Progresul Spartac a făcut toate demersurile pentru obținerea dreptului juridic de a evolua în Liga 2, în sezonul următor. Urmează meciurile de baraj cu CSM Slatina

Răzvan STÎNGĂ 31 May. 2020, 16:46 Liga 3
Progresul Spartac a făcut toate demersurile pentru obținerea dreptului juridic de a evolua în Liga 2, în sezonul următor. Urmează meciurile de baraj cu CSM Slatina

Progresul Spartac a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că a depus dosarul de certificare în vederea participării în sezonul următor al Ligii 2, dacă va câștiga meciul de baraj cu CSM Slatina. Liderul Seriei 3 precizează că documentația cuprinde informații care vizează cinci criterii: sportiv, de infrastructură, de personal, juridic și financiar. Dosarul a fost depus joi, ziua în care Federația Română de Fotbal a hotărât că echipele clasate pe primul loc în anumite serii o pot face.

Progresul Spartac: ”Am depus toate eforturile necesare pentru a raspunde corect și complet exigențelor Ligii a II-a”

Conform programării facute de FRF, reprezentanții clubului Progresul Spartac au depus astăzi (n.r. – joi), de la ora 14.30, dosarul complet pentru certificarea la liga secundă în sezonul 2020-2021.

Documentația este structurată pe cinci criterii și anume: sportive, de infrastructură, de personal și administrație, juridice și financiare.

Desi este un club mic, finanțat in proporție de 100% din surse private, Progresul Spartac a depus toate eforturile necesare pentru a raspunde corect și complet exigențelor Ligii a II-a”, se arată în comunicatul emis de Progresul Spartac.

Progresul Spartac nu era de acord cu barajul la Liga 3 

Progresul Spartac va juca baraj pentru promovarea în Liga 2. Este pe primul loc în Seria 3, dar este la egalitate de puncte cu următoarea clasată, CSM Slatina, și nu îndeplinește criteriul impus de Federația Română de Fotbal pentru promovarea directă. Va juca în dublă manșă cu oltenii pentru deciderea echipei care urcă în eșalonul secund, dar, în câteva rânduri, în perioada de după anunțul FRF, finanțatorul și antrenorul echipei își expuneau nemulțumirile față de hotărâre, într-o discuție cu Liga2.ro.

Nu vom accepta în niciun caz scenariul incoerent și cu dedicație evidentă pentru unul sau două cluburi prezentat ieri de domnul Burleanu în cadrul videoconferinței cu reprezentanții ligii a treia. Suntem absolut convinși că, dacă pozițiile în clasament erau invers, în seria noastră și în cea de-a cincea, nu s-ar mai fi chinuit astăzi nimeni să inventeze baraje.

Credeam, naivii de noi, că la fotbal trebuie să fie promovată echipa cu cel mai bun joc și nu cea cu cei mai mulți bani! Evident, dacă un astfel de scenariu devine oficial, vom acționa pe toate căile legale pentru a-l contesta și, foarte probabil, vom boicota (și am invitat încă din timpul videoconferinței celelalte două cluburi afectate să ni se alăture) un astfel de baraj scos ’din joben’. Poate că suntem un club mic, dar nu vom accepta să fim călcați în picioare astfel”, a spus Gabriel Rădulescu, finanțatorul clubului Progresul Spartac.

Dacă chiar vrea să împace pe toată lumea, FRF are ca soluție să ne promoveze pe toți, locurile 1 și 2 din fiecare serie, și să facă în noul sezon două serii de 14 echipe la Liga 2. Dacă tot vreți neapărat să promovați niște echipe de pe locul 2, faceți două serii la Liga 2. Astfel micșorați și cheltuielile și împăcați pe toată lumea”, a comentat Andrei Erimia, antrenorul echipei.

Datele cu privire la disputarea celor două partide nu au fost încă decise de Federația Română de Fotbal, dar un anunț va fi făcut în perioada următoare. Situația barajului se mai regăsește în Seria 2 și Seria 5, unde vor avea loc partide între Unirea Slobozia și Mostiștea Ulmu, respectiv Fotbal Comuna Recea și Minaur Baia Mare.

Foto: Progresul Spartac 

 

 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/unirea-slobozia-a-depus-dosarul-de-certificare-pentru-liga-2-anuntul-clubului-19134203

https://liga2.prosport.ro/special/marturiile-zguduitoare-ale-unui-fost-jucator-al-gloriei-buzau-prins-in-echipa-care-truca-meciurile-la-pariuri-procurorii-de-la-dna-si-diicot-erau-fascinanti-nu-le-venea-sa-creada-ce-se-int-19134141

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aici-nu-e-vorba-de-mititelu-sau-de-ne-mititelu-marcel-puscas-pledeaza-de-ce-fc-u-craiova-trebuie-sa-joace-pe-ion-oblemenco-si-spune-cum-orasul-ar-19134183

https://liga2.prosport.ro/seria-1/incep-lucrarile-de-schimbare-a-gazonului-la-stadionul-echipei-csm-resita-cristian-bobar-spune-care-va-fi-primul-pas-si-pana-cand-trebuie-finalizat-totul-19134178

 

Răzvan STÎNGĂ 31 May. 2020, 16:46 Liga 3
Pe aceeași temă