Antrenorul din ultimii zece ani al unei echipe din Liga 3 și-a anunțat plecarea: ”Le-am promis ceva jucătorilor, nu s-a putut rezolva și nu mai pot continua așa.” Primarul și președintele clubului își asumă vina și speră să-l convingă să revină

Călin MNERIE 18 Dec. 2023, 12:55 Liga 3
Antrenorul din ultimii zece ani al unei echipe din Liga 3 și-a anunțat plecarea: ”Le-am promis ceva jucătorilor, nu s-a putut rezolva și nu mai pot continua așa.” Primarul și președintele clubului își asumă vina și speră să-l convingă să revină

Final de an agitat la ACB Ineu, acolo unde antrenorul Cristian Sculici și-a anunțat plecarea și odată cu el și Adrian Palade, directorul sportiv al clubului din județul Arad.

Echipa retrogradată la finalul sezonului trecut și invitată înapoi în campionat de FRF se află acum, după 15 etape din sezonul regular al Ligii 3, pe ultimul loc în Seria 8, e serios amenințată cu o nouă retrogradare sportivă, dar motivele demisiei antrenorului sunt legate de restanțele financiare neonorate de conducere și autoritățile locale.

Cu atât mai mult cu cât Sculici a fost cel care le-a garantat jucătorilor că-și vor lua salariile restante până la data de 15 decembrie. Acest lucru nu s-a întâmplat și – probabil – nici nu se va întâmpla în acest an sau cel puțin nu în totalitate. Majoritatea jucătorilor au restanțe salariale din august încoace, iar antrenorii de la Centrul de copii și juniori au restanțe și mai mari.

Cristian Sculici și-a anunțat despărțirea de ACB Ineu: ”Nu s-a putut rezolva cu restanțele bănești, iar eu nu mai pot continua așa”

Antrenorul principal al ACB Ineu vorbește despre probleme cronicizate la club, pe care nu le vede rezolvate în așa fel încât partea sportivă să nu fie afectată.

”Sigur că rezultatele nu au fost dintre cele mai bune și nu aș vrea să se creadă că ne ascundem în spatele problemelor financiare existente la club. Doar că, din punctul meu de vedere, jucătorii, antrenorii și familiile lor trebuiau să aibă parte de Sărbători liniștite, dacă tot au suferit pe tot parcursul toamnei. Eu le-am promis ceva, adică am dat termen data de 15 decembrie pentru încasarea restanțelor bănești. Nu s-a putut rezolva, iar eu nu mai pot continua așa. Dincolo de prezent, în acest fel se compromite și viitorul. La ora aceasta noi ar fi trebuit să știm pe cine mai contăm sută la sută și la primăvară și să începem discuțiile pentru întărirea lotului, în așa fel încât să avem șanse să ne batem pentru salvarea de la retrogradare. Îmi pare rău că s-a ajuns aici, sunt foarte pesimist și doar o minune mă va putea întoarce din drum. Sper să se găsească o variantă de continuitate și fără mine, nu influențez niciun coleg antrenor sau vreun jucător, fiecare decide pentru el”, afirmă Cristian Sculici, cel care în luna ianuarie ar fi avut exact un deceniu la cârma echipei din Ineu, în Ligii 3 și 4.

Cel mai probabil și membrii staffului tehnic al ACB-ului, în special ”secunzii” Teodor Mihuț și Marcel Ponta, ar putea face un pas înapoi.

 

Primarul din Ineu, Călin Abrudan: ”Cristian Sculici ar fi trebuit să discute cu mine înainte să-și ia un angajament în fața jucătorilor”

Promisiunile lui Sculici se bazau în special pe tranșa de aproximativ 2,3 miliarde de lei ce ar fi trebuit să intre în conturile clubului de la Consiliul Local Ineul, pe bază de proiect.

”Într-adevăr, e un subiect delicat cel al clubului și al echipei de fotbal. Personal, nu am fost de acord cu o serie de decizii manageriale, legate în special de existența echipei a doua și de cheltuielile cu unii jucători străini și asta le-am spus-o și celor din conducerea clubului și antrenorului Cristian Sculici. Pe de altă parte, știm că s-a semnat un contract și conform acestuia trebuie să virăm o anumită sumă în contul clubului și o vom face, însă nu știu acum exact când. La Ineu avem destule proiecte în derulare, pe co-finanțare, unele dintre ele le încheiem chiar în acest an și, cu tot respectul pentru sportivi, sunt prioritare pentru comunitatea noastră. Chiar dacă vom mai aloca o sumă către club în acest an, poate între Crăciun și Revelion, e clar că nu va fi întreagă, iar restul va veni undeva la începutul anului viitor. Îmi pare rău că antrenorul Cristian Sculici și-a luat un angajament în fața jucătorilor, ar fi trebuit să discute cu mine înainte să o facă și îi spuneam exact cum stau lucrurile. Probabil, la vară, conducerea orașului se va implica și mai mult la club, la echipă, fotbalul nu va muri, doar activitatea trebuie eficientizată la maximum”, a declarat primarul orașului Ineu, Călin Abrudan.

