Octavian Goga a luptat singur și a câștigat! Pe modelul Burleanu la FRF, unanimitate pe linie și la AJF Brașov. ”Suntem la coada clasamentului pe țară la infrastructură!”

Adi MARICA 15 Apr. 2022, 21:42 Liga 4

Joi seara, 14 aprilie 2022, în sala de conferințe a hotelului Aro Palace din Brașov, au avut loc alegerile pentru șefia Asociației Județene de Fotbal Brașov.

Octavian Goga (62 de ani) a fost singurul candidat la funcția de președinte și a câștigat un nou mandat în urma votului deschis. Toți cei 43 de membri prezenți l-au reconfirmat în funcție. De altfel, și pentru celelalte posturi, cel de vicepreședinte sau pentru alegerea membrilor Comitetului Executiv, alegerile au fost o simplă formalitate, pentru că nu au fost contracandidați!

Unanimitate pe linie, pe modelul alegerilor de la FRF în care Răzvan Burleanu și membrii Comitetului Executiv al FRF nu au avut niciun contracandidat.

Octavian Goga, la conducerea AJF Brașov din 1999

Din cei 53 de membri ai AJF Brașov, la Adunarea Generală Extraordinară din 14 aprilie au fost prezenți 43. Dacă la alegerile din 2018 a fost prezent și Răzvan Burleanu, acum șeful FRF nu a mai venit.

Goga a stat singur la prezidiu și a precizat că va sta pe scaun pentru că are dureri mari la picioare. ”Voi sta jos pentru că încă mai am dureri mari după accidentarea suferită”, a explicat Goga.

Vechiul și noul președinte al AJF Brașov a spus că, în condițiile în care nu sunt contracandidați, ”votul va fi deschis”, cum s-a procedat și pe Arena Națională, la alegerile FRF.

Apoi, Goga a punctat realizările forului pe care îl conduce din 1999. ”Suntem o asociație care are ca scop atragerea a cât mai mulți copii și adulți către fotbal, dar și organizarea mai multor competiții pentru cluburi. Acum avem 15 competiții la seniori, copii și juniori. În 2010 aveam opt, iar în 2015 erau 14 competiții. Și numărul fotbaliștilor legitimați a crescut. În 2010 aveam 451 de noi jucători legitimați, în 2015 – 658 și în 2021 – 662 . În total, în sezonul 2021- 2022 avem 3753 jucători legitimați în toate competițiile. În schimb, acum avem 53 de cluburi afiliate, cu zece mai puține față de 2019. Sunt 148 de echipe care participă în competițiile organizate de AJF Brașov, la acest capitol suntem în top 10 la nivel național. La nivel de proiecte am reușit să accesăm un proiect de organizare de competiții la U11, U12 și U13. Mingile au fost achiziționate, iar pentru alte cheltuieli, inclusiv plata baremelor de arbitraj, vă rog să ne spuneți de ce aveți nevoie. Chiar dacă vom depăși suma alocată, 38.700 de lei, vom plăti diferențele din banii asociației. La nivel de seniori, selecționata AJF Brașov s-a calificat în finala Cupei Regiunilor unde va întâlni echipa AJF Prahova”, a spus Goga.

Șeful AJF Brașov a recunoscut că o mare problemă este numărul redus de arbitrii: ”Avem o mare problemă la Comisia Județeană de Arbitri, unde avem mari dificultăți la delegări.”

Brașovul, codaș la infrastructură sportivă. ”Suntem la coada clasamentului pe țară”

La capitolul infrastructură, Goga a recunoscut dezastrul de la Brașov.

”La infrastructură suferim enorm. Suntem la coada clasamentului pe țară! Brașovul nu are nicio bază nouă. La Metrom este doar terenul, la Carpați este acel parteneriat cu FRF din 2018 pentru terenul sintetic, dar cred că va mai dura doi ani până se va realiza! Municipal e demolat, Tractorul demolat, iar la ICIM sunt multe litigii. Tineretului este singurul stadion care încă mai rezista și acolo își disputa meciurile două echipe. Din păcate, concluzie este tristă, iar copiii care vin la fotbal nu au unde să se antreneze”, a spus Goga.

Un delegat al unui club l-a ”contrazis” pe șeful AJF: ”Pe Tractorul s-a construit ceva: un Hipermarket”.

În final, Goga a spus că ”încercăm să ducem mai departe fotbalul așa cum putem, cu bune, cu rele, cu critici din partea presei, că nu se face mai mult, că sunt singurul candidat… Așa a fost și la alegerile de la alegerile FRF. Tot ceea ce facem este în avantajul tuturor celor care faceți parte din această asociație.”

