Colaps la AMFB! Instituția condusă de Marian Lumînare se închide. Care e motivul | EXCLUSIV

Daniel NAZARE 10 Oct. 2020, 10:29 Liga 4
Colaps la AMFB! Instituția condusă de Marian Lumînare se închide. Care e motivul | EXCLUSIV

Asociația Municipală de Fotbal București (AMFB), instituție care organizează meciurile din Capitală de Liga 4 și Liga 5 împreună cu competițiile de copii și de juniori își pune lacătul pentru prima dată în istorie de la înființarea sa.

Pandemia de coronavirus a făcut ca AMFB să nu mai dispună de venituri.

Fără marketing și contracte de sponsorizare, forul condus de Marian Lumînare (foto) nu mai are „lichidități”. Unica sursă de venit – banii percepuți părinților la copii și juniori la meciuri și legitimările – nu mai ajung în conturile instituției de când fotbalul este stopat în Capitală. Cei opt angajați vor fi puși pe liber până pe 15 martie 2021, când se speră că se vor relua competițiile.

AMFB, sponsorizări zero pe linie

Înainte de pandemie, în fotbalul bucureștean se jucau, în fiecare weekend, peste 400 de partide, din care AMFB percepea un comision de minimum 30 la sută.  De asemenea, cheltuielile cu chiria, taxele către stat și utilități apasă puternic pe președintele Lumînare.

Strategia AMFB este una neadaptată anului 2020 față de alte organizații județene din țară. Sunt orașe unde AJF-urile locale au atras sponsorizări, fonduri europene, iar unele dintre ele au colaborări cu Primăriile și Consiliile Județene. La AMFB această perspectivă a fost și este, în continuare, zero.

FRF a respins cererea AMFB

Pe 16 septembrie 2020, AMFB a solicitat Federației Române de Fotbal reluarea competitiilor pentru amatori și juniori, cu un protocol de siguranță simplificat, dar cererea fost respinsa de forul condus de Răzvan Burleanu.

  • Marian Lumînare, președintele AMFB, n-a putut fi contactat până la apariția acestui articol, deși a fost sunat în repetate rânduri.

Pe 14 ianuarie 2020 au fost alegeri la Asociația Municipală de Fotbal București. În mod normal trebuiau să participe patru candidați: actualul președinte Marian Lumînare, Tudor Iacov (Progresul), Ion Toma (Liceul Mircea Eliade) și Ilie Ștefan Drăgan (3 Kids Sport).

În urma înaintărilor dosarelor de candidat, utimii trei au fost scoși din cursă. La alegeri a fost primit doar ultimul, în urma unei sentințe judecătorești, dar acesta n-a reușit să învingă mașinăria de vot a președintelui în exercițiu. Scorul Lumînare – Drăgan a fost 70-32.

Daniel NAZARE 10 Oct. 2020, 10:29 Liga 4
Pe aceeași temă