ACB Ineu a rezolvat ecuația promovării în Liga 3 în ultima jumătate de oră a jocului cu echipa satului Dănceu. Campioana de la Mehedinți a avut în poartă un atacant

Mircea OGLINDOIU, Călin MNERIE 20 Jun. 2022, 14:28 Liga 4

Campioana județeană din Arad, ACB Ineu, este deja cu un picior în Liga 3, după ce în prima manșă a barajului pentru promovare, a dispus, pe teren propriu, cu scorul de 5-0 de Recolta Dănceu, campioana județului Mehedinți în 2022.

ACB Ineu a rezolvat din tur ecuația promovării în Liga 3 din barajul cu Recolta Dănceu

Toate golurile s-au marcat în ultima jumătate de oră a jocului, ”balul” fiind deschis de Dan Mânărean, în minutul 66. Peste doar un minut, David Florea a dus scorul la 2-0, iar Andrei Răsvanță (73, 88) și Radu Șerban (80) au completat lista marcatorilor.

O victorie facilă a Ineului, conturată însă pe finalul jocului, spre nemulțumirea antrenorului Cristian Sculici.

De precizat că Recolta l-a avut între buturi pe atacantul Ștefan Laurențiu, autor a cinci goluri pe parcursul sezonului 2021-2022, din Liga 4 Mehedinți! Incert, portarul titular Cosmin Ilie a luat loc pe banca de rezerve.

Cristian Sculici: ”Returul nu va fi un meci de vacanță, nu credem că adversarul se va preda”

”Mă așteptam la mai mult în prima repriză, mi-am dorit să dăm gol, să desfacem adversarul, dar am ratat în câteva rânduri din faze foarte bune. La pauză, le-am spus băieților să creadă în ei, că adversarul sigur va cădea fizic și era nevoie luciditate în fața porții. Au fost suficiente primele două goluri, unul după altul, pentru ca adversarul să cadă psihic și fizic. Puteam marca și mai mult, dar până la urmă ne-am oprit la 5 goluri. Am și avut schimbări foarte bune, Balaci a intrat cu plus și cu viteza lui a creat panică pe partea stângă și a contruit la câteva goluri. Mai remarc și eficiența lui Răsvanță, care din două oportunități a marcat tot de atâtea ori. Ne pregătim pentru retur, fiindcă nu va fi un meci de vacanță, nu credem că adversarul se va preda. Îi voi ține concentrați pe băieți, mai sunt 90 de minute până să ne putem bucura de promovare”, a spus Cristian Sculici, conform Sport Arad.

”Am picat fizic”, a spus mehedințeanul Cosmin Munteanu

Antrenor în acte la Recolta, Cosmin Munteanu crede că diferența de scor este mult prea mare, mai ales că și mehedințenii au avut două oportunități bune de a marca.

”Cred că am făcut o partidă foarte bună până în minutul 65. În prima repriză am avut o ocazie clară de a marca, singur cu portarul. Dacă deschideam noi scorul, se schimba cursul jocului. Am luat primele 2 goluri în doar un minut, după care am picat fizic. Noi nu facem antrenamente zi de zi, ci ne întâlnim doar la jocuri. La noi în Mehedinți, campionatul nu e la fel de valoros ca cel din Arad. oricum, după părerea mea, rezultatul nu reflectă realitatea din teren. Și la 3-0 am avut o ocazie mare și dacă se termina 3-1, promovarea se juca la Dănceu. Acasă la noi, va fi mult mai greu pentru Ineu. Ne vom mobiliza mai bine”, a spus Munteanu, la Radio Timișoara.

Returul este programat sâmbătă, de la ora 17:30, pe stadionul Recolta din Dănceu.