Adrian Lapte: ”Rezultatele echipei reflectă munca sau greșelile făcute de conducerea clubului”

Conducerea ACB Ineu își asumă în special vina pentru deriva sportivă a echipei.

”O spun din capul locului că, din punctul meu de vedere, rezultatele echipei reflectă munca sau greșelile făcute de noi, cei din conducerea clubului. În vară, am restructurat mult lotul și am pus la dispoziția staffului tehnic o garnitură de jucători destul de subțire. Speram ca în septembrie sau cel târziu în octombrie să vină cei patru-cinci jucători africani care, după evaluarea noastră, erau cel puțin la nivelul lui Mendy (n.r. – fundașul plecat la Universitatea Craiova de la Ineu). Peste toate, am avut ghinion cu accidentările și suspendările, antrenorul Cristi Sculici nu a putut alinia niciodată o așa-zisă formulă de bază, ca să nu mai vorbesc despre arbitraje. Cred că la doar două meciuri, cel de la Cermei și acasă, cu Poli, nu am fost dezavantajați. În rest, am fost vânați, hăituiți.
Ajungând la partea financiară, au fost și sunt patru componente în alcătuirea bugetului, primăria Ineu, eu și Roland Szabo, plus sponsorii. Nu vreau acum să spun cine și cât a dat și cine e principalul vinovat pentru această situație. Poate la capitolul sponsori am stat cel mai rău, căci doar unul dintre ei și-a onorat promisiunile. Sunt convins că autoritățile locale se vor achita față de echipă mai repede sau mai târziu, îmi pare rău că antrenorul Cristian Sculici și, probabil, și Adi Palade au luat o decizie atât de radicală. Noi vom încerca încă să-i întoarcem din drum, dar, dacă nu vom putea, trebuie să găsim o cale de a rezolva problemele și a ne continua activitatea. Nu m-am gândit încă la numele vreunui înlocuitor al lui Cristi Sculici, căci l-am considerat și-l consider și azi antrenorul nostru”
, a mărturisit Adrian Lapte, președintele echipei din Ineu.

ACB Ineu este ultima în Seria 8 a Ligii 3

Ineuanii au intrat în vacanță de miercuri, 13 decembrie, însă la această oră nu există planuri pentru reunire sau un program de pregătire pentru iarnă.

ACB ocupă ultimul loc, 10, în Seria 8 a Ligii 3, cu doar 6 puncte strânse în 15 etape și până la intrarea în play-out mai joacă în deplasare la Oradea, cu liderul FC Bihor, acasă cu Avântul Periam și pe terenul colegilor de suferință de la CS Socodor.

Clubul are și echipa a doua, care este și ea ultima în Liga a 4-a Arad, cu 7 puncte acumulate.

  • Din Seria 8 a Ligii 3, ACB Ineu, CS Socodor, Avântul Periam și Gloria Lunca Teuz Cermei sunt matematic în play-out, iar FC Bihor Oradea este singura echipă calificată în play-off cu trei etape rămase de disputat din sezonul regular.

Foto: Sport Arad

https://liga2.prosport.ro/liga-3/afc-cmpulung-muscel-reziliaza-cu-jucatorii-importanti-19296254

https://liga2.prosport.ro/liga-3/foresta-suceava-tinte-nerealiste-pentru-2024-19296214

https://liga2.prosport.ro/liga-3/minaur-depunctata-pentru-cateva-ore-de-frf-din-cauza-litigiului-cu-vasile-miriuta-19296076

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-santa-a-decis-sa-si-incheie-cariera-de-antrenor-19296061

https://liga2.prosport.ro/liga-3/analiza-11-echipe-din-liga-3-sunt-matematic-calificate-in-play-off-iar-jumatate-din-locurile-pentru-play-out-sunt-ocupate-cu-trei-etape-inainte-de-finalul-sezonului-regular-19296050

Călin MNERIE 18 Dec. 2023, 12:55 Liga 3
Pe aceeași temă