Unirea Slobozia începe pregătirea pentru baraj. Enache Costea: ”Vom parcurge pașii stabiliți cu testări și alte prevederi ale autorităților”. Părerea antrenorului despre disputa de la comisii dintre Mostiștea și CS Afumați

Răzvan STÎNGĂ 04 Jun. 2020, 14:27 Liga 3
Unirea Slobozia începe pregătirea pentru baraj. Enache Costea: ”Vom parcurge pașii stabiliți cu testări și alte prevederi ale autorităților”. Părerea antrenorului despre disputa de la comisii dintre Mostiștea și CS Afumați

Unirea Slobozia, liderul Seriei 2 din Liga 3, este gata să revină la antrenamente, pentru pregătirea meciurilor de baraj, în vederea stabilirii echipei care promovează în Liga 2. Antrenorul Enache Costea a anunțat că data luată în calcul de el și de staff, pentru chemarea jucătorilor la antrenamente, este 17 iunie, dar aceasta poate să sufere modificări în funcție de anumite decizii care vor fi luate în perioada următoare de autoritățile statului și de Federația Română de Fotbal.

Enache Costea, despre meciul de baraj: ”Ne este indiferent cu cine vom juca! Vom vedea ce vor hotărî în perioada următoare comisiile federale”

În ceea ce privește adversara de la baraj, care ar putea să nu mai fie Mostiștea Ulmu, ci CS Afumați, principalul echipei din Slobozia spune că nu are preferințe. Jucătorii lui vor fi pregătiți să facă o performanță majoră pentru oraș și să urce în Liga 2, după duelul în dublă manșă.

”Afumați și Ulmu sunt două echipe foarte bune la acest nivel… Ne este, sincer vă spun, indiferent cu cine vom juca! Vom vedea ce vor hotărî în perioada următoare comisiile federale. Atunci am considerat oportun să reluăm pregătirea în echipă (n.r. – 17 iunie)… Desigur, vom parcurge toți pașii stabiliți cu testări și alte prevederi ale autorităților. Până acum băieții au fost conștiincioși în ceea ce privește pregătirea individuală, așa că nu vom porni chiar de la zero. Toți jucătorii noștri și-au dat acordul să rămână la Slobozia până la baraj. Dacă, așa cum ne dorim cu toții, deznodământul ne va fi favorabil, toți băieții vor continua la Unirea!”, a spus antrenorul Enache Costea pentru Independent.

CS Afumați cere să câștige la ”masa verde” un meci jucat în septembrie anul trecut 

În Seria 2 din Liga 3, Unirea Slobozia conduce clasamentul cu 40 de puncte, urmată de Mostiștea Ulmu, care are cu trei puncte mai puțin. Podiumul este încheiat de CS Afumați, care acumulează 36 de puncte. În momentul de față, lucrurile par clare, iar primele două clasate vor juca în dublă manșă pentru stabilirea echipei care promovează în Liga 2.

Însă, Mostiștea ar putea să fie devansată în clasament de CS Afumați. Aceasta din urmă a depus o contestație la Federația Română de Fotbal, în care solicită să câștige cu 3-0 partida jucată în toamna anului trecut, în septembrie, cu Înainte Modelu, pe motiv că adversarii au utilizat un jucător care nu avea drept de joc.

Meciul s-a terminat 1-1, iar în cazul în care FRF va da dreptate echipei din Afumați, atunci va trece peste Mostiștea Ulmu în clasament, cu un punct. Costin Lazăr este convins că această contestație nu va fi luată în calcul, pentru că ea trebuia făcută imediat după meci și nu acum, după aproape nouă luni.

Meciuri de baraj pentru deciderea promovatei vor mai avea loc în Seria 3, între Progresul Spartac și CSM Slatina, unde ambele au 37 de puncte, și în Seria 5, între Fotbal Comuna Recea și Minaur Baia Mare, pentru că diferența este de numai două puncte. Din Seria 1 și Seria 4, Aerostar Bacău și U Craiova 1948 SA au fost declarate campioane, întrucât au un avans mai mare de trei puncte față de formațiile clasate pe poziția secundă.

Foto: AFC Unirea Slobozia și Info Ialomița

Răzvan STÎNGĂ 04 Jun. 2020, 14:27 Liga 3
Pe aceeași temă