Goga e șef la AJF Brașov de 23 de ani, de 12 ani e vicepreședinte al FRF

Octavian Goga este preşedintele AJF Braşov de 23 ani. La finalul mandatului 2022- 2026, Goga va bifa 27 de ani în fruntea AJF Brașov și va deveni cel mai longeviv AJF-ist din țară!

De 12 ani este vicepreședinte al FRF, iar la începutul acestei săptămâni a mai primit un mandat de patru ani. De 20 ani este observator de joc în Liga 1, iar de 10 ani se regăsește pe lista delegaților UEFA. Din 2016 a devenit comisar FIFA și a fost supervizor la mai multe partide din preliminariile Campionatului Mondial.

Goga a fost Comisar FIFA la cinci partide din cadrul grupelor CM din Rusia, dar și la Campionatul Mondial U17 din Brazilia din 2019.

  • Goga este vicepreşedinte al FRF din 2010, cât și reprezentat al fotbalului amator. Doar Octavian Goga și Adrian Stîngaciu, șeful Departamentului juridic al FRF, și-au păstrat funcțiile și în administrația Burleanu, după ce au făcut parte și din echipa fostului președinte al FRF, Mircea Sandu.

Comitetul Executiv al AJF Brașov

Cu ocazia Adunării Generale FRF din 14 aprilie 2022 au fost organizate și alegerile pentru reprezentanții eșaloanelor competiționale în Comitetul Executiv al AJF Brașov.

În urma votului deschis, componența forului decizional este următoarea:

Octavian Goga – președinte AJF Brașov
Bogdan Chirițescu (Olimpic Zărnești) – vicepreședinte al AJF Brașov
Ionuț Necula (ACSM Codlea) – reprezentant al cluburilor din Liga a 4-a
George Suciu (CS Vulcan) – reprezentat al cluburilor de Liga a 5-a
Nicolae Văduva (Kids Tâmpa) – reprezentant al cluburilor cu activitate exclusivă de juniori

Din Comitetul Executiv al AJF Brașov mai fac parte Lucian Măiereanu (președintele CJA) și Radu Turdean (președintele Comisiei Tehnice).

https://liga2.prosport.ro/special/am-cancer-dar-ma-voi-face-bine-povestea-tulburatoare-a-lui-savin-cojocaru-golgheterul-echipei-inter-cristian-care-de-la-inceputul-acestui-an-se-lupta-cu-o-boala-ingrozitoare-19227228

https://liga2.prosport.ro/special/razvan-burleanu-reales-in-unanimitate-ca-presedinte-al-frf-dupa-ce-acum-nu-a-avut-adversar-e-la-al-treilea-mandat-19226966

https://liga2.prosport.ro/liga-4/ajf-brasov-si-ajf-prahova-sunt-finalistele-cupei-regiunilor-meciul-decisiv-se-joaca-la-buftea-iar-castigatoare-va-reprezenta-romania-la-un-turneu-international-19226308

https://liga2.prosport.ro/liga-4/special-dream-team-ul-de-la-erbiceni-liderul-ligii-a-4-a-iasi-flacara-erbiceni-are-in-componenta-fosti-fotbalisti-valorosi-care-au-jucat-impreuna-aproape-1-000-de-meciuri-in-liga-1-19226808

https://liga2.prosport.ro/liga-4/romeo-malac-a-fost-reales-presedinte-al-ajf-timis-pentru-al-doilea-mandat-19220861

https://liga2.prosport.ro/liga-4/frf-a-tras-la-sorti-duelurile-pentru-barajul-de-promovare-in-liga-3-editia-2022-2023-19220424

https://liga2.prosport.ro/liga-4/alegeri-cu-unanimitate-totala-la-ajf-hunedoara-cristian-petrean-reales-seful-al-fotbalului-judetean-19219814

https://liga2.prosport.ro/liga-4/alegeri-cu-unanimitate-la-ajf-caras-severin-viorel-lolea-reconfirmat-pentru-inca-4-ani-de-mandat-ne-propunem-sa-fim-acelasi-ajf-elitist-19214363

https://liga2.prosport.ro/liga-4/ajf-gorj-si-a-ales-comitetul-executiv-pentru-urmatorii-patru-ani-mihai-octavian-prunariu-noul-si-vechiul-presedinte-al-fotbalului-din-judet-19213995

Adi MARICA 15 Apr. 2022, 21:42 Liga 4
Pe aceeași temă