AJF-urile pot decide cum termină sezonul, dacă pandemia persistă. Cristian Petropulos, președinte la Alba: ”FRF nu dorește închiderea competițiilor, dar putem hotărî dacă înghețăm sau anulăm campionatul”

Răzvan STÎNGĂ 08 May. 2020, 12:36 Liga 4
AJF-urile pot decide cum termină sezonul, dacă pandemia persistă. Cristian Petropulos, președinte la Alba: ”FRF nu dorește închiderea competițiilor, dar putem hotărî dacă înghețăm sau anulăm campionatul”

Videoconferința avută joi de Federația Română de Fotbal cu Asociațiile Județene de Fotbal a dat naștere unor noi idei după care Liga 4 s-ar putea termina în acest sezon. O schimbare importantă care poate apărea la nivelul acesta este modul, inedit de altfel, după care s-ar juca barajul de promovare în Liga 3. Dacă până acum echipele erau stabilite după un baraj în dublă manșă între două echipe, acum s-ar da între trei formații – campioanele județene. Modul în care vor fi împărțite va fi făcut prin tragere la sorți, iar informația a fost publicată în exclusivitate de Liga2.ro.

Totuși, evoluția pandemiei de COVID-19 stabilește, în cele din urmă, traiectoria sezonului, după cum a precizat Cristian Petropulos, președintele Asociației Județene de Fotbal Alba. Chiar dacă s-a stabilit că echipele pot începe antrenamentele dacă respectă anumite norme, Guvernul este cel care hotărăște, după discuția cu Federația Română de Fotbal, care sunt cerințele pe care cluburile / AJF-urile trebuie să le îndeplinească pentru ca un campionat să se poată disputa.

Cristian Petropulos: ”AJF-urile pot decide, dacă îngheață clasamentul sau anulează campionatul actual”

Potrivit declarațiilor lui Cristian Petropulos, FRF își dorește ca ierarhiile finale să fie prezentate după disputarea meciurilor și nu ”înghețarea” sezonului, dar în funcție de zona țării și de efectele coronavirusului, AJF-urile sunt cele care decid cum finalizează stagiunea, a punctat președintele asociației din Alba.

”Am speranțe că vom juca, iar un scenariu optimist ar fi să o putem face din finalul lunii iunie, sau la începutul lunii iulie. Totul depinde de Guvern, de ce reguli vor fi impuse în funcție de cum evoluează pandemia. La nivel de FRF nu se dorește anularea competițiilor, se vrea încheierea lor pe teren, dacă acest lucru este posibil, în funcție de situația din zonă. Dacă nu se va reuși acest lucru, AJF-urile pot decide, dacă îngheață clasamentul sau anulează campionatul actual”, a spus Cristian Petropulos, președintele AJF Alba, citat de Ziarul Unirea.

Lupta la promovare în Liga 4 Alba este destul de strânsă. Primele două clasate sunt despărțite de doar cinci puncte, când s-au consumat 16 etape dintr-un total de 28. Clasamentul primelor echipe:

  1. CS Ocna Mureș – 44 puncte
  2. CS Universitatea Alba Iulia – 39 puncte
  3. AS Voința Stremt – 32 puncte
  4. ASC Performanța Ighiu – 31 puncte
  5. ACS Spicul Daia Română – 28 puncte

Dacă seriile din Liga 3 nu se completează, ar putea promova și locurile secunde de la baraj 

Dacă Federația Română de Fotbal stabilește ca echipele din Liga 4 să dispute barajul în trei, atunci în Liga 3 nu vor mai promova 21 de echipe, ci 14. Ar mai rămâne o ”poartă deschisă” și pentru locurile doi din mini-turneele de la baraj.

Dacă, din diverse motive, locurile din seriile Ligii 3 nu sunt complete, pentru a ajunge la 90 de cluburi pentru noul sezon, așa cum dorește FRF, atunci echipele care au terminat barajul pe locul secund, vor completa pozițiile libere.

Liga 3 ar putea avea, din sezonul următor, tot cinci serii, dar de câte 18 echipe, nu 16, așa cum prevede regulamentul acum.

Discuțiile dintre Federația Română de Fotbal și Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului vor continua în aceste zile, după care, peste două săptămâni, va avea loc o nouă videoconferință cu AJF-urile.

Foto: CS Ocna Mureș

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-frf-ingheata-campionatul-ligii-3-si-schimba-formatul-barajului-promovarii-din-liga-4-care-e-situatia-promovarii-si-retrogradarii-din-liga-3-si-cum-ar-putea-ajunge-mai-no-19131781

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cs-afumati-rateaza-la-mustata-barajul-de-promovare-daca-planul-de-inghetare-a-sezonului-de-liga-3-va-fi-pus-in-practica-este-unul-discriminatoriu-frf-sa-19131867

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluzia-conducatorilor-cluburilor-din-liga-2-dupa-o-noua-sedinta-cu-frf-vrem-sa-jucam-dar-nu-putem-in-conjunctura-actuala-altfel-majoritatea-cluburilor-sunt-pentru-ing-19131812

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fericire-maxima-in-seria-a-4-a-a-ligii-3-dupa-ce-frf-a-propus-inghetarea-sezonului-contracandidatele-liderului-u-craiova-1948-sa-nu-sunt-deranjate-ca-nu-sunt-incluse-la-barajul-pen-19131878

Răzvan STÎNGĂ 08 May. 2020, 12:36 Liga 4
Pe aceeași temă