Ineu va reveni în Liga 3, după 7 ani

Dacă echipa satului Dănceu, înființată în 1974, n-a jucat niciodată în eșalonul trei, Municipiul Ineu a avut în trecut inclusiv reprezentantă în Liga 2, pe când echipa se numea FC Tricotaje, în perioada 2003-2005. Sub titulatura CS Ineu, echipa a retrogradat în 2015 din Liga 3. Clubul inițial s-a numit Victoria Ineu și a fost înființat în 1920. A jucat pentru prima dată în Liga 3 în 1978.

Județul Arad a avut cinci echipe în sezonul recent încheiat de Liga 3, toate în Seria 8: Crișul Chișineu Criș, Șoimii Lipova, Gloria Lunca Teuz Cermei , Progresul Pecica și Frontiera Curtici, ultima retrogradată, după ce promovase vara trecută.

Județul Mehedinți a fost reprezentat doar de echipa Viitorul Șimian, promovată vara trecută, după ce a eliminat Minerul Costești, din Vâlcea. Șimianul a activat în Seria a 7-a a Ligii 3.

ACB Ineu (Arad) – Recolta Dănceu (Mehedinți) 5-0

ACB Ineu: Merșca – Varga (Cahill 64), Karmanoczky, Șerban, Hulbăr – Zdrențan (Wilmer 79) – Voștinar, Florea, Spătaru (Balaci 64), Mâneran (Francklin 81) – Banam (Rășvanță 64)
Antrenor: Cristian Sculici

Recolta Dănceu: L. Ștefan – Crăiașu, Tăerel (Pavel 63), Băloi, Piciorgros – Făiniși, Ciobanu, Pitulicu, Boboescu (Văcuță 46 ) – Negrescu, Mangu (Țogoe 74)
Antrenor: Cosmin Munteanu

Stadion: Central (Ineu – Arad); Spectatori: 500; Arbitru: Claudiu Gaitin (Timișoara); Asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Patrik Ștefan Sandu (Timișoara); Observatori: Sorin Ciotlăuș (Deva) și Dorin Micșa (Timișoara).

Foto: Sport Arad

https://liga2.prosport.ro/liga-4/phoenix-buzias-a-castigat-prima-mansa-a-barajului-cu-cso-turceni-vialli-a-scos-un-penalty-ratat-de-doua-ori-la-final-a-fost-scandal-cu-antrenorul-gorjenilor-implicat-19235254

https://liga2.prosport.ro/liga-4/olimpic-zarnesti-si-inter-stars-sibiu-au-incheiat-la-egalitate-mansa-tur-a-barajului-de-promovare-in-liga-3-dupa-ce-brasovenii-au-inscris-inca-din-secunda-20-promovarea-se-decide-la-sibiu-19235246

https://liga2.prosport.ro/liga-3/19235241-19235241

https://liga2.prosport.ro/liga-4/meciurile-tur-ale-barajului-de-promovare-in-liga-3-se-vor-disputa-doar-19-nu-21-astfel-ca-stim-deja-primele-doua-echipe-care-au-dreptul-sa-participe-in-noul-sezon-al-celui-de-al-treilea-esalon-19235210

https://liga2.prosport.ro/liga-4/primele-doua-echipe-promovate-in-liga-3-silvicultorul-maieru-si-gloria-baneasa-profita-de-problemele-campioanelor-din-bihor-si-tulcea-si-urca-in-esalonul-superior-fara-sa-mai-joace-baraj-19235168

https://liga2.prosport.ro/liga-4/acb-ineu-este-campioana-judetului-arad-si-a-zdrobit-adversarul-direct-pentru-obtinerea-titlului-in-liga-4-iar-promovarea-in-liga-3-ar-trebui-sa-fie-o-formalitate-19232683

https://liga2.prosport.ro/liga-4/recolta-danceu-noua-campioana-a-judetului-mehedinti-vrem-sa-promovam-in-liga-3-19233698

Mircea OGLINDOIU, Călin MNERIE 20 Jun. 2022, 14:28 Liga 4
Pe aceeași temă