentru anul 2020 vor beneficia de gratuitate la obtinerea vizei pentru anul 2021.
  4. Mandatează Comitetul de Urgență al AJF Bihor să ia orice decizie care este necesară pentru desfășurarea activității curente și în eventualitatea apariției unor modificări privind protocolul medical ori condițiile ce trebuie îndeplinite pentru reluarea competițiilor”, a anunțat Asociația Județeană de Fotbal Bihor.

AJF Satu Mare și AJF Sălaj au amânat debutul sezonului, dar nu au anunțat o dată orientativă la care poate începe 

Asociația Județeană de Fotbal Satu Mare și Asociația Județeană de Fotbal Sălaj s-au întrunit pe 19 octombrie, respectiv 21 octombrie și au luat aceeași decizie, cu precizarea că eventuala dată a debutului de sezon în Liga 4 nu a primit nici măcar un termen orientativ. Astfel, în funcție de evoluția pandemiei, campionatele se pot relua în orice moment.

Comitetul de Urgență al Asociației Județene de Fotbal Satu Mare, întrunit la data de 19 octombrie 2020, ținând cont de

  • faptul că nu s-a luat o decizie privind relaxarea / renunțarea măsurilor de siguranță sanitară, astfel încât să se permită reluarea competițiilor;
  • menținerea stării de alertă pe teritoriul României;
  • creșterea constantă și alarmantă a numărului de cazuri de infectări cu COVID-19, a hotărât:
  1. Amânarea începerii campionatelor organizate de către AJF Satu Mare pentru sezonul 2020/2021;
  2. Membrii afiliaţi vor fi informaţi în timp util asupra datelor reluării competiţiilor”, se arată în comunicatul emis de AJF Satu Mare.

Comitetulul Executiv al AJF Sălaj, întrunit la data de 21 octombrie a luat următoarea decizie:

Ținând cont de faptul că nu s-a luat o hotarare care să permită reluarea competițiilor și avand in vedere creșterea constantă și alarmantă a numărului de cazuri de COVID-19,a hotărât amânarea începerii competițiilor organizate de AJF Sălaj din sezonul 2020-2021, pentru o data când situația pandemică va permite acest lucru.

Membrii afiliați vor fi informați în timp util asupra datelor reluarii competițiilor”, precizează AJF Sălaj.

AJF Brașov intenționează să dea startul Ligii 4, așa cum a făcut AJF Hunedoara 

Liga 4 nu se reia momentan nici în următoarele județe:  TimișBucureștiAradCluj și Alba. Există un AJF care a dat undă verde meciurilor, Hunedoara, iar Brașovul intenționează să înceapă la rândul său campionatul.

Foto: Luceafărul Decebal 

https://liga2.prosport.ro/liga-4/ajf-alba-amana-si-ea-pentru-2021-reluarea-competitiilor-judetene-cristian-petropulos-o-sa-vedem-la-primavara-care-va-fi-modalitatea-de-disputare-19153735

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-turul-4-ultimele-11-meciuri-au-loc-astazi-de-la-ora-1430-metaloglobus-petrolul-si-concordia-chiajna-cs-mioveni-sunt-cele-mai-importante-dueluri-19153510

https://liga2.prosport.ro/liga-4/si-la-cluj-s-a-decis-sa-nu-se-mai-joace-fotbal-la-nivel-judetean-in-2020-hotararea-luata-de-ajf-ul-condus-de-vasile-marc-19152635

 

 

Răzvan STÎNGĂ 22 Oct. 2020, 20:37 Liga 4
Pe aceeași temă