ACB Ineu a defilat și la Dănceu și urcă pe scena Ligii 3 după 6 ani de zile! Recolta din Mehedinți a fost bună doar de ”adunat” goluri

Autori: Călin MNERIE, Mircea OGLINDOIU Publicat: 27 Jun. 2022, 13:25 Liga 4
ACB Ineu a defilat și la Dănceu și urcă pe scena Ligii 3 după 6 ani de zile! Recolta din Mehedinți a fost bună doar de ”adunat” goluri

După 6 ani, Ineul, campioana Aradului în 2022, revine pe scena eșalonului terț la capătul unui baraj câștigat fără probleme în fața celor de la Recolta Dănceu, câștigătoarea Ligii a 4-a Mehedinți.

După 5-0 în Țara Zărandului, ACB Ineu s-a impus cu 6-2 și în comuna din județul Mehedinți, în fața a aproximativ 250 de spectatori dornici să vadă spectacol. Și au văzut opt goluri pe terenul reînsămânțat din Dănceu, acolo unde au debutat pentru Ineu și cei trei senegalezi sosiți luni în România. Mendy, Ndoye și Toure chiar au fost titulari pentru ”alb-albaștri”, ca și camerunezul Cahill, de altfel. Celălalt ”leu” din tabăra Ineului, Francklin, a intrat și el după pauză și a adus, la rându-i, un plus.

ACB Ineu a defilat cu Recolta Dănceu în barajul de promovare în Liga 3: 11-2 la general

Recolta Dănceu a încercat să-și ia tare adversarul în speranța unei minuni și Merșca a avut treabă la șutul lui Boboescu. A fost un simplu foc de paie, căci după situații marca Toure și Ndoye a căzut și golul de 0-1, care – practic – a închis orice calcule. În minutul 23, Dan Mâneran l-a bătut pe Ștefan cu o ”scăriță” din lateral drepta, de la aproximativ 13 metri.

Dănceul a acuzat lovitura și a mai încasat două goluri până în minutul 40. Mai întâi, a înscris camerunezul Ntchiuda Cahill, cu un șut direct dintr-o lovitură liberă de la 21 de metri, pentru ca desprinderea să vină din stângul căpitanului Georgian Hulbăr, care a combinat rapid cu Ndoye și l-a bătut pe Ștefan din interiorul careului. Chiar înainte de intrarea la cabine, mehedințenii au punctat pentru prima oară în ”dubla” de baraj cu reprezentanta Aradului, prin Alin Băloi, care l-a surprins cu un șut la colțul scurt pe Merșca.

Promovarea era, însă, demult jucată, iar stafful tehnic al Ineului și-a permis să facă trei înlocuiri încă de la pauză. Nici măcar eliminarea senegalezului Ndoye, pentru o lovitură aplicată fără minge unui adversar, nu a echilibrat meciul, dimpotrivă. Oaspeții au continuat să facă legea și David Florea și-a dus echipa la 4-1, după un șut la firul ierbii de 20 de metri. Era minutul 53, iar după alte 13 minute a punctat și Andrei Răsvanță. Atacantul de 20 de ani al ACB-ului, care reușise în tur ”dubla”, a marcat și în manșa secundă cu o ”torpilă” sub transversală. Forcingul Ineului s-a încheiat după 72 de minute cu reușita cu numărul doi a lui David Florea, care a înscris plasat, de la 12 metri, lateral dreapta.

Concluzia barajului au scris-o mehedințenii, cu reușita de 2-6, venită din piciorul ”vedetei” Alex Crăiașu, de la marginea careului.

  • Recolta Dănceu: Dănceu: Ștefan (C. Munteanu 81) – Pitulicu, Tafrel (M. Pavel 46), Piciorgros, Ciobanu – Făiniș, Băloi (Togoe 53), Văcuța (Crăiașu 46), Boboescu – Negrescu, Mangu (Bătăiosu 81)
    Rezerve neutilizarte: Bruca – Rapcea, Ghițoaica, Mari
    Antrenor: Cosmin Munteanu
  • ACB Ineu: Merșca (Tulcan 69) – Voștinar, Mendy (Wilmer 80), Șerban (Francklin 46), Hulbăr – Zdrențan – Cahill, Florea, Ndoye, D. Mâneran (Jurj 46) – Toure (Răsvanță 46)
    Rezerve neutilizate: Balaci – Varga, Spătaru, Banam
    Antrenor: Cristian Sculici
  • Stadion: Recolta (Dănceu – Mehedinţi); Arbitru: Claudiu Andrei Filip (Craiova); Asistenți: Gică Sandocan Ionel Albulescu (Turburea – Gorj) și Laurențiu Anghel (Craiova); Observatori: Ioan Tudorică (Râmnicu Vâlcea) și Mihai Lăzărescu (Târgu Jiu).

Cosmin Munteanu: ”Ca și valoare fotbalistică suntem lângă ei, dar diferența a făcut-o partea fizică”

Recolta Dănceu s-a dovedit un simplu sparring partner pentru ineuani și era greu să fie altfel, atâta timp cât mehedințenii nu fac nici măcar un antrenament între jocurile oficiale.

