Arbitrul Adrian Comănescu, noul șef la AJF Vâlcea! „Vreau să producem împreună o schimbare fundamentală”. Pintilie, final de mandat după 12 ani

Arbitrul Adrian Comănescu (45 ani) a câștigat bătălia strânsă pentru șefia fotbalului județean din Vâlcea cu actualul secretar general al AJF, Daniel Demetrescu, scor 40-34.

Adunarea Generală a AJF Vâlcea s-a ținut vineri seara, în una din sălile de la Universitatea Constantin Brâncoveanu, avându-i ca invitați speciali pe conducătorii Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu și Octavian Goga, dar și pe Horațiu Stănescu (AJF Dolj).

După numărarea voturilor secrete, Adrian Comănescu a fost declarat câștigător din primul tur, cu 40 de voturi, contracandidatul Daniel Demetrescu adunând 34 de sufragii, iar Dan Săraru a avut doar două voturi.

Comănescu este arbitru de prim eșalon din 2007, având la activ 114 meciuri de Liga 1 și ocupă postul de consilier superior la DJST Vâlcea. „În următorii patru ani, vreau să producem împreună o schimbare fundamentală în fotbalul vâlcean. Voi face din fotbal și din interesul membrilor afiliați singurele preocupări ale echipei AJF, având lângă mine o echipă de profesioniști, care are performanța ca singur orizont posibil. Vreau să demonstrez că a fi cu adevărat preocupat înseamnă să îți faci bine treaba, să dai tot ceea ce ai mai bun, să fii cinstit și drept, oriunde și oricând”, a anunțat Adrian Comănescu în programul de candidatură.

Cel mai probabil, președinte la Comisia de Arbitri va fi Augustus Constantin, membru în Comisia Centrală de Arbitri, numele acestuia fiind anunțat de actualul câștigător în momentul lansării candidaturii. După 12 ani petrecuți la AJF, Daniel Demetrescu rămâne observator AJF și a anunțat că se va dedica matematicii.

Pentru postul de vicepreședinte au fost doi candidați, Lucian Munteanu și Grigore Tomoioagă. Fost președinte la Damila și CSM, Lucian Munteanu s-a impus detașat, cu 47-21, în timp ce opt voturi au fost anulate. Deoarece membrii afiliați s-au grăbit să plece, nu a mai avut loc și scrutinul pentru alegerea membrilor Comitetului Executiv.

Constantin Pintilie, final de mandat după 12 ani

Fost fundaș la Chimia și fost arbitru de primă divizie, Constantin Pintilie (67 ani), a câștigat trei mandate și a condus timp de 12 ani fotbalul județean din Vâlcea.

Născut la Drăgășani, Pintilie a activat toată cariera sa de fotbalist la Chimia, cu care a jucat 41 de meciuri în Divizia A și a câștigat Cupa României în 1973, după care a devenit arbitru. Fostul jucător al Chimiei a subliniat că a îmbunătățit activitatea AJF în cei 12 ani de mandat. „Când am preluat AJF Vâlcea, nu avea nimic în dotare, am căutat să o dotez și să îmbunătățesc activitatea, sunt sigur că am și reușit. E posibil să fi făcut și greșeli, sunt om, dar singurul lucru care mi-l puteți reproșa este activitatea arbitrilor, altceva nimic. Niciodată nu am luat decizii împotriva echipelor. L-am susținut pe Daniel Demetrescu, am fost o echipă la AJF. Mulțumesc membrilor Comitetului Executiv, au fost oameni admirabili, comisiilor AJF, oamenilor cu care am lucrat, în mod deosebit lui Daniel Demetrescu, tot ce este azi din punct de vedere electronic este doar munca lui”, a spus fostul fotbalist al Chimiei, Constantin Pintilie.

Răzvan Burleanu: „Trebuie să vă mândriți cu SCM și Hidro”

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a vorbit membrilor afiliați la AJF despre strategia FRF de dezvoltare a sportului rege și a menționat activitatea de la SCM și Hidro.

„Nu e ușor să conduci FRF, nici un AJF, nici un club, dar principiile sunt cele mai importante, dincolo de presiuni și interese, încercați să fiți dumneavoastră și să vă gândiți la dezvoltarea fotbalului. La FRF veți găsi mereu o ușă deschisă. Ar trebui să vă mândriți cu cele două cluburi, SCM Râmnicu Vâlcea a reușit să joace în Liga Elitelor, nu e deloc ușor, iar Hidro a reușit la U15. Se face o treabă bună la cele două cluburi, aveți juniori la echipele naționale, aveți jucători tineri și talentați și în primul unsprezece la Horezu. Avem patru zone extrem de importante care sintetizează toată activitatea noastră, anume competiție, selecție, pregătire a antrenorilor și partea de infrastructură. Știu că vă este greu cu cheltuielile la finalul săptămânii, dar faceți parte din cea mai importantă mișcare socială din țară, e nevoie să continuați în această direcție, să dezvoltați fotbalul, trebuie să avem copii sănătoși”, a anunțat Răzvan Burleanu.

Președintele FRF a apreciat și activitatea lui Constantin Pintilie la AJF. „Domnul Pintilie a avut o activitate extraordinară în cei 12 ani, vreau să îi mulțumesc, în ultimii 2-3 ani am avut chiar o colaborare extraordinară și dânsul se va regăsi în continuare în structurile FRF. În amintirea cupei din 1973, avem un tricou special pentru domnul Pintilie, este singurul șef de AJF care a fost și jucător dar și arbitru de Divizia A”, a menționat președintele FRF.

Articol scris de Adi Georgescu

Pe aceeași temă