Adrian Comănescu, validat la AJF Vâlcea. Marele proiect al asociației: o echipă în Liga a 2-a

Adrian MUJEA 29 Jan. 2023, 23:18 Liga 4
Adrian Comănescu, validat la AJF Vâlcea. Marele proiect al asociației: o echipă în Liga a 2-a

Fostul arbitru Adrian Comănescu (48 ani) a fost singurul candidat la șefia Asociației Județene de Fotbal Vâlcea și a fost reales cu 81 de voturi pentru și unul împotrivă.

Adunarea Generală a AJF Vâlcea s-a desfășurat sâmbătă, 28 ianuarie 2023, în sala de ședințe a Consiliului Județean și i-a avut ca invitați speciali pe secretarul general-adjunct al FRF Gabriel Bodescu și pe directorul tehnic Mihai Stoichiță.

  • Bodescu și Stoichiță au fost prezenți și în data de 19 ianuarie la Buzău, pentru a superviza realegerea în funcție a lui Adrian Petre.

Conducerea AJF Vâlcea a primit un nou mandat de patru ani

Întreaga echipă care a fost în ultimii patru ani la șefia AJF Vâlcea a fost realeasă de membrii Adunării Generale. Astfel, fostul conducător de la Damila Măciuca, Lucian Munteanu, a fost ales în unanimite ca vicepreședinte. Adrian Comănescu are alături alți doi arbitri. Marius Badea este secretar general al forului, iar Cătălin Buși este președintele Comisiei de Arbitri.

Adrian Comănescu și-a prezentat principalele obiective la conducerea AJF Vâlcea. ”Ne bazăm pe piloni strategici: fotbalul de bază, educație, marketing și comunicare. Ne dorim o creștere a membrilor afiliați și a jucătorilor legitimați, dezvoltarea fotbalului feminin, formarea și perfecționarea arbitrilor. Au fost trei promovări în Liga a 3-a în ultimii patru ani, iar valoarea Ligii a 4-a din acest sezon îmi dă siguranța că echipa campioană va promova. Avem o emulație deosebită și la ligile a 5-a și a 6-a. Avem 29 de cluburi cu activitate exclusivă de copii și juniori, avem încredere că fotbalul județean va fi alimentat cu tineri”, a spus Comănescu.

Visul conducerii AJF Vâlcea: o echipă din județ în Liga 2

Șeful AJF Vâlcea este convins că, în anii viitori, județul va avea din nou o echipă în Liga 2.

”Fără membri afiliați ai AJF, nu am fi aici, fără pasiunea și sprijinul total pe care ni-l acordați, nu am fi una dintre AJF-urile de top din țară. Sunt convins că pe viitor o să avem și o echipă de Liga a 2-a, Consiliul Județean și Primăria Municipiului vor merge în parteneriat, așa cum au făcut și pentru susținerea handbalului. Asta este marele proiect al AJF Vâlcea, prin munca membrilor afiliați să ne aducă pe viitor o echipă în Liga a 2-a”, a spus Adrian Comănescu.

Aproape în tot anul 2022, echipa sibiană CS Comunal Șelimbăr și-a desfășurat meciurile de pe teren propriu pe stadionul Municipal din Râmnicu Vâlcea. În vară, aproape de promovare a fost Viitorul Dăești, echipă care acum riscă să rateze accederea în play-off, însă l-a adus pe Mihai Costea.

Consiliul Județean Vâlcea va ajuta cu plata vizelor medicale pentru echipele din Liga 4

După ce FRF a cerut obligativitatea vizei medicale la fotbalul județean, Adrian Comănescu a anunțat că echipele vor primi sprijin financiar de la Consiliul Județean.

”Consiliul Județean este partenerul nostru cel mai important, îi mulțumesc președintelui Constantin Rădulescu pentru implicarea totală și necondiționată, nu a ezitat niciodată și ne-a susținut. În proiectul pe care îl voi depune referitor la necesitatea controlului medical de către un medic specializat în medicină sportivă, fiecare echipă afiliată va avea 18 jucători cărora li se va plăti acest control”, a anunțat Adrian Comănescu.

Secretarul general-adjunct Gabriel Bodescu le-a explicat membrilor afiliați ai AJF Vâlcea că se dorește depistarea oricărei probleme medicale, pentru a nu se mai ajunge la probleme grave.

”Orice problemă la un copil sau jucător poate fi detectată la acest control de rutină și nu se merge mai departe. Nu vrem să se mai repete situația neplăcută din urmă cu două-trei săptămâni, petrecută în țară. Indiferent cât de greu va fi să faceți acest efort, vă rog să îl faceți! Sunteți privilegiați că aveți un președinte la AJF extrem de implicat și cu rezultate foarte bune, extrem de apreciat pe plan national și international, atât în activitatea pe care a avut-o înainte, cât mai ales pe cea care o desfășoară acum”, a spus Gabriel Bodescu.

Mihai Stoichiță: ”Tremuram când jucam contra Chimiei”

Directorul tehnic al federației, Mihai Stoichiță, a avut un discurs savuros, în care a rememorat clipele de glorie ale Chimiei Râmnicu Vâlcea, împotriva căreia a jucat de multe ori.

”Tremuram când jucam contra Chimiei, mă bucur să îi văd aici pe Gabi Mangalagiu și Marin Nicolae! Dar ce fotbalist era Iancu Carabageac, îmi pare rău că nu îl văd aici, a fost cu mine în Mexic, este medaliat cu bronz la Campionatul Mondial Universitar! Vâlcea poate avea rezultate frumoase. Ar fi frumos să se reia tradiția, o să discut și cu prietenul meu Mircia Gutău, primarul din Râmnicu Vâlcea, să încerce să facă un stadion nou. Vâlcea are tradiție la fotbaliști, antrenori, arbitri, se vorbește de fotbal în toate zonele. Pentru mine, cea mai importantă este licența B, licența A și licența Pro sunt de dialog, cu Guardiola. Dar, fotbalul se învață la licența B, când suntem tineri le putem arăta cum se lovește mingea, cum e o biomecanică corectă, să creaștă sănătos motric”, a spus Mihai Stoichiță.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/mihai-costea-a-semnat-cu-o-echipa-din-liga-3-si-spera-sa-joace-din-nou-alaturi-de-fratele-sau-florin-daca-nu-promovam-nu-mai-joc-in-romania-19258782

https://liga2.prosport.ro/liga-4/din-prima-liga-la-judet-cum-a-ajuns-cristian-cherchez-la-roberto-ziduri-echipa-unui-sat-de-langa-titu-dupa-11-ani-petrecuti-la-chindia-ultimii-trei-ani-si-jumatate-pe-prima-scen-19258720

https://liga2.prosport.ro/seria-1/decizie-surprinzatoare-a-lui-simon-mazarache-dupa-despartirea-de-petrolul-atacantul-a-ajuns-in-liga-4-e-datoria-mea-sa-readuc-aici-speranta-ca-o-sa-fie-iar-fotbalul-care-a-fost-odata-19258471

https://liga2.prosport.ro/liga-4/adrian-petre-reales-presedinte-al-ajf-buzau-sunt-sigur-ca-si-de-acum-inainte-vom-reprezenta-un-exemplu-19258458

Adrian MUJEA 29 Jan. 2023, 23:18 Liga 4
Pe aceeași temă