Vești bune la Bucovina Rădăuți. Jucătorii au primit o parte din restanțe și pot începe noul an cu banii la zi. Ce se întâmplă cu ajutorul din partea autorităților locale

Autor: Andrei PASCU Publicat: 29 Dec. 2020, 21:35 Liga 3
Vești bune la Bucovina Rădăuți. Jucătorii au primit o parte din restanțe și pot începe noul an cu banii la zi. Ce se întâmplă cu ajutorul din partea autorităților locale

Bucovina Rădăuți termină anul pe un loc care o face chiar să viseze la promovarea în Liga 2. E pe poziția a 3-a în Seria 1 din Liga 3, dar problemele financiare există și pot afecta echipa. Momentan, s-a rezolvat însă o parte din ele, iar jucătorii și-au primit un procent din restanțele salariale, potrivit antrenorului Iulian Ionesi.

Iulian Ionesi: ”Vom avea parte de susținere din partea autorităților locale” 

Există promisiuni, în cadrul clubului, că anul nou i-ar putea prinde pe fotbaliști cu banii la zi. O altă veste care dă încredere că parcursul bun poate fi continuat și în 2021 este reprezentată de faptul că susținerea autorităților locale va continua. Bucovina Rădăuți va primi și în viitor bani publici, deși acum ceva timp lucrurile nu erau foarte clare.

Am primit garanții că și anul viitor vom avea parte de susținere din partea autorităților locale. De asemenea, am convenit să înființăm cu centru de copii și juniori cu 6 grupe și să ne axăm pe creșterea talentelor din zona noastră. Pentru retur nu avem trasat un obiectiv, dar vom face tot ceea ce ține de noi pentru a avea rezultate cât mai bune”, a spus Iulian Ionesi, citat de Monitorul Suceava.

Echipa clasată pe locul 3 în Seria 1 din Liga 3 la finalul anului nu are un buget mare și tocmai din acest motiv, dacă Primăria Rădăuți nu mai continua să ajute financiar, puteau apărea probleme. Bugetul pentru acest sezon este de 600.000 de lei.

Probleme cu banii sunt și în Liga 2

Și în Liga 2 sunt probleme, la Fotbal Comuna Recea. Nu va mai primi sprijin financiar din partea Consiliului Local Recea, după cum s-ar fi stabilit în cadrul celei mai recente ședințe. La mijloc ar fi, foarte probabil, anumite dispute din planul politic.

Dar asta nu e tot. O altă veste proastă a venit pentru Fotbal Comuna Recea zilele trecute. Riscă să nu mai primească finanțare nici de la autoritățile județene, începând cu perioada imediat următoare, din 2021. Dacă după promovarea în Liga 2, la finalul sezonului trecut de Liga 3, Consiliul Județean Maramureș a aprobat ajutorul financiar pentru echipă cu 800.000 de lei, există posibilitatea ca situația să nu se mai repete și anul care vine.

Foto: CSM Bucovina Rădăuți

 

 

 

 

Autor: Andrei PASCU Publicat: 29 Dec. 2020, 21:35 Liga 3
Pe aceeași temă