Azi în Timișoara, mâine în toată țara? AJF Timiș nu va relua fotbalul mic în 2020. Cum motivează decizia

Anda DELIU 09 Oct. 2020, 11:05 Liga 4
Azi în Timișoara, mâine în toată țara? AJF Timiș nu va relua fotbalul mic în 2020. Cum motivează decizia

Cazurile de coronavirus aduc noi și noi recorduri zilnic, iar fotbalul nu e deloc ocolit de pandemie. În acest context, AJF Timiș a anunțat că nu va relua Liga a 4-a, 5-a, a 6-a și competițiile de juniori în acesta an. Decizia a fost luată în contextul în care mare parte a cluburilor nu au bani de testare PCR.

Decizia a fost luată în Comitetul de Urgență al AJF Timiș, format din președintele Romeo Malac și vicepreședinții Ciprian Trancă, Ionel Poclid și Raul Ghiciulescu.

”Comitetul de Urgență al Asociației Județene de Fotbal Timiș a hotărât: 1. Amânarea începerii campionatelor organizate de către AJF Timiș pentru sezonul 2020/2021; 2. Campionatele organizate de către AJF Timiș vor începe cel mai devreme în luna februarie a anului 2021”, se arată pe site-ul AJF Timiș. Comitetul s-a întrunit cu puține ore înainte de meciul Islanda – România.

Motivele deciziei sunt: ”Menținerea stării de alertă pe teritoriul României; Faptul că majoritatea cluburilor și asociațiilor sportive nu pot respecta actualul protocol medical impus prin Ordinele Ministerelor Tineretului și Sportului și cel al Sănătății; Faptul că nu s-a luat o decizie privind relaxarea/diminuarea/renunțarea măsurilor de siguranță sanitară (testarea COVID-19 prin RT-PCR), astfel încât să se permită reluarea competițiilor organizate de Asociațiile Județene de Fotbal;  Creșterea constantă și alarmantă a numărului de cazuri de infectări cu COVID-19”, se mai arată pe site-ul AJF Timiș.

Între timp, Hunedoara e pregătită să reia Liga a 4-a, cu un program cu cinci meciuri în 14 zile, pentru a evolua pe un singur test valabil cât mai mult. Rămâne de văzut câte AJF-uri vor mai arunca prosopul în acest an.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-veste-bomba-in-liga-2-clubul-pandurii-targu-jiu-a-fost-exclus-din-campionat-19151580

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-turul-3-acso-filiasi-pandurii-se-joaca-acum-unirea-dej-u-cluj-incepe-la-ora-1730-19151516

Anda DELIU 09 Oct. 2020, 11:05 Liga 4
Pe aceeași temă