”S-a văzut valoarea jucătorilor lor, mai ales că ei se și pregătesc zi de zi, pe când noi ne întâlnim doar la meciuri. Ca și valoare fotbalistică suntem sus, acolo, lângă ei, căci majoritatea dintre noi am jucat fotbal pe la Liga 2-a, Liga 3-a, dar diferența a făcut-o partea fizică. Ei au alergat foarte mult, noi am căzut. Iar în fotbal dacă alergi ai și posesie, dacă nu, pierzi ușor mingea. În plus, Ineul are o echipă destul de tânără, parcă cel mai bătrân jucător al lor, în afara portarului, are vreo 29 de ani și asta s-a simțit. Mai departe, după părarea mea, cei de la Ineu mai au nevoie de întăriri. Liga a 3-a e altceva, mai ales în zona aceea cu Timișoara, Arad, unde sunt echipe foarte bune”, a spus Cosmin Munteanu.

”Cunoscându-l pe domnul primar, Dănceul să va bate și la anul la locul 1 și la promovare”

Antrenorul-jucător al Recoltei a intrat și el pe final de meci între buturi, în locul lui Ștefan.

”După 10 ani de zile am revenit, am intrat în poartă, a fost o rugăminte a marelui și inimosului primar de la Dănceu, pe care pe această cale țin să-l felicit pentru tot ceea ce a făcut aici. Cunoscându-l pe domnul primar tot timpul s-a bătut la locul 1 și-i place să fie acolo. Așadar, cred că și la anul se va bate la campionat și promovare. Dacă ar mai fi și alți primari ca dânsul, fotbalul din județul Mehedinți ar arăta altfel. Chiar și în fotbalul de la sate ar trebui să se pună antrenori, care să înceapă să lucreze mult cu copiii. Știți cum se spune, de la țară vin și domnii…Iar pepiniera fotbalistică din județul Mehedinți să se dezvolte și la sate. Dănceul este un exemplu prin terenul pe care-l oferă și cred că ar trebui să fie cât mai multe de acest gen. Când e aria de selecție mare apar și talentele, când nu culegem nu alegem”, a adăugat Munteanu, antrenor cu portarii la clubul privat Luceafărul Drobeta Turnu Severin.

Cristian Sculici: ”A fost diferență ca și valoare individuală, dar și ca și pregătire”

ACB Ineu a confirmat calculele hârtiei, echipa din Țara Zărandului câștigând un campionat destul de tare, cel al Aradului, în fața unor formații cu jucători bine plătiți, care fac cel puțin două-antrenamente pe săptămână.

”A fost diferență ca și valoare individuală, dar și ca și pregătire în primul rând, drept dovadă că în meciul de acasă am dat toate cele cinci goluri în ultimele 24 de minute. Probabil că, după rezultatul de 5-0, astăzi echipa gazdă nu a sperat prea mult, am reușit să marcăm în prima repriză, ne-am făcut jocul mai ușor. Îmi pare rău de acea eliminare care, din punctul meu de vedere, nu a fost nici măcar fault, dar îmi pare rău și de jucătorul de care Ndoye s-a ciocnit. Până la urmă, rămâne promovarea, astăzi sărbătorim și de mâine ne gândim la următorul sezon. Acum că au trecut toate, pot spune cum au stat lucrurile cu echipa din Dănceu. Am văzut-o la ultima etapă, de la Vânători și nu a fost ușor să țin pentru mine concluziile și bine am făcut. Spun asta că am avut surpriza ca la manșa tur de la acest baraj să fie schimbați vreo 8-9 jucători, care au fost peste cei văzuți de mine în campionat. Dar, chiar și așa, diferența dintre cele două echipe a fost destul de mare”, a precizat Cristian Sculici, antrenorul principal al ineuanilor.

”Avem o strategie ce pleacă de la centrul de copii și juniori, iar jucătorii străini ar trebui să aducă o altă mentalitate”

Ce urmează pentru ACB în Liga 3, există intenții și pentru o viitoare promovare?

”Avem o strategie ce pleacă de la centrul de copii și juniori, care e destul de bine dezvoltat, cu copii talentați pe care vrem să-i promovăm la Liga 3-a. Acum îi avem și pe acești jucători străini, care ar trebui să aducă atât plusul calitativ, cât și cel de mentalitate în cadrul lotului. O s-o luăm treptat meci cu meci, nimănui nu-i place să piardă, iar când vom trage linia vom vedea dacă avem ce aduna. Nu avem vreun obiectiv măreț, dar, bineînțeles, nu vrem să revenim după un an în Liga a 4-a.  Eu personal mi-aș dori să fac performanță la Ineu, dar nu depinde doar de mine, ci de mai mulți factori. Treptat, la Ineu a început să se investească în infrastructură și nu de anul acesta și chiar începem să culegem primele roade. S-a investit foarte mult în copii și sperăm să fim o rampă de lasare pentru cât mai mulți dintre ei și apoi, de ce nu, să facem un pas mai sus cu echipa când vom avea toate lucrurile puse la punct. Eu am făcut un proiect pe 10 ani la Ineu, iar în doi-trei ani cam asta ar trebui să urmeze, Liga 2-a. Dar, repet depinde de mulți factori și mai ales de situația financiară, până la urmă ea este importantă la orice club din România și nu numai”, a adăugat Sculici.

Autori: Călin MNERIE, Mircea OGLINDOIU Publicat: 27 Jun. 2022, 13:25 Liga 4
Pe aceeași temă