Unirea Slobozia a depus dosarul de certificare pentru Liga 2. Anunțul clubului

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 31 May. 2020, 15:32 Actualizat: 31 May. 2020, 14:57 Liga 3
Unirea Slobozia a depus dosarul de certificare pentru Liga 2. Anunțul clubului

Unirea Slobozia se află în fața promovării în Liga 2, iar în acest sens a început să facă demersurile în vederea obținerii dreptului juridic de participare. Până la disputarea meciului de baraj pentru câștigarea campionatului în Seria 2 a Ligii 3, echipa din Slobozia a anunțat că a depus dosarul de certificare. Acesta a fost înaintat Federației Române de Fotbal joi. Liderul Seriei 2 afirmă în comunicatul emis că îndeplinește toate criteriille pentru primirea acordului de a juca în Liga 2.

Unirea Slobozia: ”Clubul îndeplinește condițiile cu brio”  

În cadrul ședinței desfășurate de Comitetul de Urgență al FRF, pe 15 aprilie, s-a decis modificarea termenelor stabilite inițial pentru obținerea certificatelor de participare în Liga 2, pentru sezonul următor. Procesul de verificare are loc la data de 30 mai, iar termenele de depunere a dosarelor se fac în ultimele cinci zile premergătoare procesului, în funcție de campionat și de pozițiile din clasamente. Astfel, zilele în care echipele din Liga 3 puteau să-și depună dosarele erau 28 mai, pentru locurile 1 din Seria 1 și Seria 2, și 29 mai, pentru  locurile 1 din celelalte trei serii.

AFC Unirea 04 Slobozia a depus joi, 28 mai, dosarul de certificare pentru noul sezon al ligii a 2-a, dosarul în sine vizând îndeplinirea anumitor condiţii de licențiere, pe care clubul nostru le îndeplinește cu brio încă din momentul depunerii, criterii sportive, juridice, financiare, infrastructură și personal”, se arată pe pagina de Facebook a echipei Unirea Slobozia.

Pentru începerea procesului de bază a fost aleasă data de 30 mai, iar în perioada următoare, pentru procesul obținere a certificatului de participare în noul sezon de Liga 2, mai urmează trei termene:

  • Termen de depunere a declarației de exactitate și exhaustivitate (art. 7 din Anexa I): 25 iunie – data unică de depunere a Declarației de exactitate și exhaustivitate
  • Termen de soluționare a cauzelor de către Comisia de Disciplină și Etică a FRF (art. 12 din Anexa I): 6 – 10 iulie – termen de judecare a contestațiilor la Comisia de Disciplină
  • Termen de soluționare a recursurilor de către Comisia de Recurs a FRF (art. 13 din Anexa I): 20 – 24 iulie – termen de soluționare a recursurilor împotriva hotărârilor pronunțate de Comisia de Disciplină și Etică a FRF

Unirea Slobozia va disputa o ”dublă” pentru accederea în Liga 2

Unirea Slobozia va juca baraj pentru promovarea în Liga 2, în dublă manșă cu locul 2, Mostiștea Ulmu. Adversara ar putea însă să se schimbe, pentru că CS Afumați, locul 3, a depus o contestație către Federația Română de Fotbal, în care anunță că într-un meci disputat pe 6 septembrie anul trecut, împotriva echipei Înainte Modelu, aceasta din urmă a folosit un jucător care nu avea drept de joc. Meciul s-a terminat 1-1, iar dacă echipa din Afumați va fi desemnată câștigătoare la ”masa verde”, atunci va merge la baraj în locul celor de la Mostiștea Ulmu.

Meciuri de baraj vor mai avea loc în Seria 3, între Progresul Spartac și CSM Slatina, și în Seria 5, între Fotbal Comuna Recea și Minaur Baia Mare. În Seria 1 și Seria 4, Aerostar Bacău și U Craiova 1928 SA au fost desemnate campioane, întrucât aveau un avantaj mai mare de trei puncte față de locurile secunde.

Foto: AFC Unirea Slobozia 

 

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 31 May. 2020, 15:32 Actualizat: 31 May. 2020, 14:57 Liga 3
Pe aceeași temă