Costin Lazăr vrea să promoveze cu Mostiștea Ulmu în Liga 2 și nu se teme de contestația echipei CS Afumați: ”Se face imediat după meci, nu când te trezești. Mi se pare irelevantă.” De ce poate pleca de la echipă în vară

Răzvan STÎNGĂ 01 Jun. 2020, 21:09 Liga 3
Costin Lazăr vrea să promoveze cu Mostiștea Ulmu în Liga 2 și nu se teme de contestația echipei CS Afumați: ”Se face imediat după meci, nu când te trezești. Mi se pare irelevantă.” De ce poate pleca de la echipă în vară

Mostiștea Ulmu poate fi una din echipele de Liga 3 care va obține promovarea la finalul acestui sezon. Costin Lazăr, fostul mijlocaș de la Rapid, este unul dintre oamenii cheie ai formației călărășene. Pe lângă funcția de antrenor secund, mai ajută echipa și din teren, prin experiența căpătată în atâția ani de fotbal. Într-o discuție cu Liga2.ro, Lazăr a vorbit despre posibilitatea ca un club mic, precum Mostiștea, să ajungă în Liga 2.

Costin Lazăr, despre contestația echipei CS Afumați: ”Jucătorii erau îngrijorați de situație, dar nu au de ce. Nu ar fi normal să meargă Afumați la baraj”

Are încredere în jucători că pot face o performanță notabilă pentru Ulmu, chiar dacă în ultimul timp s-a speculat pe seama faptului că ar putea să nu mai meargă la barajul de promovare.

În ciuda faptului că se află pe locul 2 în Seria 2, Mostiștea ar putea să fie devansată în clasament de CS Afumați. Aceasta din urmă a depus o contestație la Federația Română de Fotbal, în care solicită să câștige la ”masa verde” partida din 6 septembrie 2019 cu Înainte Modelu, pe motiv că adversarii au utilizat un jucător care nu avea drept de joc.

Meciul s-a terminat 1-1, iar în cazul în care FRF va da dreptate echipei din Afumați, atunci va trece peste Mostiștea Ulmu în clasament, cu un punct. Costin Lazăr este convins că această contestație nu va fi luată în calcul, pentru că ea trebuia făcută imediat după meci și nu acum, după aproape nouă luni.

”De marți începem antrenamentele. Suntem bine, contestația făcută de CS Afumați mi se pare irelevantă. Contestația se face imediat, nu când te trezești. Asta e, se încearcă… se încearcă să ajungă la baraj, iar alții să nu mai participe la baraj. Noi nu cerem nimic, vrem doar să jucăm, așa cum e normal. E posibil ca barajul să fie jucat la Călărași, dar momentan nu s-a hotărânt nimic. Nu știm nici data la care se dispută meciurile. Vom vedea, dar suntem pregătiți pentru ce va urma.

Așteptăm să vedem când vom juca. Vedem ce decide Federația Română de Fotbal, dar noi spunem că nu e corect să faci contestație abia acum. Normal, constațiile se fac imediat după meci. Eu am încredere că se va lua o decizie bună și vom juca barajul. Jucătorii erau îngrijorați de situație, dar nu au de ce. Nu ar fi normal să meargă Afumați la baraj”, a declarat Costin Lazăr pentru Liga2.ro.

Costin Lazăr vrea să înceapă cariera de principal în scurt timp: ”Deocamdată, mă pregătesc. Cel mai important e să o iei de jos, să te formezi. E posibil ca în vară să merg pe drumul meu”

Fostul mijlocaș ocupă funcția de antrenor secund la Mostiștea Ulmu, dar se gândește ca din vara acestui an să înceapă o carieră de principal. Vrea să pornească de jos, din ligile inferioare. În acest timp, de când a decis să renunțe, oarecum, la cariera de fotbalist, a avut mai multe propuneri, secund în Liga 1 și principal în ligile inferioare.

”Sincer, mă tentează Liga 2 doar ca antrenor, ca jucător nu. Dacă voiam să mai joc în prima ligă, mai puteam. Mai jucam, puteam să fac față, dar nu am mai vrut. Aici o fac pentru să sunt secund, că altfel nu mai jucam nici aici. Ca principal, de anul acesta vreau să ajung undeva. Am avut ceva contacte, dar le-am refuzat. Am avut oferte ca principal în ligile inferioare și ca secund din Liga 1. Deocamdată, mă pregătesc. Cel mai important e să o iei de jos, să te formezi. E posibil ca în vară să merg pe drumul meu”, a mai spus Lazăr.

  • Costin Lazăr are peste 200 de meciuri la nivelul Ligii 1. A evoluat în România la Sportul Studențesc, Rapid și Voluntari, dar și în afara țării la PAOK Salonic, Iraklis Thessaloniki și Panetolikos GFS, toate din Grecia. Cele mai importante performanțe au fost înregistrate alături de Rapid (o Cupă a României în 2007) și de Voluntari (o Cupă a României în 2017 și o Supercupă a României în 2017).

Foto: ACS Mostiștea Ulmu și Alexandru DOBRE/ Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/oradea-face-pasi-in-fata-pentru-construirea-unui-nou-stadion-primarul-ilie-bolojan-spune-la-ce-concluzii-a-ajuns-dupa-ce-a-vizitat-arena-din-targu-jiu-pe-care-o-lua-ca-exemplu-19134288

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/rapidistii-au-oferit-cadouri-de-ziua-copilului-micutii-i-au-surprins-cu-imnul-echipei-eu-cantam-pentru-galerie-ei-canta-pentru-viitor-foto-si-video-19134296

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-pancu-ia-in-calcul-si-nepromovarea-rapidului-e-greu-de-anticipat-ce-va-fi-e-foarte-important-ca-in-primele-doua-jocuri-sa-iei-toate-punctele-ce-se-intampla-daca-giulestenii-19134267

https://liga2.prosport.ro/seria-1/argesul-s-a-despartit-de-unul-dintre-jucatorii-achizitionati-in-iarna-covid-19-a-schimbat-o-multime-de-lucruri-si-mi-a-perturbat-planurile-de-viitor-19134266

Răzvan STÎNGĂ 01 Jun. 2020, 21:09 Liga 3
Pe aceeași temă