CSM Ceahlăul și Cristian Pustai atacă promovarea în Liga 2. ”Profesorul” a făcut analiza semifinalei cu Metalul Buzău: ”Adversarul are un mic avantaj din acest motiv”

Andrei PASCU 23 May. 2023, 16:00 Liga 3
CSM Ceahlăul și Cristian Pustai atacă promovarea în Liga 2. ”Profesorul” a făcut analiza semifinalei cu Metalul Buzău: ”Adversarul are un mic avantaj din acest motiv”

CSM Ceahlăul se află în fața debutului în barajul pentru promovarea în Liga 2, în semifinală urmând să întâlnească Metalul Buzău. Formația din Piatra Neamț, locul 2 în Seria 1 a Ligii 3, va întâlni, în tur, locul 1 în Seria 2 a Ligii 3, pe terenul propriu.

Cristian Pustai vrea să promoveze cu CSM Ceahlăul în Liga 2

Din acest motiv, Cristian Pustai, antrenorul echipei CSM Ceahlăul, consideră că adversarii au un mic avantaj pentru că meciul al doilea se va juca pe terenul lor. Însă, făcând referire la șansele de calificare din perspectivă sportivă, Pustai vede echipele ca fiind de nivel valoric apropiat.

Prima manșă va avea loc miercuri, 24 mai, în format live-text pe Liga2.ro, iar înaintea confruntării Cristian Pustai a mai evidențiat un detaliu interesant, anume că Metalul Buzău dispută meciurile de acasă pe teren sintetic, iar asta îi conferă un alt avantaj la retur.

Ne aflăm în fața unui duel care are 180 de minute. Șansele de calificare sunt sensibil egale, dar se poate considera că adversarul are un mic avantaj prin faptul că va juca pe propriul teren meciul al doilea, pe un teren sintetic”, a transmis Cristian Pustai înaintea confruntării de miercuri, înainte de prima partidă din semifinala barajului pentru accederea în Liga 2.

CSM Ceahlăul a terminat sub Foresta Suceava în play-off-ul Seriei 1 din Liga 3

CSM Ceahlăul a terminat pe locul 2 în Seria 1 a Ligii 3, în play-off, cu 49 de puncte. A finalizat grupa pentru calificarea în baraj cu patru victorii, patru remize și un eșec, la șase puncte de locul 1, Foresta Suceava.

Metalul Buzău a încheiat pe locul 1 în Seria 2 a Ligii 3, cu 58 de puncte, cu cinci victorii, două egaluri și două eșecuri în play-off. Trupa lui Valentin Stan a avut două puncte peste locul 2, CSM Râmnicu Sărat.

Meciurile tur ale semifinalelor barajului pentru promovarea în Liga 2 se vor disputa la 24 mai, iar retururile la 27 mai. Cele 10 meciuri ale semifinalelor, conform tragerii la sorți care a avut loc luni:

  • B1: CSM Râmnicu Sărat (Locul 2, Seria 2) – Foresta Suceava (Locul 1, Seria 1)
  • B2: Ceahlăul Piatra Neamț (L2S1) – Metalul Buzău (L1S2)
  • B3: SC Popeşti Leordeni (L2S4) – CS Afumați (L1S3)
  • B4: Farul Constanța 2 (L2S3) – CS Tunari (L1S4)
  • B5: Viitorul Dăeşti (L2S6) – CS Blejoi (L1S5)
  • B6: CSO Plopeni (L2S5) – CSM Alexandria (L1S6)
  • B7: Șoimii Lipova (L2S8) – CSM Deva (L1S7)
  • B8: ACSO Filiași (L2S7) – CSM Reșița (L1S8)
  • B9: Gloria Bistrița Năsăud (L2S10) – Corvinul Hunedoara (L1S9)
  • B10: Unirea Ungheni (L2S9) – FC Bihor Oradea (L1S10)

Foto: Nelu Messi Photography (CSM Ceahlăul) și Aurelian Trifan (Metalul Buzău)

 

Andrei PASCU 23 May. 2023, 16:00 Liga 3
Pe aceeași temă