AJF Alba amână și ea pentru 2021 reluarea competițiilor județene! Cristian Petropulos: ”O să vedem la primăvară care va fi modalitatea de disputare”

Marius ANGHEL 22 Oct. 2020, 14:57 Liga 4
AJF Alba amână și ea pentru 2021 reluarea competițiilor județene! Cristian Petropulos: ”O să vedem la primăvară care va fi modalitatea de disputare”

Nici în Alba nu se va mai juca fotbal la nivel județean în 2020. AJF-ul condus de Cristian Petropulos a decis în această săptămână ca, din cauza măsurilor protocolului medical aflat în vigoare, în timp de pandemie, sezonul 2020/2021 să fie amânat pentru anul 2021.

Competițiile județene din Alba au fost oprite, la fel ca în toată țara, din cauza izbucnirii pandemiei COVID-19, în luna martie a acestui an. S-a așteptat relaxarea protocolului medical pentru începerea noului sezon, însă cum cazurile de infectare s-au înmulțit în ultima perioadă, iar echipele nu au resurse pentru a-l respecta pe cel actual, AJF a decis prelungirea pauzei până în primăvara lui 2021.

Cristian Petropulos, președintele AJF Alba: ”Nu se mai joacă anul acesta, din păcate”

Potrivit Ziarul Unirea, dintre cele 16 echipe înscrise pentru ediția 2020/2021 a Ligii a 4-a Alba, numai cinci au anunțat că pot respecta prevederile protocolului medical în vigoare, respectiv testele obligatorii la două săptămâni. Este vorba despre CS Universitatea Alba Iulia (foto), Voința Stremț, Performanța Ighiu, CIL Blaj și Viitorul Sântimbru, dar și acestea în anumite condiții.

Nu se mai joacă anul acesta, din păcate. Pandemia de coronavirus ne-a obligat să regândim sistemul competițional. Acum, în noiembrie, nici nu mai aveam timpul necesar pentru a începe. O să vedem la primăvară care va fi modalitatea de disputare, în funcție de evoluția evenimentelor, a transmis Cristian Petropulos, președintele AJF Alba, potrivit sursei citate mai sus.

Astfel, după Timiș, București, Arad și Cluj, Alba a decis să nu pornească ”fotbalul mic”, în vreme ce, la acest nivel se joacă în Hunedoara, iar Brașovul intenționează să demareze Liga a 4-a.

Nu se mai joacă fotbal la nivel județean în Alba în 2020. Comunicatul AJF Alba

Iată comunicatul Asociației Județene de Fotbal Alba în urma ședinței din 20 octombrie a Comitetului Executiv:

”Ținând cont de:
– menținerea stării de alertă pe teritoriul României faptul că majoritatea cluburilor și asociaților sportive nu pot respecta actualul protocol medical, impus prin Ordinele Ministerelor Tineretului și Sportului și cel al Sănătății;
– faptul că nu s-a luat o decizie privind relaxarea / diminuarea / renunțarea măsurilor de siguranță sanitară (Testare prin metoda RT-PCR), astfel încât să se permită reluarea competițiilor organizate de AJF Alba;
– creșterea constantă și alarmantă a numărului de cazuri de infectări cu COVID-19,

Biroul Executiv al AJF Alba, întrunit în data de 20.10.2020, a hotărât, Amânarea începerii campionatelor organizate de către AJF Alba pentru sezonul 2020-2021; Campionatele organizate de către AJF Alba, vor putea începe cel mai devreme în 27-28 februarie 2021.”

https://liga2.prosport.ro/liga-4/si-la-cluj-s-a-decis-sa-nu-se-mai-joace-fotbal-la-nivel-judetean-in-2020-hotararea-luata-de-ajf-ul-condus-de-vasile-marc-19152635

https://liga2.prosport.ro/liga-4/la-hunedoara-s-a-dat-drumul-fotbalului-in-liga-a-4-a-campionatul-se-joaca-intr-un-format-inedit-presedintele-ajf-se-multumeste-si-cu-putinele-echipe-inscrise-ar-fi-fost-o-problema-cu-una-s-19152231

Marius ANGHEL 22 Oct. 2020, 14:57 Liga 4
Pe aceeași temă