Liga a 4-a Arad nu se mai reia în acest an. Doar trei echipe și-au asumat protocolul FRF, dar și riscurile revenirii pe gazon!

Călin MNERIE 11 Oct. 2020, 11:13 Liga 4
Liga a 4-a Arad nu se mai reia în acest an. Doar trei echipe și-au asumat protocolul FRF, dar și riscurile revenirii pe gazon!

După Timiș, un alt județ din vestul țării a luat decizia amânării startului noii ediții a Ligii a 4-a. Nici la Arad nu se va juca deloc fotbal pe puncte la nivel de județ în anul 2020 marcat de epidemia de coronavirus, asta după ce nici returul sezonului trecut nu s-a mai reluat, iar AJF-ul a decretat-o pe Victoria Zăbrani drept campioană. Ulterior, trupa antrenată de fostul stelist Dorel Mutică a pierdut barajul de promovare în Liga a 3-a, în compania celor de la Progresul Ezeriș (Caraș Severin).

În Arad nu se reiau competițiile județene în 2020. Doar Păulișana Păuliș, Unirea Sântana și CS Ineu pot îndeplini condițiile protocolului

Revenind, discuții pentru începerea noului sezon a Ligii a 4-a Arad se poartă de la finalul lunii august. Fiindcă numărul de cazuri de infectare cu COVID-19 a crescut în loc să scadă, protocolul pe sănătate al FRF a rămas același, și atunci Comisia Tehnică condusă de Cristian Sculici a pus pe hârtie un scenariu cu disputarea a zece partide din turul de campionat. Pentru aceste meciuri erau necesare doar două testări de echipă, dar – totodată – erau introduce și patru etape intermediare, lucru neagreat de majoritatea formațiilor. De altfel, nouă dintre acestea nu-și dăduseră acordul nici pentru celelalte condiții ce trebuiau respectate conform protocolului FRF, testările, respectiv costurile lor ridicate, fiind în capul listei.

Așadar, la votul final ce trebuia exprimat până vineri doar trei cluburi au afirmat cu tărie că vor și pot să joace. Adică Păulișana Păuliș, Unirea Sântana și CS Ineu, restul (Frontiera Curtici, Victoria Zăbrani, Șoimii Șimand, CS Glogovăț, ACS Socodor, Victoria Felnac, CS Beliu, Podgoria Pâncota și UTA II) dând un vot negativ începerii ediției 2020-2021 a Ligii a 4-a Arad.

Intenția pentru revenirea pe gazon în județul din vest este pentru începutul lunii februarie 2021, însă o decizie finală se va lua în ianuarie.

În ianuarie se aduce din nou în discuție reluarea Ligii a 4-a Arad

Ceea ce va urma în curtea fiecărui club, căci se vorbește deja despre suspendarea contractelor jucătorilor si antrenorilor până la revenirea în iarbă, vom afla cât de curând. Până una alta, vă redăm comunicatul oficial al Asociației Județene de Fotbal Arad în urma ședinței de Comitet Executiv de sâmbătă dimineață:

”Comitetul Executiv al AJF Arad din data de 10.10.2020, întrunit în mod statutar în prezența tuturor membrilor sai, adoptă următoarele decizii:
1. Ţinând cont de:
• Menținerea stării de alertă pe teritoriul României;
• Faptul că majoritatea cluburilor și asociațiilor sportive nu pot respecta actualul protocol medical impus prin Ordinele Ministerelor Tineretului și Sportului și cel al Sănătății;
• Faptul că nu s-a luat o decizie privind relaxarea/diminuarea/renunțarea măsurilor de siguranță sanitară (testarea COVID-19 prin RT-PCR), astfel încăt să se permită reluarea competițiilor organizate de Asociațiile Județene de Fotbal;
• Creșterea constantă și alarmantă a numărului de cazuri de infectări cu COVID-19
s-a hotărăt
Amânarea începerii campionatelor organizate de către AJF Arad pentru sezonul 2020/2021;
Data de incepere a Campionatele organizate de către AJF Arad se vor hotări prin decizia Comitetului Executiv al AJF ARAD din luna ianuarie a anului 2021.”

Călin MNERIE 11 Oct. 2020, 11:13 Liga 4
Pe aceeași temă